Tampa Bay tog sin trettonde raka seger över Detroit.
Tampa Bay

Danskens målexplosion förgäves – Detroits mardrömssvit håller i sig

ANNONS

Svenskbekantingen Frans Nielsen hade ställt in siktet i nattens match mot Tampa Bay. Med sina tre mål låg dansken bakom det mesta för sitt Red Wings som, trots att de överlistade Tampas debuterande målvakt Eddie Pasquale fem gånger om, fick se sig besegrade med 6–5 efter straffar.

Efter att bara ha noterats för ett mål under de inledande 23 matcherna fick Detroits danske forward Frans Nielsen det att lossna rejält i nattens match mot Tampa Bay. 34-åringen, som har ett förflutet i både Malmö och Timrå, lyckades pricka in tre puckar bakom NHL-debuterande Eddie Pasquale inom loppet av 19 minuter.

”EN RIKTIGT SUR FÖRLUST”

Trots Nielsens målexplosion föll Detroit ändå mot formstarka Tampa Bay. Rookien Mathieu Joseph stod för två mål och ett assist när gästerna kunde vända två stycken tvåmålsunderlägen för att sedan vinna matchen i straffläggningen. Slutresultatet skrevs till 6–5 till fördel för Lightning.
– Det var en riktigt sur förlust. Du måste kunna vinna matchen när du har en tvåmålsledning i den tredje perioden, säger Frans Nielsen till nhl.com.

Tampa Bays stjärnforward Nikita Kutjerov fick se sin tio matcher långa poängsvit brytas då han gled av isen poänglös i natt. Gustav Nyquist blev matchens enda svensk att skjuta in sig i poängprotokollet, då han stod för två mål för sitt Detroit.

Tack vare segern bibehåller Tampa Bay sin mäktiga segersvit över Detroit. Lightning har vunnit 13 raka matcher mot Red Wings, där senaste Detroit-segern kom den 3 november 2015, enligt nhl.com.

Detroit Red Wings – Tampa Bay Lightning 5–6 efter straffar (2–0, 2–3, 1–2, 0–0, 0–1)
Detroit: 
Frans Nielsen 3 (4), Gustav Nyquist 2 (6)
Tampa Bay: Mathieu Joseph 2 (8), Steven Stamkos (10), J.T. Miller (6), Cedric Paquette (7)

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
söndag 28 maj
14:30 USA - Lettland VM
19:30 Tyskland - Kanada VM
tisdag 30 maj
02:00 Dallas Stars - Vegas Golden Knights NHL