Bobrovsky och Panarin – två stjärnor med frågetecken.
Nyheter

Columbus: Ryska stjärnornas status ett orosmoment

Artemi Panarins och Sergei Bobrovskys vara eller icke vara i i Columbus Blue Jackets har varit en sommarens hetaste snackisar i NHL. Och det är också den stora osäkerheten i klubben inför den stundande säsongen. En snackis som måste få en lösning menar Hockeysveriges Peter Ekholm.

Se hela NHL-säsongen inklusive Stanley Cup på Viaplay för 399 kronor månaden!

Från väst till öst, från söder till norr. Fram till NHL-premiären i oktober går Uffe Bodin, Hampus Duvefelt, Måns Karlsson och Peter Ekholm igenom de 31 lagen. Vi pekar ut styrkor, svagheter och vilka spelare som är värt att hålla ett litet extra öga på under säsongen. 

Idag tittar vi närmare på Columbus Blue Jackets.

Två slutspel på rad. Det är facit för coach John Tortorellas manskap. Men båda gångerna har laget fått ta semester redan efter den första slutspelsomgången. Tanken var att ryssen och poängsprutan Artemi Panarin skulle vara tungan på vågen förra säsongen, men det blev inte så i slutspelet. Till den här säsongen är frågan om 26-åringen ens kommer finnas i laguppställningen i premiären mot Detroit Red Wings den 4 oktober. Panarin har nämligen inte varit redo att förhandla om ett kontrakt i sommar. Det betyder att han kan bli free agent om mindre än ett år. 

Hans utspel har gett general manager Jarmo Kekäläinen viss huvudbry – nu måste han göra ett val. Lösa knutar med sin poängkung eller göra ett försök att trejda högerskytten för att inte tvingas släppa honom gratis nästa säsong. 

Samma scenario gäller för målvakten Sergei Borbrovski. Även han har ett kontrakt som löper ut den 1 juli 2019 . Så sent som i fredags kunde Kekäläinen inte kommentera om ryssarna kommer finnas med när säsongen börjar.

– Det kan jag inte. I den här världen pågår det alltid diskussioner mellan general managers oavsett om det handlar om kommande free agents eller inte. Vi pratar regelbundet. Jag kan inte spekulera kring dem två, kommenterade Kekäläinen för NHL.com. 

Allt kan alltså fortfarande hända fram till premiären. Vad vi vet är ätt Kekäläinen vill ha kvar sina två ryssar. Men oavsett är de två frågetecken som Blue Jackets måste räta ut. Båda två är nämligen vitala delar i sina respektive ändar av isen och ska det bli slutspel för tredje året i rad krävs det att de är kvar eller ersätts med likartade lirare. För som ni vet, toppstriden i Metropolitan Division är inte att leka med. 

POÄNGKUNGEN
Artemi Panarin
Så länge Panarin är en Blue Jackets-spelare är han lagets vassaste vapen. Han kan både passa och göra mål vilket resulterade i 27 mål och 82 poäng på 81 matcher förra säsongen. Personligt rekord för en hel säsong och överlägsen vinst i den interna poängligan. 

MÅLVAKTEN
Sergei Borbrovski
Samma sak gäller här. Så länge 30-årige Bobrovsky är kvar är han given etta. Han vann Vezina Trophy för andra gången i karriären 2016-17 och även om förra säsongen inte var i samma Bobrovski-nivå håller han ändå absoluta toppklass i ligan. 

BACKEN
Seth Jones
Skulle Panarin försvinna är det inte omöjligt att Jones blir lagets poängkung. Förra årets landade han på 57 poäng vilket var näst flest i laget. Jones gjorde 41 assist och spelade plus-10 i plus/minusstatistiken. Dessutom är han bara 23 år och framtiden för sig. 

UNGTUPPEN
Zach Werenski
Werenski är bara 21 år och kunde lika bra stått under förra kategorin. Han ska göra sin blott tredje säsong, men sedan debuten 2016 har han haft förväntningar på sig att bli lagets ledande back. Han visade prov på det under förra säsongen. Med sina 37 poäng blev han tvåa efter Jones interna backpoängligan. Har blicken, skridskoåkningen och spelförståelsen för att nå absolut toppklass. 

COACHEN
John Tortorella
”Demontränaren”, ”det taktiska geniet”. Det finns fler benämningar att sätta på John Tortorella. 60-åringen har förmågan att få sitt lag att lyckas och är är högt respekterad av spelarna han coachar. Har varit i Blue Jackets i fyra säsonger och går nu in på sitt sista år. Men förhandlingar pågår om ett nytt. Ännu ett slutspel skulle såklart stärka hans position. 

Werenski på väg framåt.

IN OCH UT

Nyförvärv: Riley Nash, Anthony Duclair, Adam Clendening, Tommy Cross, Dillon Simpson (samtliga free agents), J-F Berube (Chicago Blackhawks), Ryan MacInnis (Arizona Coyotes).

Förluster: Thomas Vanek (Detroit Red Wings), Matt Calvert (Colorado Avalanche), Jack Johnson (Pittsburgh Penguins), Jeff Zatkoff (Free Agent), Ian Cole (Colorado Avalanche), Jordan Schroeder (Chicago Blackhawks), Jacob Graves (Arizona Coyotes), Mark Letestu (Florida Panthers)

PROGNOSEN
Det finns ett värdefullt djup i Blue Jackets. Alexander Wennberg hoppas få en något bättre säsong än fjolårets och ungtuppar som Oliver Björkstrand, Cam Atkinson och Pierre-Luc Dubois ska ta nästa steg. Dessutom har klubben förstärkt med nyttige Riley Nash från Boston Bruins och unge Anthony Duclair som delade förra säsongen mellan Chicago Blackhawks och Arizona Coyotes.

Laget kommer ha förväntningarna på sig att slåss i toppen och om en slutspelsplats. Om det ska bli verklighet måste dock Blue Jackets få klarhet i vad som händer med Panarin och Bobrovski. Framförallt den förstnämnde som alltså offentligt sagt vad han tycker och tänker. Sådant kan enkelt skapa oskön stämning i en grupp. De är inte helt avgörande för hur Columbus säsong kommer se ut. Men de kan ha en stor påverkan på den.

Blue Jackets är däremot säkra på att deras situation inte kommer påverka dem på isen. Vi får helt enkelt invänta svar.

 

COLUMBUS BLUE JACKETS TRUPP 2018/19 

MÅLVAKTER
72) Sergei Bobrovski
70) Joonas Korpisalo

BACKAR
4) Scott Harrington 
3) Seth Jones
46) Dean Kukan 
27) Ryan Murray
65) Markus Nutivaara
58) David Savard
8) Zach Werenski

FORWARDS
77) Josh Anderson
13) Cam Atkinson 
28) Oliver Bjorkstrand
17) Brandon Dubinsky “A”
18) Pierre-Luc Dubois
XX) Anthony Duclair 
71) Nick Foligno “C”
37) Markus Hännikäinen
38) Boone Jenner ”A”
22) Sonny Milano
20) Riley Nash
9) Artemi Panarin 
45) Lukas Sedlak 
10) Alexander Wennberg

Tränare: John Tortorella (Sedan 2015-16)

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 17 maj
15:20 Tjeckien - Österrike VM
15:20 Italien - Danmark VM
19:20 Sverige - Storbritannien VM
19:20 Schweiz - Kazakstan VM
01:00 Florida Panthers - Tampa Bay Lightning NHL
onsdag 18 maj
03:30 Colorado Avalanche - St. Louis Blues NHL
15:20 Norge - Österrike VM
15:20 Frankrike - Italien VM
19:20 Finland - Sverige VM
19:20 Schweiz - Slovakien VM
01:00 Carolina Hurricanes - New York Rangers NHL
torsdag 19 maj
03:30 Calgary Flames - Edmonton Oilers NHL
15:20 Storbritannien - USA VM
15:20 Tyskland - Danmark VM
19:20 Tjeckien - Lettland VM
19:20 Kanada - Kazakstan VM
01:00 Florida Panthers - Tampa Bay Lightning NHL
fredag 20 maj
03:30 Colorado Avalanche - St. Louis Blues NHL
15:20 Tyskland - Italien VM
15:20 Storbritannien - Finland VM
19:20 Lettland - Österrike VM
19:20 Kazakstan - Slovakien VM
lördag 21 maj
02:00 Carolina Hurricanes - New York Rangers NHL
04:30 Calgary Flames - Edmonton Oilers NHL
11:20 USA - Sverige VM
11:30 Danmark - Frankrike VM
15:20 Kanada - Schweiz VM
15:20 Österrike - Finland VM
19:20 Italien - Slovakien VM
19:20 Norge - Tjeckien VM
söndag 22 maj
02:00 St. Louis Blues - Colorado Avalanche NHL
15:20 Storbritannien - Lettland VM
15:20 Kazakstan - Tyskland VM
19:20 Sverige - Norge VM
19:20 Schweiz - Frankrike VM
19:30 Tampa Bay Lightning - Florida Panthers NHL
21:30 New York Rangers - Carolina Hurricanes NHL
måndag 23 maj
02:00 Edmonton Oilers - Calgary Flames NHL
15:20 USA - Tjeckien VM
15:20 Kazakstan - Italien VM
19:20 Österrike - Storbritannien VM
19:20 Kanada - Danmark VM
01:00 Tampa Bay Lightning - Florida Panthers NHL
tisdag 24 maj
03:30 St. Louis Blues - Colorado Avalanche NHL
11:20 Sverige - Lettland VM
11:20 Tyskland - Schweiz VM
15:20 USA - Norge VM
15:20 Slovakien - Danmark VM
19:20 Finland - Tjeckien VM
19:20 Kanada - Frankrike VM

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten