Marcus Weinstock och Anton Hedman stängs av.
Örebro HK

Sundblad om avstängningarna: ”Sånt vi vill stävja”

ANNONS

Örebro får klara sig utan Marcus Weinstock och Anton Hedman i tre respektive fem matcher efter att duon fått sina straff av disciplinnämnden tidigare idag.
– Det är blindside som vi vill stävja, säger han till Hockeypuls

Örebros forwardsduo fick sina avstängningar tidigare idag och det tvingar Niclas Sundblad att möblera om i truppen inför den kommande tiden. Och i samtal med Hockeypuls kommenterar han avstängningarna på Marcus Weinstock och Anton Hedman.

– Jag har sett den många gånger nu. Motståndaren (Daniel Bertov) kommer in väldigt lågt, om jag ska vara ärlig. Den kanske tar lite olyckligt men man måste också ha ett eget ansvar. Man kan inte böja sig ner under sargkanten. Hedman är en stor kille som försöker skydda pucken med en offensiv tackling och deras kille kommer väldigt lågt. Jag tycker inte att det ska vara avstängning, säger Sundblad som däremot har lite mer förståelse för avstängningen på Weinstock:

– Den tar ganska olyckligt och han kommer från ”blind side”. Jag känner Marcus och han har inget uppsåt att skada killen. Han vill bara få stopp på spelet. Det är bara olyckligt att det blir en sådan rörelse och det ser inte bra ut på bilden. Men det finns inget uppsåt men nu blir det några matcher. Det är blinde side som vi vill försöka stävja.

Den här artikeln handlar om: