Markus Persson.
Nyheter

Leksand ville låna stjärnan – fick nej: ”Ingen godisbutik”

ANNONS

Leksand har skador på forwardssidan och kom därför med en förfrågan till Borlänge i Hockeyettan om att få låna deras poängspruta Markus Persson till kvällens match mot Pantern. Men det blev nej.
—  Det är inte aktuellt, berättar Borlänges sportchef Mats ”Horndal” Johansson för Hockeypuls.

Inför den här säsongen satte de allsvenska klubbarna en begränsning på lån av spelare från SHL. Många har istället vänt blicken mot serien under, Hockeyettan, och till kvällens match ville Leksand låna in Borlänges poängspruta Markus Persson.

Markus Persson, med ett förflutet i bland annat Leksand, har under säsongen öst in 27 poäng på 15 matcher i Hocleyettan och sågs naturligtvis som ett intressant namn för närliggande Leksand som har skadefrånvaro på anfallssidan, plus att deras J20-lag befinner sig i Norrland för tillfället.

Men någon Persson i den blåvita tröjan blir det inte.
— Frågan kastades upp på bordet i går kväll, säger Borlänges sportchef Mats ”Horndal” Johansson till Hockeypuls och fortsätter:
— Det är inte aktuellt. Vi vill till den serien själva och då kan vi inte låna ut spelare. Hockeyettan är ingen godisbutik för de hockeyallsvenska lagen.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
fredag 09 juni
02:00 Florida Panthers - Vegas Golden Knights NHL
söndag 11 juni
02:00 Florida Panthers - Vegas Golden Knights NHL