Dylan Strome.
Nyheter

Draftades efter McDavid och Eichel – nu ger Arizona upp på talangen

ANNONS

Dylan Strome valdes av Arizona Coyotes som tredje spelare efter Connor McDavid och Jack Eichel i draften 2015. Efter tre år utan några större framsteg valde klubben i natt att trejda 21-åringen till Chicago Blackhawks.

Dylan Strome sågs länge som en jättetalang som skulle bli Arizona Coyotes förstacenter i NHL. Men lyftet har uteblivit för centern som valdes som tredje spelare i draften 2015. I fjol tog han inte plats i Coyotes utan fick tillbringa stora delar av säsongen i AHL med farmarlaget Tuscon Roadrunners.

Den här säsongen har det heller inte lossnat. Trots en hel del skador som gett honom möjligheten att spela lite högre upp i laguppställningen har poängen inte börjat trilla in. Efter tre mål och tre assist på 20 matcher bestämde sig Coyotes general manager John Chayka för att trejda kanadensaren.

Tidigt i morse, timmar efter 1–6-förlusten mot Calgary Flames på hemmais, kom beskedet att Coyotes skickar Strome och forwarden Brendan Perlini till Chicago Blackhawks i utbyte för centern Nick Schmaltz.

EN AV NYLANDERS NÄRMASTE VÄNNER

Perlini draftades av Coyotes som tolfte spelare i första rundan 2014, men har i likhet med Strome haft svårt att få spelet att lossna. 22-åringen, som sköt 17 mål i fjol, har bara mäktat med två mål och sex poäng på 22 matcher den här säsongen.

22-årige Schmaltz, som går i motsatt riktning, hade ett starkt fjolår med 21 mål och 52 poäng för Blackhawks. Den här säsongen har han inte alls kommit upp i samma klass. På 23 matcher har han två mål och elva poäng.

Schmaltz, som är en av William Nylanders närmaste vänner, draftades av Blackhawks som 20:e spelare i första rundan 2014.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
lördag 27 maj
13:20 Kanada - Lettland VM
17:20 USA - Tyskland VM
söndag 28 maj
02:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
14:30 USA - Lettland VM
19:30 Tyskland - Kanada VM
tisdag 30 maj
02:00 Dallas Stars - Vegas Golden Knights NHL