Sök
Magnus Wernblom gjorde sig känd som en hetsporre under sin aktiva karriär. Sonen Lukas har också börjat samla utvisningsminuter.
Nyheter

Går i pappas ilskna fotspår – slog utvisningsrekord: ”Får lite extra blickar på mig ibland”

Lukas Wernblom har tagit för sig på ett strålande sätt under inledningen av säsongen i Modo. Efternamnet klingar bekant, hans pappa Magnus har ju ett förflutet på högsta nivå. Och även Lukas märks av i utvisningsstatistiken.
— Jag fick några tvåor mot exempelvis Pantern, men annars har jag försökt hålla mig borta från utvisningsbåset så mycket som möjligt, berättar han för hockeysverige.se.

Lukas Wernblom har inlett årets säsong i Modo på ett spännande vis. Han har gått från att ha haft en säsong med spel i flera olika lag, A-lag, J20, J18, landslag och Division 1-spel till att vara en bärande och viktig spelare i Hockeyallsvenskan. Dessutom är han högaktuell för spel i Junior-VM. På Modos inledande 22 matcher har 18-åringen svarat för fyra mål och totalt åtta poäng. Vi ska även lägga till att han har besökt båset bredvid sekretariatet under 47 minuter. Där finns det onekligen likheter med pappa Magnus.
– Hittills har det varit en jätterolig säsong. Vi började jättebra och vann egentligen allt. Efter det hade vi en dipp, men nu har vi i alla fall tagit poäng i fyra raka matcher även om spelet inte varit hundra. Jag hoppas att vi kan vända på det och spela bättre redan ikväll, berättar Lukas Wernblom som ikväll med sitt Modo möter topplaget Oskarshamn på hemmaplan.

HYLLAR NYE TRÄNAREN

Wernbloms framgångar den här säsongen tillskriver han till stor del nya tränaren Björn Hellqvist.
– Precis som du säger har jag jättemycket att tacka Björn för. Han har trott på mig hela tiden och gett mig förtroende. Än så länge har jag tagit vara på det. Jag ska fortsätta bygga vidare på det och försöka bli bättre och bättre för varje dag.

Björn Hellkvist. Foto: Bildbyrån/Andreas L Eriksson

Vad har du utvecklat mest under Björn Hellkvist ledning?
– Att våga hålla i pucken och på den här nivån göra grejer jag egentligen har gjort under hela mitt liv. Tidigare säsonger med seniorerna har det varit mest dumpa och köra, men nu har jag vågat ta med mig mitt spel upp på seniornivå.
– Jag tycker att det bygger helt och hållet på att jag fått förtroende, vilket verkligen känns jättekul.

18-åringen ligger totalt tvåa i Hockeyallsvenskans utvisningsliga med sina 47 minuter. Toppar gör Panterns Nicklas Jadeland med 58 minuter.
– Det är ingen plats jag vill ligga på egentligen. Nu har det blivit så, tyvärr, men jag vet i fan vad det beror på…

Är det här något du och tränarna pratat om eller är det här helt enkelt din spelstil?
– Vi har egentligen inte pratat så jättemycket om det. Självklart vill jag inte sätta laget i dåliga situationer, men det har varit många utvisningar som domarna har kvittat. På så vis har det inte drabbat laget jättemycket.
– Jag fick några tvåor mot exempelvis Pantern, men annars har jag försökt hålla mig borta från utvisningsbåset så mycket som möjligt.

Du satte rekord också…
– Jaså???

Domarna.se har grävt fram att ingen spelare under 2000-talet i någon av våra två högsta serier dragit på sig fyra separata tvåminutersutvisningar på 10.56 som Lukas Wernblom gjorde borta mot Pantern 21 november.
– (Skratt) Min första utvisning mot Pantern då fick jag ta ”Tobbe” Enströms utvisning. Det var han som fixade den. Jag visste faktiskt inte om att det var rekord.

Lukas Wernblom är liksom som pappa Magnus en fysiskt spelade spelare. Trots att han ligger högt upp i utvisningsligan tycker han att det fysiska spelet i svensk hockey håller en bra nivå förutom på ett plan.
– Nu mot slutet har det tyvärr blivit en hel del huvudtacklingar, men jag tycker att det är en bra kamp. Alla vet vad det är som gäller och dom flesta håller sig till det. Får vi främst bort huvudtacklingarna så tycker jag, som sagt var, att det är en bra kamp ute på isen.

Hur ska vi få bort huvudtacklingarna?
– Jag tror det handlar mycket om att visa respekt, att välja lägen när man ska smälla på och inte. Kanske inte ta alla spelare som vänder upp samtidigt som dom tittar ner på pucken. Man måste välja situationerna. Jag tror det är viktigt.

Har du själv åkt på någon tuff hjärnskakning?
– Jag fick en förra säsongen, men det var mest otur. Jag tappade skäret och fick ett knä i huvudet. Det är egentligen den tuffaste huvudsmäll jag har fått. Annars har det varit ganska lugnt. Jag vilade några veckor och sedan var jag tillbaka.

Magnus Wernblom. Foto: Ronnie Rönnkvist

Kan du uppleva att en del domare har ett extra öga på dig bara för ditt efternamn, Wernblom?
– Jag vet faktiskt inte hur det är utan det får nog domarna själva svara på. Det finns några som kallar mig vid namnet och jag får lite extra blickar på mig ibland, men jag hoppas inte det går ut över några beslut. Jag får lita på att domarna gör bedömningarna så professionellt som möjligt.

SVAJIG SÄSONG

Modo har haft en ganska svajig säsong och ligger inför kvällens match på sjätteplats 13 poäng ifrån en plats i Hockeyallsvenska finalen.
– Vi har senaste tiden satt oss själva i den här sitsen och inte tävlat på samma sätt som i början av säsongen. Vi har inte riktigt följt det vi kommit överens om och då blir det inte bra.

Hur justerar man en sådan sak?
– Alla måste hitta tillbaka till det vi gjorde i början av säsongen och göra det vi kommit överens om. Då borde vi komma tillbaka på vinnarspåret igen.

En spelare som betytt mycket för Modo och även Lukas Wernblom är Tobias Enström som återvänt till svensk hockey efter tio säsonger i NHL.
– Han har såklart betytt jättemycket. Alla vet vad ”Tobbe” går för på isen, men han är även väldigt bra i omklädningsrummet och pratar med alla unga på samma sätt som han gör med dom äldre.

LÄGGER INGEN ENERGI PÅ FUNDERINGAR

Lukas Wernblom har den här säsongen spelat två turneringar med J20-landslaget och är högaktuell för spel i Junior-VM. Själv lägger inte Modo-talangen allt för mycket energi på att fundera på landslagsspel.
– Det skulle såklart vara jätteroligt och en dröm att vara med i Junior-VM, men det är inget mål jag har den här säsongen. Det skulle bara vara en bonus om jag kom med och jag känner ingen press att jag ”måste” komma med den här säsongen.

Har du fått några signaler från förbundskaptenen Tomas Montén om JVM-spel den här säsongen?
– Nej, men jag har varit uttagen senaste två turneringarna i alla fall. Jag vet inte hur han tänker och jag har inte hört så mycket. Vi hade ett snack efter senaste turneringen och han var hyfsat nöjd, men vi spelade inte så jättebra som lag borta i Tjeckien. Vi får se om han gör några förändringar eller hur det blir, avslutar Modo-forwarden.

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten