Ottawa

OTTAWA: Tiden efter Erik Karlsson kan börja – men vägen fram är inte spikrak

Ottawa Senators går in till en säsong utan sin största stjärna sedan Daniel Alfredsson. Hur kommer den nya verkligheten egentligen se ut utan Erik Karlsson?

Se hela NHL-säsongen inklusive Stanley Cup på Viaplay för 399 kronor månaden!

Från väst till öst, från söder till norr. Fram till NHL-premiären i oktober går Uffe Bodin, Hampus Duvefelt, Måns Karlsson och Peter Ekholm igenom de 31 lagen. Vi pekar ut styrkor, svagheter och vilka spelare som är värt att hålla ett litet extra öga på under säsongen. 

Idag tittar vi närmare på Ottawa Senators.

Så kom till slut dagen för Ottawa Senators. Dagen då Erik Karlsson inte längre var en del av organisationen. Ryktena om att den dubble Norris Trophy-vinnaren var på väg bort tog fart redan i februari. Och blev verklighet när San Jose Sharks kom med ett erbjudande som general managern Pierre Dorion inte kunde tacka nej till. 

Ut: en av världens bästa backar. In: en massa framtid.

Framtidsbitarna ska Dorion och tränare Guy Boucher på sikt förvalta och göra Senators till ett lag som det pratas om i positivt bemärkelse igen.

Men först gäller det för dem att städa upp efter en stökig tid i klubben.

Senators, som var i konferensfinal för två säsonger sedan, slutade sist ifjol och allt bättre än det får anses godkänt med allt som har hänt i klubben under våren och sommaren. Förutom att Karlsson varit på väg bort, har incidenten mellan hans fru, Melinda, och Mike Hoffmans flickvän varit ett störningsmoment. Ägaren Eugene Melnyk har fått utstå kritik för att inte vilja ta laget framåt. Assisterande general managern Randy Lee har avgått efter trakasserianklagelser. Men det kommer nog dröja ytterligare innan Senators får helt lugn och ro.

Det råder i skrivande stund fortfarande frågetecken för Mark Stone, som sagt sig vilja komma ifrån klubben han i somras skrev ett ettårskontrakt med. Matt Duchenes framtid pratas det också om. Han kom in i laget från Colorado ifjol, men med ett år kvar på kontraktet är det oklart om han vill förlänga. Att lagets nu kanske två bästa spelare inte verkar trivas är utom alla tvivel ett mot Senators hopp inför säsongen. 

Så var ska klubben börja? 

– Vi har sagt till våra fans det vi sagt hela tiden – att vi bygger om. Vi vill kunna utmana om cupen år efter år och inte åka på de svackor vi känt av de senaste tio åren, att nå playoff ibland och att missa ibland, menar Dorion i en intervju med NHL.com.

Senators har många nya spelare som spelat hyfsat stora roller innan, men som nu får chansen att blomma. Dylan DeMelo och Chris Tierny, som kom i utbyte mot Karlsson, är två. Mikkel Bødker, även han från Sharks, är en annan. Sedan finns det dem i organisationen som måste ta nästa steg: Ryan Dzingel, Thomas Chabot, Cody Ceci och nyligen draftade Brady Tkachuk. 

Potentialen finns. Nu är det upp till Dorion, Boucher och de andra coacherna att få ut den. Förmodligen blir det lättare med Karlsson-följetången ur vägen, och när Stone/Duchen-härvan är löst.

POÄNGKUNGEN

MATT DUCHENE
Blir Duchene kvar hela säsongen är det här en titel som han ska lägga beslag på. 27-åringen förväntas bära laget offensivt med sitt spelsinne, teknik och näsa för att göra poäng. Efter trejden från Colorado gjorde han 49 poäng på 68 matcher, vilket är ett bra facit för att spela i ett bottenlag som Senators var förra säsongen. 

MÅLVAKTEN

CRAIG ANDERSON
37 år…ung? Anderson håller fortfarande måttet, även om han ibland pendlar mellan höga toppar och djupa dalar. Var grym under 2016-17, men hade det jobbigare ifjol. Anderson har blivit en varannan-säsongs-målvakt. Och med den tesen förstår ni vart det lutar åt i år.

BACKEN

CODY CECI
I konkurrens med DeMelo får Ceci ses som lagets bäste back. Ceci har varit tvåa bakom Karlsson innan, spelat näst mest och fått flest rubriker för sitt tvåvägsspel. Han kommer få ta en stor del av bördan Karlsson bar, både defensivt och offensivt och att han bara är 24 år talar för honom. Hans kontrakt går ut efter kommande säsong, räkna med att Senators kommer vilja förlänga med en framtida storback. 

UNGTUPPEN

THOMAS CHABOT
21-årige Chabot har framtiden framför sig och har under två säsonger fått värdefull erfarenhet från NHL-spel. Nu är Karlsson borta hans minuter ska fördelas på fler spelare. Chabot lär få sin beskärda del av den kakan, och då kan allt hända. Ceci och DeMelo kommer behöva understöd i viktiga spelformer – Chabot kan mycket väl ge dem det.

COACHEN

GUY BOUCHER
Fick kritik för sitt något defensiva och ”tråkiga” spelsätt för två säsonger sedan. Då gick Senators till konferensfinal. Förväntningarna var höga ifjol, men då kärvade lagbygget i upptakten och slutspelschansen rök all världens väg. Boucher har en klar bild för sig och löper linan ut varje dag. Han är inte rädd att göra vad han tycker. Det har fungerat förr och kan på sikt fungera igen. 

Chabot i den kanadensiska landslagströjan – får han jubla något i Ottawas den här säsongen?

IN OCH UT

Nyförvärv: Mikkel Bødker, fw, (San Jose Sharks). Paul Carey, fw (New York Rangers), Dylan DeMelo, b, (San Jose Sharks), Chris Tierney, fw, (San Jose Sharks)
Förluster: Fredrik Claesson, back (New York Rangers), Alexandre Burrows, fw (slutat), Mike Hoffman, fw (San Jose Sharks), Erik Karlsson, b, (San Jose Sharks)

PROGNOSEN

Ottawa Senators står inför ett hästjobb. De kommer få jobba i motvind då alla fans inte är helt nöjda med klubbens ombyggnation. Atlantic Division är dessutom ett snäpp bättre i år, och att slåss om en slutspelsplatser i slutet av säsongen kommer bli en utmaning. Det positiva i allt är att laget kommer ha mindre press på sig att prestera, att Boucher har varit bra på att bygga gruppkemi förr och att det faktiskt finns en hel del potential i truppen som ännu inte kommit upp till ytan. Vad händer om Senators får en bra start, glömmer alla orosmoment och sedan bara kör? 

OTTAWA SENATORS:s TRUPP 2018/19 

MÅLVAKTER
41) Craig Anderson
1) Mike Condon

BACKAR
74) Mark Borowiecki
5) Cody Ceci
72) Thomas Chabot
00) Dylan DeMelo
67) Ben Harpur
6) Chris Wideman

FORWARDS
00) Rudolfs Balcers
89) Mikkel Bødker
00) Paul Carey
95) Matt Duchene
18) Ryan Dzingel
12) Marián Gáborík
16) Clarke MacArthur
17) Max McCormick
44) Jean-Gabriel Pageau
10) Tom Pyatt
56) Magnus Pääjärvi
9) Bobby Ryan
00) Jack Skille
15) Zack Smith
61) Mark Stone
00) Chris Tierney
27) Brady Tkachuk
36) Colin White

Tränare: Guy Boucher (3 säsongen)

 

 

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten