SDHL 1

Djurgårdsprofilen: Här är SDHL:s All Star-team

ANNONS

SDHL har haft en veckans ledighet då Damkronorna och U18-landslaget är på turné i Kanada respektive Finland. I en extremt haltande tabell, skärpning SDHL det här är rent ut sagt usel planering, leder Modo före HV71 Leksand och Linköping. Under strecket hittar vi SDE Hockey och Göteborg. Varför skriver jag usel? Jo, att få en vettig tabellöversikt då Luleå har sex matcher och AIK fem matcher mindre spelade än serieledande Modo är en hel vetenskap. 

Lara Stalder, Linköping, toppar poängligan med 15 mål och totalt 32 poäng på 14 matcher. Michaela Cava, Modo, ligger tvåa med 11 mål och totalt 32 poäng på 19 matcher.

Poängbästa back är Luleås Jenni Hiirikoski med 8 mål och totalt 24 poäng på 13 matcher. Tvåa ligger Modos Lauren Wildfang med fem mål och totalt 22 poäng på 19 matcher.

Nathalie Ferno Luleå toppar utvisningsligan med 45 utvisningsminuter. Paula Bergström Modo ligger tvåa med 33 utvisningsminuter.

Plus/minus-ligan toppas av Modos Michala Cava på +24. Tvåa ligger Linköpings Kennedy Marchment med +20.

Sara Grahn, Luleå, toppar målvaktsligan med 94.76 i räddningsprocent på nio matcher. Alba Gonzalo, HV71, är tvåa med 93.73 i räddningsprocent på 13 matcher.

Statistik i all ära, men vilka har varit bäst i SDHL så här långt. Givetvis handlar det om tycke och smak. Alexandra Cipparone (f d Palm) gjorde sin senaste säsong i SDHL 2016/17 då hon var med och vann SM-guld med Djurgården. Förra säsongen spelade hon tio matcher med Haninge i ettan. Nu väntar hon på att bli mamma inom kort. Hon följer SDHL på nära håll eftersom hennes man, Jared Cipparone, tränar AIK. Vi bad henne plocka ut sitt SDHL-All Star team så här långt.

ALL STAR TEAM

Målvakt: Sara Grahn, Luleå
– Fortfarande den bästa målvakten i ligan. Nu tillhör hon dessutom ett av dom bästa lagen.

Back: Maja Nylén-Persson, Leksand
– Maja är en väldigt mogen spelare med ett moget spel, och en av dom bästa backarna i ett av dom bästa lagen.

Back: Jenni Hiirikoski, Luleå
– Har ett imponerande lugn och ett ödmjukt spel. Hon är även extremt hårt jobbande och förmodligen hela ligans bästa spelare.

Forward: Michela Cava, Modo
– Michela Cava är Modos puls just nu och en stor anledning till varför dom tagit sig till första platsen i ligan. Hon leder även assist- och +/- statistiken vilket säger en del.

Forward: Michelle Karvinen, Luleå
– En världsklasspelare utan tvekan som kan med sitt spel ändra momentum i en match i alla lägen boxplay, powerplay eller i spelet fem mot fem.

Forward: Lara Stalder, Linköping
– Lara Stalder är bästa målskytt i SDHL. Efter att kommit tillbaka från en skada har hon visat att hon gör stor skillnad för sitt lag och har gjort LHC till ett topplag efter en halvdan start.

Är det någon spelare som har överraskat på dig så här långt?
– Den största överraskningen just nu skulle jag säga är HV71:s målvakt. Ett namn som kanske inte blivit jätteomnämnt är just Alba Gonzalo som gjort väldigt bra ifrån sig så här långt.

SDHL drar igång den 14 november igen med matchen Djurgården mot SDE Hockey som spelas på Hovet med matchstart 19.30. 

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 30 maj
02:00 Dallas Stars - Vegas Golden Knights NHL