Sök
Shea Weber …
Nyheter

MONTREAL: Skadeskjutet och nere för räkning

I samband med att Max Pacioretty försvann ställdes Montreal Canadiens inför ett vägskäl. Å ena sidan skulle det vara i klubbens intresse att riva lagbygget och börja om från början. Å andra sidan står Carey Price och Shea Weber då med lång näsa och undrar vad som händer. Canadiens och GM Bergevin har därför bestämt sig för att försöka sig på ett mellanting…

Se hela NHL-säsongen inklusive Stanley Cup på Viaplay för 399 kronor månaden!

Från väst till öst, från söder till norr. Fram till NHL-premiären i oktober går Uffe Bodin, Hampus Duvefelt, Måns Karlsson och Peter Ekholm igenom de 31 lagen. Vi pekar ut styrkor, svagheter och vilka spelare som är värt att hålla ett litet extra öga på under säsongen. 

Idag tittar vi närmare på Montreal Canadiens.

Rubrikerna har inte varit särskilt ljusa för Montreal Canadiens de senaste månaderna. Lagets kapten Max Pacioretty begärde att få byta lag och fick, efter många om och men, som han ville. Numera är det Vegas Golden Knights som har tillgång till hans tjänster. Ett annat hårt slag kom när det stod klart att Shea Weber, världsbacken som var inblandad i en av de största bytesaffärerna i modern tid tillsammans med P.K. Subban, skulle missa de första tre månaderna på säsongen. I mitten av december beräknas Canadiensbacken vara tillbaka.

Ja, klubbens draftval från i somras, Jesperi Kotkaniemi, lär utvecklas till en alldeles utomordentlig spelare och Nick Suzuki – som kom till Canadiens när Pacioretty försvann – är en mycket skicklig forward. Men med veteranerna Carey Price, 31, och Shea Weber, 33, som klubbens bästa och högst avlönade spelare följer förväntningar – både från fansen och från spelarna i fråga.

Det går inte att bara riva ner allt och börja om från början, likt Ottawa Senators och New York Rangers aviserat att man vill göra. Ett faktum som klubbens general manager Marc Bergevin tycks vara smärtsamt medveten om.
— Jag vill inte säga att vi bygger om helt eller börjar om från början. Det är inte som att vi sätter en ålder, säg 26 eller 27, och byter bort alla spelare äldre än så. Nej, vi har Carey Price och Shea Weber här och de kommer vara här en lång tid framöver. Vi behöver deras ledarskap om vi ska fortsätta vara ett lag som når slutspel och blir bättre för varje år, sade Bergevin till The Athletic.

Ombyggnation eller inte, börja om från början eller inte – här är genomgången av ett försvagat Montreal Canadiens inför säsongen 2017-18:

POÄNGKUNGEN

JONATHAN DROUIN
Flera av Hockeysveriges NHL-genomgångar har haft självklara namn på den här positionen. McDavid i Edmonton och MacKinnon i Colorado för att nämna två. I Montreal är racet mer öppet, men det står framförallt mellan förra årets poängkung Brendan Gallagher och uppstickaren Jonathan Drouin. Drouin kom till Montreal från Tampa Bay Lightning inför förra säsongen och stod för 46 poäng (13 mål, 33 assist) på 77 matcher. Han har dock potential för att slå till med 60+ poäng om han får det att stämma, vilket alltså kan ske redan i år.

MÅLVAKTEN

CAREY PRICE
Ligans bäst avlönade målvakt har dragits med skadeproblem de senaste åren och succésäsongen 2014-15, då Price stod för smått osannolika 93,3% och 1.96 insläppta mål per match, ligger nu snart fyra år bakom honom. Även om 2016-17 blev en stark säsong från kanadensarens sida, föll han till sin statistiskt sett sämsta säsong under 2017-18. Nu ska vi dock vara rättvisa – mycket av den motgången har tveklöst med Canadiens laguppställning att göra. Problemet är bara att truppen inte är särskilt mycket vassare i år. I avsaknad av en försvarsgeneral som Weber, kan Price fortfarande bära ett lag helt på egen hand?

BACKEN

SHEA WEBER
Han må ha hunnit bli 33 år gammal men Shea Weber är fortfarande Canadiens i särklass bästa back. Frågan är om den vacklande hälsan kommer tillåta honom att göra sitt backspel rättvisa igen. Mellan 2010-2016 missade Weber i snitt 3-4 matcher per säsong. Under 2016-17 stannade han på totalt 26 (!) matcher spelade. I år beräknas han tillbaka tidigast i december, vilket innebär att Canadiens kommer behöva klara sig utan Weber i 25-30 matcher inledningsvis. Kalla mig cynisk, men många är de lag som sett sina slutspelschanser försvinna redan innan jul varje år. Återstår att se hur tuff Webers frånvaro blir att hantera för Canadiens.

UNGTUPPEN

VICTOR METE
Jag ska svära i den fransk-kanadensiska kyrkan nu, men jag tror inte hajpade Jesperi Kotkaniemi kommer bli den framgångssaga många Canadiens-fans hoppas. Åtminstone inte så till den milda grad att han tar en plats i lagets trupp redan denna säsong. Därför föll valet av ungtupp på puckskickliga Victor Mete. 20-åringen tog en tröja i 49 matcher för Habs förra säsongen och fler lär det bli i år. De sju poäng (alla assist) han hittills skrapat ihop är i underkant för den begåvning han besitter. Bör kunna nå runt 20 poäng i år.

COACHEN

CLAUDE JULIEN
58-årige Julien är inne på sin tredje säsong med Canadiens, åtminstone om vi räknar den här sejouren. Han har nämligen redan coachat i den klassiska organisationen en gång tidigare, nämligen mellan 2002-2005. Julien är en defensivt inriktad taktiker som vann Stanley Cup 2011 och tog sitt lag till final 2013 – båda gångerna med Boston Bruins. Sedan dess har veterantränaren inte tagit sig förbi första rundan i slutspelet. Oddsen talar emot att han skulle lyckas ändra på det den här säsongen.


Foto: All Over Press

IN OCH UT

Nyförvärv: Max Domi, fw, Arizona, Joel Armia, fw, Winnipeg, Tomas Plekanec, fw, Toronto, Simon Després, b, HC Slovan Bratislava, Matthew Peca, fw, Tampa, Tomas Tatar, fw, Vegas, Nick Suzuki, fw, Vegas
Förluster: Alex Galchenyuk, fw, Arizona, Simon Bourque, b, Winnipeg, Zach Fucale, mv, Vegas, Adam Cracknell, fw, Toronto, Max Pacioretty, fw, Vegas, Logan Shaw, fw, Calgary

PROGNOSEN

Montreal har framtiden för sig. Jesperi Kotkaniemi och Nick Suzuki lär ta varsin forwardsplats så snart som till nästa säsong och Victor Mete samt Noah Juulsen är intressanta namn på backen. Man ska inte sparka på den som ligger… men med Pacioretty bortbytt och Weber borta nästan halva säsongen är det svårt att se hur Canadiens ska lyckas få till en vinnande säsong.

MONTREAL CANADIENS TRUPP 2018/19 

MÅLVAKTER
31) Carey Price
37) Antti Niemi

BACKAR
6) Shea Weber ”A”
8) Jordie Benn
21) David Schlemko
26) Jeff Petry
27) Karl Alzner
28) Mikey Reilly
53) Victor Mete
58) Noah Juulsen
?) Simon Despres

FORWARDS
11) Brendan Gallagher ”A”
13) Max Domi
14) Tomas Plekanec
20) Nicolas Deslauriers
24) Philip Danault
25) Jacob De La Rose
38) Nikita Scherbak
40) Joel Armia
41) Paul Byron
54) Charles Hudon
62) Artturi Lekhonen
63) Matthew Peca
65) Andrew Shaw
90) Tomas Tatar
92) Jonathan Drouin

Tränare: Claude Julien (sedan 2016-17)

Idag 19:00
Kristianstad IK - HC Vita Hästen
1 2.75
X 4.05
2 2.20
Idag 19:00
Tingsryds AIF - Almtuna IS
1 2.00
X 4.10
2 3.10
Idag 19:00
IF Björklöven - Södertälje SK
1 1.57
X 4.75
2 4.65
Idag 19:00
Timrå IK - Mora IK
1 1.50
X 4.95
2 5.10
Idag 19:00
Karlskrona HK - Västerviks IK
1 2.05
X 4.10
2 2.95
Idag 19:00
AIK - Modo Hockey
1 5.30
X 5.10
2 1.48
Idag 19:00
Västerås IK - BIK Karlskoga
1 2.15
X 4.40
2 2.65
Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till XXXOm du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via XXXPå Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via XXX

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten