Nikita Kutjerov och Steven Stamkos.
Tampa Bay

Målet kvarstår i Tampa trots Yzermans avhopp: ”Ska vinna Stanley Cup”

ANNONS

Steve Yzerman är inte längre general manager i Tampa Bay Lightnings. Men målsättningen att vinna Stanley Cup ändras inte med nye Julien BriseBois vid rodret menar lagkaptenen Steven Stamkos.
– Ledningen och ägarsektionen har alltid varit på samma plan, med samma mål. Och det är att vinna Stanley Cup, säger han till The Athletic. 

I går kväll meddelade Steve Yzerman att han inte längre är general manager för Tampa Bay Lightning. Ersättare blir Julien BrisBois som tidigare gått som assisterande  GM bredvid Yzerman. Beskedet slog ner med en smäll i NHL och i Tampa.

– Jag träffade Steve i morse och blev minst sagt chockad. Men jag respekterar hans beslut. Jag har haft ett väldigt bra förhållande med Steve och det är jobbigt att se honom lämna. Men med det sagt Julian har varit med hela vägen och jag har allt förtroende för honom, säger Stamkos.

Tampa har inte vunnit Stanley Cup mer än 2004, de var i final 2015 men förlorade då mot Chicago Blackhawks. De har också varit i konferensfinal två gånger de tre senaste åren. Förändringen i lagledningen förändrar däremot inte klubbens långvariga målsättning.

– Ledningen och ägarsektionen har alltid varit på samma plan, med samma mål. Och det är att vinna Stanley Cup. Det kommer inte förändras när vi nu går framåt, säger Stamkos.

 

DETROIT NÄSTA?

Yzerman beslut kommer bara två dagar innan lagets training camp drar igång, men han kommer ändå figurera som rådgivare till BrisBois under hela säsongen.

– Jag har älskat det här jobbet. Jag är väldigt stolt över vad vi byggt som organisation. Vi har inte vunnit Stanley Cup vilket jag är missnöjd med. Det hade varit lättare att kliva av och kunna säga ”vi vann Stanley Cup”. Jag har mina anledningar att kliva av just nu. Det är inte lätt. Men jag känner att det är rätt sak att göra, säger Yzerman till The Athletic.

Yzerman har en bostad i Detroits förorter. Under sin spelarkarriär var han en ikon i Red Wings och lagkapten i 20 år. Efter gårdagens besked kom spekulationer om att Yzerman kan vara en möjlig ersättare till Red Wings nuvarande general manager Ken Holland när hans tid i Detroit är över.

Sista ordet är garanterat inte sagt här.

 

 

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
söndag 28 maj
14:30 USA - Lettland VM
19:30 Tyskland - Kanada VM
tisdag 30 maj
02:00 Dallas Stars - Vegas Golden Knights NHL