Sök
Henrik Borgström och Mike Hoffman.Pricken över i:et?
Nyheter

FLORIDA: Kan de nya ge Panthers ordentligt med klös?

Pushen i slutet av förra säsongen har gett mersmak. Nu är det inte bara slutspel som gäller – nu ska Florida Panthers bli en Stanley Cup-utmanare. Och nya viktiga pusselbitar kan göra det möjligt.

Se hela NHL-säsongen inklusive Stanley Cup på Viaplay för 399 kronor månaden!

Från väst till öst, från söder till norr. Fram till NHL-premiären i oktober går Uffe Bodin, Hampus Duvefelt, Måns Karlsson och Peter Ekholm igenom de 31 lagen. Vi pekar ut styrkor, svagheter och vilka spelare som är värt att hålla ett litet extra öga på under säsongen.

Idag tittar vi närmare på Florida Panthers.

Florida Panthers må ha legat lite i periferin hos många de senaste åren. Klubben har inte varit topptippat och de riktigt stora namnen har gått obemärkt förbi laguppställningen. Men superrycket under andra halvan av fjolårssäsongen har gjort att klubben blivit allt mer tydlig i synfältet.

Panthers vann 25 av sina 35 sista matcher och slutade fyra i Atlantic Division. Bara en poäng från ett wild card. Jobbet i det tysta verkar ha gjort Panthers gott. Och nu verkar de redo att ta det fulla steget till att först och främst bli ett slutspelslag, men också att utmana om Stanley Cup.

– Jag tycker vi är precis där. Vi måste bara ta steget. Vi har ett väldigt bra lag. Alla är taggade. Alla vet att vi kan göra det och alla tror på det. I slutet av förra året visade vi att vi kan göra det, säger centern Aleksander Barkov till NHL.com/sv.

Barkov sticker ut hakan, men attityden i Florida Panthers har förändrats. Detta trots att sommaren inte varit allt för livad.

Det sprattlade till när Mike Hoffman under ett par hastiga timmar bytte Ottawa Senators mot San Jose Sharks till Panthers. Men kanske är han en av de sista pusselbitarna som behövs för att det ska bli slutspelshockey i Sunrise igen.

– Vi kände att vi saknade en forward som kunde gå in och leverera i en av våra två första kedjor förra året, säger coach Bob Boughner till nhl.com. Med Hoffman får vi in en spelare som passar in perfekt. Det gör också att vi kan komponera tredje- och fjärdekedjan bättre.

Hoffman har varit god för över 50 poäng de senaste säsongerna och även om det var struligt i Senators på slutet borde han kunna lyfta i en stor roll hos Panthers. Han kommer med all sannolikhet att få sällskap av unge finländaren Henrik Borgström. Borgström, draftad av klubben, får räknas som nyförvärv och kommer med ungdomlig entusiasm. För rutinen står inplockade veteranen Troy Brouwer.

Lägg till stommen med Aleksander Barkov, Jonathan Huberdeau, Evgenii Dadonov och Aaron Ekblad och Panthers får ett tämligen intressant lag på pappret.

Panthers har spelat fem slutspel i sin existens. Under våren 2019 ska de göra sitt sjätte. Åtminstone om man får tro på vad spelarna i laget säger.

POÄNGKUNGEN

ALEKSANDER BARKOV
Det kommer bli ett hårt race om den interna poängligatiteln. Men förstacentern Barkov vann ifjol och är lagets ankare. Finländaren är en av ligans mest underskattade spelare, men har blivit allt mer uppsnackad de två senaste säsongerna. Slår han igenom på alla plan i år?

MÅLVAKTEN

ROBERTO LUONGO
När Luongo är bra är han riktigt bra. Han var det under pushen på slutet av förra säsongen, nu är bara frågan hur den fysiska statusen är hos 39-åringen. Förblir han skadefri och orkar lyfta Panthers eller kommer James Reimer få axla det stora ansvaret?

BACKEN

AARON EKBLAD
Många menar att det är dags för Ekblad att lyfta ordentligt nu. Han tog kliv förra säsongen, men finns det mer att hämta hos 22-åringen. Har balanserat på 40-poängstrecket i tre av sina fyra NHL-säsonger. Ska Panthers till slutspel behöver han kliva över det.

UNGTUPPEN

HENRIK BORGSTRÖM
Finländaren debuterade i NHL förra säsongen, men fick inte ens en handull matcher. I år lär det bli fler och kanske blir han till och med helt ordinarie. Panthers behöver mer offensiv kraft och med sin teknik och sitt snabba avslut är Borgström en joker. De senaste två har han öst in poäng i NCAA för Univ. of Denver.

COACHEN

BOB BOUGHER
Florida gjorde många förändringar under säsongen 2016-17. Inför förra säsongen tog Boughner över som tränare och resultatkurvan visar att han behövde en rejäl startsträcka för att implementera sitt spelsätt i klubben. Många är nyfikna på vad nästa steg blir för Boughner som nu har intressanta ingredienser på pappret.

Fokus mot slutspel. Aleksander Barkov siktar högt med sitt Panthers

 

IN OCH UT

Nyförvärv: Mike Hoffman (Ottawa Senators), Bogdan Kiselevich (KHL, CSKA Moskva), Michael Hutchinson (Winnipeg Jets), Mark Letestu (Columbus Blue Jackets), Troy Brouwer (Calgary Flames)

Förluster: Radim Vrbata (slutat), Harri Säteri (Detroit Red Wings), Connor Brickley (Nashville Predators)

PROGNOSEN

Panthers målsättning är klar. Det ska bli slutspel den här säsongen. Och i Atlantic Division, där racet om topp-3-placeringar är tight, krävs något alldeles extra. Men Hoffman och Borgströms intåg kan bli vikterna som väger vågskålen till Panthers fördel.
Förra året presterade förstakedjan med Barkov, Huberdeau och Dadonov fina siffror. Med Hoffman och Borgström i truppen kan Panthers ställa tre offensivt lagda kedjor på isen. En lyx de inte haft på flera säsonger.

FLORIDA PANTHERS TRUPP 2018/19

MÅLVAKTER
1) Roberto Luongo
34) James Reimer

BACKAR
5) Aaron Ekblad
55) Bogdan Kiselevich
19) Mike Matheson
12) Ian McCoshen
6) Alexander Petrovic
13) Mark Pysyk
52) MacKenzie Weegar
3) Keith Yandle

FORWARDS
16) Aleksander Barkov
27) Nick Bjugstad
95) Henrik Borgström
22) Troy Brouwer
63) Yevgeni Dadonov
18) Micheal Haley
68) Mike Hoffman
11) Jonathan Huberdeau
10) Mark Letestu
17) Derek MacKenzie
62) Denis Malgin
90) Jared McCann
88) Jamie McGinn
7) Colton Sceviour
21) Vincent Trocheck
72) Frank Vatrano

Tränare: Bob Boughner (Sedan 2017-18)

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten