180415 Sveriges Theo Nordlund under ishockeymatchen i U16 4-nationsturnering mellan Sverige och Ryssland den 15 April 2018 i Umeå. …
World Under-17 Hockey Challenge

U17-landslaget vann svängigt genrep – Frölundabacken matchhjälte

ANNONS

I morgon går den prestigefyllda World Under 17 Hockey Challenge av stapeln. I natt genrepade det svenska U17-landslaget mot Tjeckien, en svängig match som man till slut kunde vinna med 6–5.

Det svenska U17-landslaget befinner sig just nu i Black Harbour i Kanada där man förbereder sig inför den inoficiella VM-turneringen för U17-landslag. I natt spelade man träningsmatch mot Tjeckien. Den matchen vann man efter att ha vänt ett tvåmålsunderläge i den tredje perioden.

MÅLFYRVERKERI I TREDJE PERIODEN

Efter två mål vardera i den första perioden kunde Tjeckien gå ifrån till en tvåmålsledning i den andra perioden. Med två mål på nio sekunder signerade Mateusz Szurowski samt Samuel Eriksson kunde Sverige kvittera matchen i inledningen av den tredje perioden. Supertalangen Alexander Holtz sköt Sverige in i ledningen fyra minuter in i den tredje perioden innan Theo Nordlund, till vardags i Frölunda, satte det matchavgörande målet efter 6.06 i slutperioden. Tjeckerna fick in en reducering i slutsekunderna av matchen, men Sverige kunde hålla undan och bärga en seger i genrepet.

I morgon drar World Under 17 Hockey Challenge igång för svensk del då man ställs mot Finland i premiären. I sin grupp har Sverige, förutom Finland, även Kanada Röd och Ryssland.

Sverige U17 – Tjeckien U17 6–5 (2–2, 0–2, 4–1)
Sverige: 
Lucas Raymond, Daniel TorgerssonMateusz SzurowskiSamuel ErikssonAlexander Holtz, Theo Nordlund

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 25 juni
02:00 Florida Panthers - Edmonton Oilers NHL