Axel Andersson fick bilda backpar med självaste Zdeno Chara under försäsongen.
Södertälje SK

Svenske 18-åringen om att bilda backpar med Chára: ”Han ville ha konstruktiv kritik av mig”

En av försäsongens stora raketer på NHL-klubbarnas träningsläger var den svenske junioren Axel Andersson som till och med matchades i samma backpar som Zdeno Chara. Han tog ingen plats i NHL-laget utan återvände istället till Sverige. Men inte till Djurgården – utan Södertälje i Hockeyallsvenskan dit han lånades ut.
— Jag tycker att det var ett bra beslut eftersom jag känner till Södertälje samtidigt som hela organisationen här vill någonstans, berättar 18-åringen för hockeysverige.se.

LÄS MER: Svenske 18-åringen matchades med Chára: ”En förebild”

SÖDERTÄLJE (HOCKEYSVERIGE.SE)
Axel Andersson från Järna utanför Södertälje gjorde en så pass fin ”rookiecamp” med Boston så han fick följa med till ”main-campen”. Under träningsmatcherna fick han spela i samma backpar med Zdeno Chara. Efter första matchen hyllades Axel Andersson också av Bostons assisterande coach Joe Sacco.
– Han verkade väldigt trygg där nere. Han var inte nervös alls. Han hämtade puckar och verkade inte vara stressad alls. Även när han pressades klev han inte undan utan hanterade det också.

MYCKET SOM VAR ANNORLUNDA

Nu är Axel Andersson tillbaka i svensk hockey med ett stort bagage av erfarenhet med sig.
– Det var en jättebra tid för mig i Boston och jag växte ju längre tid jag var där. Det var en jätterolig upplevelse att köra dom här ”pre-season” -matcherna med Chara och lära mig hur allt funkar där borta, berättar Axel Andersson och fortsätter:
– Nästan allting var annorlunda jämfört med hur det är i Sverige, hallen, träningsanläggningen… Jag hade förväntat mig att alla runt om skulle vara väldigt proffsiga, men det var verkligen på en helt annan nivå än jag trott.
– På isen var den största skillnaden att det gick så fort och att kommunikationen där ute var en så stor och viktig del eftersom rinken är så liten. Man måste veta vad man ska göra redan innan man får pucken och hela tiden finnas där för att hjälpa sin kamrat. Chara var på mig ganska mycket om att jag måste prata mycket mer på isen, säger 18-åringen med ett lätt skratt.

Hur upplevde du att spela med Zdeno Chara?
– Han är en riktigt bra förebild som såg sig själv som likvärdig med mig fast jag kom upp som junior. Han ville ha konstruktiv kritik av mig på samma sätt som han kunde ge det till mig. Han är verkligen jätteproffsig. Chara är den som kommer till hallen först och lämnar sist.

Påpekade du för Chara att han gjorde något fel?
– (Skratt) Det var uppenbart vid ett tillfälle att jag ville ha pucken och då vågade jag faktiskt säga till. Det tyckte han var jättebra så det var bara roligt.

STORT INTRESSE I STADEN

Bemötandet av klubben var också hur bra som helst enligt Axel Andersson.
– Ja, den var jättebra. Det kändes som hela organisationen trodde på mig, vilket gav mig självförtroende då jag var där.
– Det började med rookie-turneringen. Alla var välkomnande där. När sedan stjärnorna började rulla in så var dom lika trevliga.

LÄS MER: Backtalangens galna sommar: ”Jag trodde knappt mina öron”

Den blivande (?) NHL-backen fick även uppleva det stora intresset som är kring Bruins i Boston.
– Intresset för laget är otroligt stort. Det är en universitetsstad med Harvard och Boston University samtidigt som det är en riktig sportstad med bland annat baseboll och hockey.
– Hockey är väldigt stort där och det var till och med folk som kände igen mig på stan, vilket var jätteroligt.

Nu blev inte Axel Andersson kvar i Boston till NHL-starten utan återvände för en dryg vecka sedan tillbaka till Sverige.
– Tanken var att jag skulle åka hem för att utvecklas ännu mer så jag blir större och starkare så jag klarar av den tunga nivå som är där. Det var vad man sa till mig.

Kände du en besvikelse över att få åka hem så nära inpå NHL-starten?
– Nej, jag ser det som ett plus att jag fick vara med på den riktiga ”main campen”. Jag känner att det var ett bra beslut för mig att komma hem för att utvecklas ännu mer så jag är mer redo då jag kommer tillbaka dit.

KÄNNER TILL SSK

Många trodde att Djurgården skulle bli hans klubb resten av säsongen, med istället för spel där blev han utlånad till Södertälje i Hockeyallsvenskan.
– Det är en jättehög konkurrens på backsidan i Djurgården så jag förväntade mig nästan att det skulle bli så här. Jag tycker att det var ett bra beslut eftersom jag känner till Södertälje samtidigt som hela organisationen här vill någonstans. Pondus finns och det känns som alla vill åt samma håll så allt känns jättebra.
– Dessutom har jag haft Uffe Lundberg tidigare. Han brinner verkligen för det här vilket gör att det känns ännu bättre.

Axel Andersson i SSK-tröjan Foto: Simon Hastegård / Bildbyrån

Axel Andersson har så här långt spelat två matcher i sin nya klubb. Den inleddes med AIK på Hovet. Sedan kom Leksand på besök i Scaniarinken.
– Mot AIK började jag med att spela enkelt och snabbt. Det är också så jag ska spela och sedan växte jag in i matchen. Jag var nöjd efteråt och tyckte att jag hade gjort en bra insats.
– I matchen mot Leksand tog jag för mig ännu mer och vågade släppa loss på ett annat sätt, så känslan är att det går åt rätt håll. Jag tror att det här kommer bli riktigt bra.

Vad har du själv för målbild resten av säsongen?
– Att utvecklas så mycket som möjligt, ta en stor roll och bidra. Som klubb är målet att ta oss upp i SHL. Jag ska göra allt i min makt för att hjälpa till med det eftersom vi självklart vill dit.

Och tankarna inför nästa säsong?
– Nej, så långt har jag inte kommit ännu utan nu är det SSK som gäller fullt ut, avslutar den av Boston draftade Axel Andersson.

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten