Nyheter

Slutlekt för Oilersbackarna – dags för premiär: ”Lätt att bli övertaggad”

ANNONS

På gatorna runtom i Göteborg är lyktstolparna prydda av stora banderoller. NHL Global Series är i stan och det är dags för Edmonton Oilers och New Jersey Devils att äntligen kicka igång sin säsong. Efter en visit i Köln har de nu landat på svensk mark – och peppen är total.
– Det ska bli grymt kul, det känns som att försäsongen varit lång, säger Oilersbacken Adam Larsson efter ett ispass i Scandinavium.

GÖTEBORG (HOCKEYSVERIGE.SE)
Edmonton Oilers har fått uppleva det signifikativa Göteborgsregnet, hunnit med en trevlig lagmiddag och hunnit kika lite på stan. Och för varje sekund som går blir spänningen och förväntan i laget lite mer påtaglig.
– Vi hade en väldigt intensiv camp, och träningsmatcher är alltid träningsmatcher. Alla vill ju att säsongen ska börja så snart som möjligt. Och nu är vi här, säger Adam Larsson.

Att inleda säsongen på den europeiska sidan av Atlanten blir annorlunda. Men inte när det kommer till spelet.
– När pucken släpps kommer det att vara som vilken premiär som helst. Alla ser fram emot detta, vi har en laddad grupp här, säger Adam Larsson.

Backpartnern Oscar Klefbom är även han upprymd över den stundande premiären och han likställer den med sin debut i Elitserien.
– Jag kommer aldrig glömma det, vi skulle möta Brynäs och jag satt i bussen och var så nervös att jag höll på att dö. Det kommer vara mycket känslor i kväll, säger Oscar Klefbom som fick avsluta säsongen tidigt i fjol på grund av sin axeloperation.

”VI ÄR HÄR FÖR ATT TA TVÅ POÄNG”

Oscar Klefbom och Adam Larsson har fått dela på i princip alla biljetter som tilldelats laget, och Karlstadsonen har ytterligare vänner och familj som köpt biljetter för att se honom spela. Precis som inför Elitseriepremiären är det en utmaning att hålla känslorna i styr i de första bytena, berättar Oscar Klefbom.
– Det är så lätt att man blir övertaggad och åker omkring som en yr höna. Det blir oftast inte bra. Då tar det fyra-fem byten innan man lugnar ner sig, och då kan det vara för sent. Det gäller att jobba sig in i matchen, snarare än att behöva dra sig i kopplet, säger backen.

Klockan 19.00 på lördagkvällen gäller det för Oilersbackarna. Då tar familj, vänner och tusentals andra plats på Scandinaviums läktare när Edmonton ställs mot New Jersey Devils. Och även om matcherna i Köln och Sverige blir en rolig erfarenhet så finns det en sak som betyder mer än äventyret i Europa.
– Vi är här för att ta två poäng och det är det viktigaste med den här resan, säger Adam Larsson.

Den här artikeln handlar om: