Nyheter

Sparkade coachen – nu tar de in legendaren i staben

ANNONS

Häromdagen sparkade Los Angeles John Stevens och ersatte honom med Willie Desjardins. Nu står det klart att Desjardins får stöttning av legendaren Adam Oates.

De senaste dagarna har två av tiotalets stora klubbar, Chicago och Los Angeles, sparkat sina tränare. Kings var först när de gjorde sig av med John Stevens och ersatte honom, åtminstone tillfälligt, med Willie Desjardins. Desjardins vann dessutom sin debut för klubben i natt, när man besegrade formsvaga Anaheim med 4-1.

61-årige Desjardins, som tidigare varit huvudtränare för Vancouver, fick dessutom Tysklands succécoach Marco Sturm som assisterande tränare. Nu står det klart att duon får hjälp av ett annat tungt namn.

EN AV TIDERNAS BÄSTA POÄNGPLOCKARE

Los Angeles har nämligen meddelat att NHL-ikonen Adam Oates kommer få en roll i Los Angeles. Han kommer agera på konsultbasis som en rådgivare vad gäller spelarnas skicklighet och utveckling.

56-årige Oates har efter spelarkarriären jobbat för Tampa Bay, New Jersey och Washington. För de sistnämnda var han huvudtränare under två säsonger. Som spelare är han en av de stora i NHL-historien, med 1420 poäng på 1337 matcher som resultat. Bara 17 andra spelare har gjort fler poäng än spelgeniet i ligans hundraåriga historia.

Sedan några år tillbaka är Adam Oates också invald i Hockey Hall of Fame.

Den här artikeln handlar om: