Sök
Christoffer Forsberg
SHL

En defensiv klippa som blivit kulturbärare: ”Oerhört värdefull för vår organisation”

Sällan en rubrikernas man. Men ändå en stor del av ryggraden i Malmö Redhawks framgångsrecept. Så ser hockeylivet ut för Christoffer Forsberg. 
– Jag tror det är viktigt att man ser sig själv i spegeln och kommer hit med viljan att utvecklas, säger han till Hockeysverige.se

MALMÖ (Hockeysverige.se)

Malmö-klackens trumslagare slår rytmiskt den stora trumpinnen mot det spända skinnet. På ett sätt gestaltar tempot på hans händer vad som egentligen händer nere på isen. Pressar motståndarna i Malmös zon går de snabbare, bygger Malmö upp ett anfall saktar de ner igen. 

Lika taktfast går benen på Redhawks-centern Christoffer Forsberg. 

Malmö trycker på i anfallszon, men ett felpass gör att HV71 kan gå på kontring. Det som först ser ut att kunna bli en farlig målchans bryts upp av Forsberg som är först hem av lagets forwards och reder ut situationen. 

Det är typiskt för 24-åringen. 

I pågående hockeyera, där de stora stjärnorna är de som får flest rubriker, har han tagit en av de mer tillbakadragna rollerna. När Malmös huvudtränare Peter Andersson får beskriva sin center plockar han fram klyschan: ”kommer till jobbet varje dag”.
– Det är något jag strävar efter i alla fall, att göra mitt bästa och utvecklas hela tiden. Så det är absolut något jag känner igen, säger Forsberg. 

Christoffer Forsberg kom till Malmö från Färjestad under våren 2015. Sedan dess har han bara missat två grundseriematcher i SHL enligt den officiella statistiken. Ändå är Forsberg spelartypen som inte alltid syns. Men han gör sällan en dålig match.
– Det är en jättebra analys. Han har en jättehög lägstanivå och ger alltid 100 procent för laget. Det är en otroligt viktig spelare för oss, säger Peter Andersson. 

Forsberg i hemjobb – Inte en helt ovanlig syn under Malmös matcher. FOTO: Bildbyrån

”Att komma till jobbet varje dag” är en formulering som allt oftare används i dagens ishockey. Men för att förstå innebörden av den måste vi gå lite mer på djupet. För det är inte bara att dyka upp, göra sitt och sedan gå hem.

– Det handlar inte bara om matcher utan också om träningsdagar. Att göra något bra varje dag. Vissa dagar är tuffare än andra, när man har sovit lite mindre eller något, men jag tror det är viktigt att man ser sig själv i spegeln och kommer hit med viljan att utvecklas. Då gör det att matcherna blir lättare att genomföra på ett bra sätt. Det är väl en styrka jag känner att jag har och kan luta mig tillbaka på, säger Forsberg. 

Peter Andersson håller med. Och just den typen av spelare och personer som Forsberg gestaltar har blivit lite av Malmös signum de senaste åren. De har gett klubbens lagbygge en ryggrad vilket förvandlat skåningarna till ett topplag.
– Vi har några spelare hos oss som varit här ett par år och som är väldigt viktiga för oss. De är sjukt vältränade och oerhört lojala och när nya kommer in då tittar de på Forsberg, [Fredrik] Händemark, [Lars] Bryggman med flera som varit här några år och som driver träningarna både på vinter och sommar. Där är ”Foppa” i framkant och en viktig ledare för oss på det sättet. De sätter sig med de nya och går igenom hur det funkar i Malmö, förklarar Andersson.

– Han har blivit lite av en kulturbärare.

”KAN BLI EN KLASSISK TVÅVÄGSCENTER”

Mot HV71 skjuter Forsberg ett skott på mål. Det är inte ett helt ovanligt facit för östersundssonen. Forsberg har än så länge producerat 33 poäng på SHL-nivå. En tämligen blygsam summa för att ha spelat 245 matcher. 

Men det tränade hockeyögat kan med enkelhet se hur Forsberg match efter match tar sig an de defensiva uppgifterna. Det vill säga säkrar hemåt i forecheck, täcker av passningsvägar, ligger på rätt sida i egen zon och dödar utvisningar. Och det är som en defensiv kugge han är profilerad i Malmö.
– Bland det viktigaste är att följa systemet och vara påkopplad. Man måste vara där och inte tänka att man ska gå till anfall när motståndarens har pucken, förklarar Forsbergs sin syn på försvarsspel. 

För Andersson är en sådan spelare naturligtvis värdefull, men det finns mer att plocka ut tror Malmö-tränaren.
– Jag tycker att han utvecklats offensivt. Han skapar mer, är lite kyligare med pucken och där finns det fortfarande lite mer att ta av. Det känner han själv också och därför är det kul att jobba med honom – han vill hela tiden blir bättre.

Fortsätter Forsberg att utvecklas kan han bli en klassisk tvåvägscenter tror Andersson.
– Nu kanske det är 70/30 defensivt/offensivt, men det kan nog bli några procent till i offensiven. Men han är oerhört värdefull för vår organisation.

Och eftersom Forsberg kommer till jobbet varje dag är det knappast orimligt.
– Jag har vuxit i de rollerna jag fått. Jag har ett stort förtroende defensivt och jag har utvecklat nästan allt egentligen. Jag vill ta små steg hela tiden, jag gapar inte efter de stora.

Mer sånt här framöver? FOTO: Bildbyrån

Malmö vinner matchen mot HV71 med 2-1 efter straffar. Forsberg gör ännu en helgjuten insats och Malmö förankrar sig allt med i toppen av SHL-tabellen. 

Ekot från trumman uppe på läktaren lär inte tystna i första taget. Lika ihållande kommer Christoffer Forsbergs ben fortsätta gå. I match efter match efter match. Och då kan defensivspecialisten rent av bli ett ännu större offensivt vapen. 

– Det vill alla vara, men jag tror att det kommer retroaktivt, om man tar de små stegen hela tiden, avslutar han. 

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten