Sök
Patrik Sylvegård
SHL

Sportchefen hyllar karaktären hos SHL-överraskningen: ”Har hittat vårt DNA”

Malmö Redhawks har under hösten skördat stora framgångar i SHL-hockeyn. Detta trots att laget inför säsongen var både nedskrivit och nederlagstippat. Men i Malmö råder det ingen större förvåning. 
– Vi som jobbar med det är inte så förvånade. Vi tycker att vi har ett bättre lag i år än förra året, på det sättet som vi bedriver våran verksamhet, säger sportchefen Patrik Sylvegård till Hockeysverige.se. 

(Hockeysverige.se)

Sexton matcher in på säsongen ligger Malmö Redhawks fyra i SHL-tabellen, bara tre poäng från serieledning. De har till och med toppat den vid ett tillfälle och när Hockeysverige.se’s Peter Ekholm ger sina betyg på samtliga SHL-lag är Redhawks det enda som får fem plus. 

– Det här är ju en lång process som vi har tagit fram genom flera år. Nu börjar spelidé, sättet vi tränar på och ledarskap sätta sig. Någonstans har vi hittat vårt DNA och det följer vi slaviskt. Det ger framgångar, menar Sylvegård.

Inför säsongen var det inte lika givet. Spelarbudgeten sänktes. Ledande spelare som Nils Andersson och Rhett Rakhshani lämnade och sett till hur truppen såg ut verkade det saknas spelare som skulle stå för poängen. Men Malmö har trotsat allt det där.  

– Vi har trott jättemycket på det. Vi har handplockat de spelare vi tagit in för att vi trott att de kunnat tillföra vad vi behöver i vår klubb. Sedan kanske vi inte har namnen som attraherar allmänheten. Någonstans tycker vi ändå att vi har skicklighet i laget, men som kanske inte är lika namnkunniga som många vill ha. 

Det är ett framgångsrecept som tagit tid att bygga upp. De senaste två säsongerna är däremot Malmö det enda laget som nått dubbla semifinaler. Malmö har tagit sig dit genom att göra sig känt som ett gediget lag, med en stor lagmoral och hög arbetskapacitet.

– Vi har ett enormt driv i laget och en enorm sammanhållning. Jag har jobbat med hockey i hela mitt liv och aldrig varit i ett rum där hierakin är så jämnbördig. Alla bryr sig om alla och ingen känner sig utanför. Det är nog många faktorer som gör oss framgångsrik, om man säger så. 

– Vi är det enda laget som gått till semi två år i rad och det är inget som säger att vi inte kan göra det i år. Vi kan gå till final eller åka ut i kvarten.

FÅTT AGERA UNDER HÖSTEN

Resultaten har gått Malmös väg i år, men vägen har ändå inte varit spikrak. Tänkta poängkungen Emil Molin inledde säsongen med ett skadat knä och klubbens backsida har varit stukad med Anton Mylläri, Niklas Arell och Anton Öhman på skadelistan.

Ändå har de lyckats hitta kraft och plockat segrar.

– Vi har haft mycket skador, men något som imponerar på mig är att vi aldrig pratar om dem. Vi tar in spelare från Arboga, spelar med materialet vi har och fokuserar på det vi kan. Många andra som får skador går ut och beklagar sig, men du hör aldrig Malmö prata om sådant. Vi får inte panik. 

Sylvegård har alltså fått jobba från sin sportchefsstol. Albin Johansson från Hockeyettan-laget Arboga är en av de som kommit in och stöttat under hösten. Samma gäller Nichlas Torp, som innan malmödebuten för tre omgångar sedan inte spelat den här hösten. Att två nya spelare tvingats komma in har inte betytt något negativt för Malmö.

– Jag hyllar Filander och de andra. De säger ”lugn, vi kan spela Albin”, det är ingen som hade tagit honom med tång bland de andra lagen. Han går in och gör det enormt bra för att vi har ett bra spelsystem och en ledarskap som pushar upp honom

Albin Johansson har imponerat i Malmö. FOTO: Bildbyrån

– Det är lite som med filmen ”Moneyball”. Vad tjänar dem och vad får vi ut av dem? Vi försöker hitta det. Nu har vi kanske inte de ekonomiska förutsättningar som andra klubbar har, och vi kommer kanske aldrig få det. Men då måste vi bli bättre på andra saker och det tror jag vi kan. Hade vi däremot haft tio miljoner till tror jag inte vi hade lagt de på namnkunniga spelare utan fortsatt på den här linjen. 

KAN KOMMA FÖRSTÄRKNING

Ni har haft en del skador och ni saknar, på pappret, en utpräglad poängspelare. Kommer ni orka spela på samma sätt i ytterligare två tredjedelar eller behöver ni förstärka?

– Vi har femton forwards. Nu är i stort sett alla friska, och vi har några backar som är på väg tillbaka. Jag tycker inte att vi behöver det. Sedan kan vi över tid inte ha tre etablerade backar borta, det håller inte över tid. 

Carl Persson, som skrev på för Malmö inför säsongen men hamnade i Nashville Predators, sattes under onsdagen upp på ”unconditional waivers”. Passerar han den ser Malmö fram emot ett ”sent nyförvärv”

– Det är ju vår spelare om han kommer hem. Skulle han inte bli upptagen kommer han hem till Malmö. Vi värvade honom i våras för att han är en bra spelare. Att det blev Nashville är bara att gratulera. Nu verkar det som att han kommer hem. Det är en spelare som skulle passa in i vår spel.

Så då kommer ni orka?

– Ja, vi kommer orka. Vi kommer nog bara bli bättre, tror Sylvegård.

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten