Eishockey Champions Hockey League – SC Bern – V‰xjˆ Lakers Bern, Schweiz, 06.09.2018, Eishockey Champions Hockey League, Saison 2018/2019, SC Bern – V‰xjˆ Lakers, die Spieler vom SC Bern freuen sich ¸ber das 3:1 durch Jan Mursak. (die Bilder sind nur Editorial nutzbar) *** Hockey Champions Hockey League SC Bern V‰xjˆ Lakers Bern Switzerland 06 09 2018 Hockey Champions Hockey League Season 2018 2019 SC Bern V‰xjˆ Lakers SC Bern are pleased with the 3 1 thanks to Jan Mursak Photos are only for editorial …
Växjö Lakers HC

Ny förlust för Växjö – sänktes av förre Frölundaspelaren

Växjö inledde årets CHL-spel med att få stryk av Bern på hemmaplan. Idag åkte de på en ny förlust på bortaplan när schweizarna kunde vinna med 3-2. Detta efter två mål av den förre Frölundaspelaren Jan Mursak.

Simon Moser gav Bern ledningen i den första perioden och 2-0 skulle komma i mitten av matchen genom Gaëtan Haas. Men Växjö repade mod och Niclas Burström kunde reducera knapp en minut efter.

MURSAK GREP IN

Förre Frölundaspelaren Jan Mursak skulle dock göra livet surt för Växjö när han i slutet av den andra perioden gjorde 3-1 i spel fem mot tre.

Roman Horák och Linus Fröberg skulle dock ta de regerande svenska mästarna in i matchen rejält igen och helt plötsligt stod det 3-3 på tavlan i den väldiga Post-Finance Arena.

Alla gick och väntade på förlängning. Alla utom Jan Mursak vill säga. Med 4:50 kvar av matchen satte han dit 4-3 och efter detta repade sig aldrig Växjö, trots att de fick chansen i powerplay sedan Adam Almquist visats ut för interference med mindre än tre minuter kvar.

Växjö är just nu utanför slutspelsplats men har kvar ett möte med Salzburg respektive två mot brittiska Cardiff Devils.