Sök
Kenneth Andersson.
ÖVRIGT

Betalade för att få spela i Brynäs – Old School Hockey Kenneth Andersson

Han har ett SM-guld och ett VM-silver. I veckans Old School Hockey berättar Kenneth Andersson om sin karriär.

Det är inte alla spelare som genom åren betalat för att spela i Brynäs. Visserligen fick man heller inte betalt innan 70-talet, men att betala sin övergångssumma själv är antagligen unikt.
– Det var efter att jag spelat i Frölunda som jag fick jobb i Gävle och ville flytta hem. Brynäs ville inte betala övergångssumman, som var 25 000 eller något liknande, innan det var klart att jag skulle ta en plats i laget berättar Kenneth Andersson och fortsätter:
– Ordföranden i Brynäs, Anders Hedenborg, sa att det inte blir en krona till Frölunda innan allt är klart, så jag tog pengarna ur egen ficka och betalade.
– Nu tog jag en plats i Brynäs och med facit i hand kan jag konstatera att jag i alla fall gick plus på affären.

Kenneth Andersson spelade elitseriehockey med Brynäs mellan åren 1977 och 1987. Han passade även på att avsluta sin hockeykarriär med en halv säsong i Brynäs 1990/91 under Örebroaren Staffan Tholsons ledning. Trots att Andersson är uppväxt i trakterna kring Gävle var inte Brynäs hans första klubb.
– IK Stacken! Det är en liten klubb uppe i Åbyggeby, en liten ort norr om Gävle. Jag och Gunnar Persson växte upp i husen mitt emot varandra där och sedan har vi båda följts åt under många år som både hockeyspelare och på jobbet.
– Våra föräldrar byggde hus ungefär samtidigt och vi båda spelade landbandy, fotboll och lekte tillsammans jämt. Under en tid jobbade vi till och med på samma ställe. Först på MT Glas och sedan började vi båda inom brandkåren.

IK Stacken?
– Både jag och Gunnar har sagt att vi alltid ska lyfta fram Stacken som vår moderklubb. Klubben är en del av det som idag är Hille/Åbyggeby. Det som var helt fantastiskt under våra uppväxtår i Stacken var att vårt lag tränades av två damer, Dagmar Wahlman och Emy Westlund. Det var till och med ett reportage i Mitt Nytt om de båda. Ingen av dom hade något barn i laget utan vad jag förstår var det av intresset för hockey och få jobba med ungdomar som drev på.

Dagmar Wahlman som gick bort 2016 har tidigare berättat för Old School Hockey:
– Jag är drygt 90 år nu och det var några år sedan vi tränade Kenneth. Emy har gått bort nu, men det var vi båda som startade Stacken. Emy var inte på isen med killarna, men jag åkte mycket skridskor och var ofta där nere på planen. Jag hade en son som spelade hockey men det var inte i Stacken utan i GGIK.
– Det gick ju bra för killarna och jag minns att vi var till Strömsbro och vann någon turnering. Kenneth var vår stora målgörare och han har en lillebror som heter Christer som också senare var med i Brynäs. Han brukade ta pucken och runda målet och göra mål på det sättet.
– Det var inga avancerade träningar utan jag hällde ut lite puckar så fick killarna ta varsin puck och skjuta eller dribbla mot mål. Jag tror i alla fall att dom hade väldigt roligt.

Arkivbild.

Kenneth, var du Brynäsare redan som grabb?
– För mig fanns det bara Brynäs. Visserligen spelade både Godtemplarna och Strömsbro till och från i högsta serien, men det var Tord Lundström, Lars-Göran Nilsson, ”Prosten” Karlsson, Wille Löfqvist och dom här killarna som var våra idoler. Jag hade hela väggarna hemma fyllda av idolbilder på Brynäs alla stjärnor.
– När jag kom in i omklädningsrummet och fick byta om med mina idoler var det som att kliva in i en drömvärld, ha ha…

VANN TV-PUCKEN

När flyttade du till Brynäs?
– Vi vann TV-pucken 1974 och då spelade jag fortfarande i Division 3 med Åbyggeby. Gunnar hade gått till Brynäs året innan och efter den säsongen sa man till mig att jag skulle satsa på att spela i Brynäs i stället eftersom man fick vara med om så många roliga resor och cuper.
– Det var aldrig tal då om att man skulle kunna livnära sig på hockeyn utan det handlade om att få vara med om så mycket roligt som möjligt och se hur bra man kunde bli.

Vid JSM 1977 går Brynäs på som en ångvält. Lag som Almtuna besegras med 12-2. I semifinalen vinner Brynäs över Södertälje med 10-0 och finalen mot Timrå, med Mats Näslund och Matti Pauna i laget, med 4-2. Kenneth Andersson gjorde Brynäs 3-1 mål medan Christer Jansson, Örjan Wesström och Jim Eriksson gjorde lagets övriga mål. Krister ”Nippe” Bergström gjorde Timrås mål.
– Vi hade ruggigt bra spelare i laget. Det var många som inte kom upp och etablerade sig i Brynäs A-lag men som gjorde väldigt bra ifrån sig. Inte bara Conny Silfverberg och Tomas Jernberg alltså, skrattar Kenneth Andersson och fortsätter:
– Den som byggde upp det här laget var Hans-Ivar Engwall och han ska ha stor cred för våra framgångar. Även Rolf Andersson och Thure Wickbergs andra son Göran Wickberg fanns med kring ledarstaben.
– Det stämmer. Engwall var den som hade respekten med sig och kunde gå in och ryta till åt oss att nu jävlar går ni ut och jobbar. Jag tror faktiskt inte vi förlorade en match den säsongen.
– Göran var mer en lagledare och Rolf kom nog in först mot slutet.

FICK CHANSEN AV LEGENDARISKE COACHEN

Kenneth Andersson.

Var du uppe och tränade med A-laget redan under den här säsongen? 
– Vi var fem eller sex man som pendlade upp och tränade med A-laget det året. Speciellt vid juluppehållet eftersom minst sex backar och lika många forwards från Brynäs var iväg på landslagsuppdrag. Då plockade Tommy Sandlin upp juniorer för att vara med där uppe och träna i stället.

Var det Rolf Andersson som lyfte upp dig i A-truppen på riktigt, så att säga?
– Ja, men det låg väl lite i tiden. Tommy Sandlin och Brynäs hade nog egentligen bestämt det redan året innan. Sedan var det Rolf som var tränare det året, det är riktigt.

Vilken kedja tillhörde du under debutsäsongen?
– Har ingen aning, ha ha…
– Första året fick man göra mycket inhopp i tredje perioden och jag var heller inte ordinarie. Jag vet att när jag fick spela var det ofta med Tord Lundström. Det tror jag handlade mycket om att Tord och även Lars-Göran Nilsson hade det som lite roller att ta hand om oss yngre spelare då vi kom upp i A-laget.

MISSLYCKADES I SLUTSPELET

Brynäs vinner elitserien säsongen 1977/78, men i slutspelet låser det sig.
– Vi kollapsade i den tredje matchen mot AIK. Minns jag inte helt fel var det något onödigt strul med ”Krobbe” Lundberg och en utvisning där AIK kunde avgöra till slut.

Lars-Gunnar ”Krobbe” Lundberg sätter in en spearing på AIK:s back Anders Olsson och fick för det 5+10 min i utvisningsbåset. Det resulterade i att AIK:s Leif Holmgren framspelad av Lars-Erik Ericsson (idag Ridderström) avgör matchen.
– Rolf Andersson var lite för färsk som coach och hade kanske heller inte modet att coacha laget på bästa sätt. Han var lite för imponerad av dom äldre spelarna, precis som vi unga spelare var och det var väl egentligen inget konstigt med det.

Vilken förändring blev det med Lennart ”Tigern” Johansson som tränare?
– ”Tigern” kom in guldsäsongen 1980. Jag gillade verkligen honom och han fick oss att verkligen alltid ge etthundra procent. Han var enkel och det var aldrig några problem att förstå vad han menade.
– ”Tigern” har också en stor del i att vi vann guldet. Han fick oss tro att vi var bättre än vad vi egentligen var. Alla gav verkligen allt för laget

VANN GULD

Arkivbild.

När förstod ni i laget att det kunde gå hela vägen?
– Vi tog oss vidare i sista omgången när vi slog HV 71 samtidigt som AIK och Djurgården spelade oavgjort. Jag tror AIK bara var ett stolpskott i slutet av matchen ifrån att ta sig vidare i stället för oss.
– På kvällen efter matchen lottades semifinalerna. Jag kom så väl ihåg Leksands tränare, ”Pära” Karlström som sa – Ja, vi fick Brynäs, vad skönt. Det fick han sedan äta upp eftersom vi vann enkelt mot Leksand i semi och i finalen vann vi över Frölunda.

Efter VM 1985 lämnar Leif Boork över förbundskaptensjobbet till Curt Lindström och i februari ringer Curre Kenneth Andersson och kallar till tjänstgöring i Tre Kronor.
– Det var något jättestort. Hur det än är så vill alla spelare spela i landslaget. Jag hade varit med och nosat på landslaget under några år då och även spelat i Vikingarna (B-landslaget).

FICK SPELA VM

Debuten spelas mot Sovjet på Johanneshovs Isstadion i Stockholm. Sovjet vinner med 2-1 efter mål av Mikhail Varnakov och Andrei Chomutov medan Tre Kronors mål gjordes av Jan Ingman. Kenneth Andersson spelade i en kedja med Peter Wallin och Lars-Gunnar Pettersson.
– Fasiken, jag kommer faktiskt inte ihåg debutmatchen, skrattar Kenneth Andersson och fortsätter:
– Jag trodde inte att jag skulle komma med till VM i Moskva det året eftersom Curre Lindström inväntade länge för att se vilka NHL-proffs han kunde få med. Det var jag, Åke Liljebjörn, Mats Kilström och Lasse Ivarsson från Brynäs som var med på VM-lägret innan. Vi sa till varandra att antagligen får vi alla fyra åka hem utan att spela VM. Trots det kände jag att det fanns en liten chans för mig att komma med eftersom det gått bra i några av landskamperna.
– Nu kom jag med och det var bara stackars Lasse Ivarsson som fick återvända hem till Gävle innan turneringen då Tomas Jonsson tillkom från New York Islanders.

Gamle förbundskaptenen i Sovjet, Anatoli Tarasov, lovordar redan tidigt i turneringen Tre Kronors spel och när krutröken lagt sig över Moskva kunde Kenneth Andersson ta emot ett VM-silver.
– Avslutande matchen mot Sovjet som blev en ren final är nog det jag minns bäst från turneringen. Ryssarna ledde med 2-0, men Thom Eklund och Jonas Bergqvist reducerade och kvitterade. I slutet lyckades dock ryssarna göra 3-2, men dom var ordentligt trötta och det var riktigt nära att Tre Kronor blivit världsmästare redan det året.

HYLLAR ”CURRE”

Berätta om Curt Lindströms ledarskap, hur upplevde du det?
– En gudabenådad coach som fick oss i laget att slappna av. När det var som hetast i matcherna kunde han komma in i pausen och skratta lite och säga ”Grabbar det är bara hockey vi håller på med. Slappna av och ha kul där ute.” Han hade förmågan att avdramatisera det vi höll på med på ett väldigt bra sätt.
– Inför turneringen var vi långt ifrån favorittippade efter misslyckandet i Prag året innan, men allt eftersom växte vi upp till turneringens underdogs och det slutade till slut med silver.

Om vi drar klockan tillbaka till 1984 då din bror Christer ”Krusse” Andersson debuterar i Brynäs A-lag. Vad betydde det för dig?
– Det är alltid roligt när din egen bror gör något bra och i det här fallet då kom med i A-laget. Jag och Christer var verkligen som hund och katt mot varandra.
– Jag, Christer och Conny Silfverberg spelade i samma kedja under många säsonger och när det gick dåligt för mig och Conny skällde vi på Christer. Han kan inte ha haft det lätt, ha ha…

Det blev en sväng i Frölunda.

Varför valde du spel i Västra Frölunda 1987?
– Det var dags att prova på något nytt. Jag hade spelat i Brynäs under så många år. Jag ville egentligen prova på spel i Schweiz, men det var inte något alldeles enkelt projekt vid den här tiden.
– När jag raggade efter en ny klubb hörde Frölunda av sig och ett par år i Göteborg lät helt okej. När jag dessutom fick reda på att Conny Evensson skulle vara tränare var det inget snack om saken längre. Det sista man gör är att tacka nej till att just ha Evensson som tränare.

FLYTTADE TILL FRÖLUNDA

Du spelar två säsonger i Västra Frölunda, hur minns du andra årets kval upp till elitserien?
– Första året missade vi att gå upp och då var jag och hela Frölunda verkligen superbesvikna.
– Andra året skulle vi bara upp. Det fanns liksom inget annat för oss. Vi förlorade mot Västerås i allsvenskan finalen, men i kvalserien som följde efteråt vann vi klart före Malmö.

I den avgörande matchen mot Örebro vinner Frölunda med 8-4 och Kenneth Andersson svarar för tre av målen.
– Ja, det gick bra den matchen och bussresan hem och allt omkring avancemanget med fester och mottagningar som Hasse ”Bulan” Andersson fixat var klockrent.
– Efter säsongen ville jag hem till Gävle igen. Jag älskar Göteborg på sommaren, men vintern då det regnar vågrätt där nere passade inte mig. Samtidigt fick jag ett bra jobb i Gävle, så beslutet var inte så svårt även om jag trivdes väldigt bra i Frölunda.

Du tog aldrig riktigt någon ordinarieplats i Brynäs när du återvände.
– Vi hade Staffan Tholson det året i Brynäs och vi båda pratade inte direkt samma språk. Så är det ibland och jag började se slutet på karriären.
– Större delen av den säsongen spelade jag istället för S/G 83 (Strömsbro/Gävle) och jobbet fick i stället ta överhanden mer och mer. Sedan köpte man hus, bildade familj och allt det där, avslutar Kenneth Andersson som idag bor kvar i Gävle och jobbar på Visma.

En del bilder i artikeln kommer från Stickan Kenne. Vill du veta mer om hans tid som hockeyfotograf och även om hans bok kan du klicka på länken här: http://stimar.se/

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till XXXOm du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via XXXPå Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via XXX

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten