CHICAGO, IL – SEPTEMBER 27: Chicago Blackhawks goaltender Anton Forsberg (31) puts his mask on in the first period during a game between the Ottawa Senators and the Chicago Blackhawks on September 27, 2018, at the United Center in Chicago, IL. (Photo by Patrick Gorski/Icon Sportswire) NHL Eishockey Herren USA SEP 27 Preseason – Senators at Blackhawks PUBLICATIONxINxGERxSUIxAUTxHUNxRUSxSWExNORxDENxONLY Icon27091807 …
Nyheter

Stjärnmålvakten tillbaka – då sätts svensken upp på waivers

ANNONS

Corey Crawford är tillbaka i spel för Chicago. Då sätts svenske målvakten Anton Forsberg upp på waivers av klubben med syfte att skicka ned 25-åringen till farmarlaget Rockford.

LÄS ÄVEN: Svensken undviker waivers – tills vidare

Det har varit ovissa tider för Anton Forsberg den senaste tiden. Förra veckan kom uppgifter om att 25-åringen skulle sättas upp på waivers efter att lagets stjärnmålvakt Corey Crawford friskförklarats. Ett par dagar senare meddelades det att Chicago skulle ha tre målvakter i truppen tills vidare, men under måndagen meddelade Sportsnets insider Elliotte Friedman att Forsberg blir uppsatt på waivers av Blackhawks.

HÅRD KONKURRENS

I och med Crawfords återkomst sitter nu Blackhawks med två etablerade NHL-målvakter i Crawford och Cam Ward, vilket tvingar klubben att sätta upp Forsberg på waivers.

De övriga 30 NHL-klubbarna har nu möjlighet att lägga beslag på den 25-årige burväktaren utan att tvingas ge upp något i utbyte. Om ingen klubb skulle välja att plocka upp Forsberg kommer han att inställa sig hos farmarlaget i Rockford.

Forsberg har inte fått någon speltid under säsongsupptakten. I stället har Blackhawks valt att satsa på veteranen Cam Ward i Crawfords skadefrånvaro.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
söndag 04 juni
02:00 Vegas Golden Knights - Florida Panthers NHL
tisdag 06 juni
02:00 Vegas Golden Knights - Florida Panthers NHL