Sök
Rasmus Dahlin
Nyheter

BUFFALO: Dags för talangerna att lämna bottenträsket

Med flera stjärnspelare knappt 20 år fyllda och en hockeydyrkande stad bakom sig är det tänkt att Buffalo Sabres ungtuppar ska ta NHL med storm i år. Har Dahlin, Eichel och kamrater det som krävs för att återupprätta vinnartraditionen i en klubb som växt fast i bottenträsket?

Se hela NHL-säsongen inklusive Stanley Cup på Viaplay för 399 kronor månaden!

Från väst till öst, från söder till norr. Fram till NHL-premiären i oktober går Uffe Bodin, Hampus Duvefelt, Måns Karlsson och Peter Ekholm igenom de 31 lagen. Vi pekar ut styrkor, svagheter och vilka spelare som är värt att hålla ett litet extra öga på under säsongen. 

Idag tittar vi närmare på Buffalo Sabres.

Då truppen ännu inte är spikad är det svårt att sätta en exakt siffra, men redan nu står det klart att Buffalo Sabres kommer vara ett av ligans yngsta (och mest talangfulla) lag när NHL drar igång i oktober. Att gå från att vara en grupp begåvade ynglingar till att bli etablerade vinnare kan dock lika gärna gå snabbt (se Chicago Blackhawks under Patrick Kane och Jonathan Toews) som det kan gå långsamt (se Washington Capitals under Alex Ovetjkin och Nicklas Bäckström). Vilken av dessa vägar Sabres tar kommer till stor del avgöras av två män: Jack Eichel och Rasmus Dahlin.

Andravalet 2015 och förstavalet 2018 har båda driv och vinnarskalle så det räcker och blir över, något som inte minst märkts på Eichel då han vid flera tillfällen under karriären ogenerat ventilerat sina frustrationer över att förlora, såväl på isen som i media. När han i slutet av april i år gav intervjuer efter Sabres katastrofala 2017-18 fanns dock tydliga tecken på mognad: — Jag hanterade inte situationen på rätt sätt tidigare. Jag har lärt mig sedan dess och förhoppningsvis mognat lite. Ja, jag är frustrerad – men det hjälper inte att sitta och ge vresiga svar till media. Som lag måste vi kommunicera ett budskap till våra fans, vår organisation och vår stad att hur illa det än må ha varit så kommer vi vända på det här.

För Eichel lär Dahlins ankomst innebära att ett stort ok – och stadens samlade strålkastarljus – äntligen lyfts från hans axlar. Dahlins debut har, sedan draften i somras, varit ett feberhett samtalsämne i hockeytokiga Buffalo och när oktober nu närmar sig skruvas förväntningarna upp ett snäpp ytterligare.

Ingen press, Rasmus.

Bakom Eichel och Dahlin står Casey Mittelstadt, Tage Thompson och Alexander Nylander alla redo att dra sitt strå till stacken – alla födda 1996 eller senare. I sanning en ungdomsrörelse. För veteranledarskapet väntas nytillkomna Patrik Berglund, rutinerade Kyle Okposo och Buffalo-profilen Jason Pominville stå. Lägg därtill knivskarpa skytten Jeff Skinner samt genombrottsbacken Lawrence Pilut och Sabres har något spännande på gång.

POÄNGKUNGEN

Jack Eichel
Trots att Eichel ”bara” kom till spel av 67 av 82 matcher under 2017-18 vann han ändå den interna poängligan på 64 poäng (25 mål, 39 assist). Närmast efter Eichel förra säsongen var Ryan O’Reilly, en spelare som nu huserar i St. Louis Blues efter bytesaffären där Sabres plockade in bland annat Patrik Berglund. Närmaste konkurrenten till Eichels ”titel” skulle vara Jeff Skinner, men för att Skinner ska leda klubbens poängliga lär det krävas att Eichel återigen missar matcher medan Skinner spelar alla 82. Håller sig Eichel frisk kan han göra uppemot 90 poäng.

MÅLVAKTEN

Carter Hutton
Nyförvärvet Hutton är ett intressant namn i Sabres lagbygge. Den 32-årige kanadensaren slog inte igenom förrän säsongen 2013-14 då han spelade 40 matcher för Nashville Predators. Sedan dess har han inte spelat fler matcher än så under en och samma säsong, men förra årets siffror – 93,1 och 2.09 på 32 matcher för St. Louis Blues – visar att Hutton kan vara redo för att axla rollen som förstemålvakt. Bakom Hutton finns svenske Linus Ullmark.

BACKEN

Rasmus Ristolainen
Rasmus Dahlin får ursäkta, men innan första pucksläpp får Ristolainen fortfarande anses vara Buffalos bästa back. Den storväxte finländaren har blommat fint genom åren i Sabres och även om han lär spendera resten av karriären med att reparera den negativa plus/minus-statistik han samlat på sig i klubben, är han fortfarande en skicklig tvåvägsback som kan spela runt 25 minuter per match. Ristolainen har dessutom levererat över 40 poäng tre säsonger i rad och kan med lite flyt nå över 50 i år.

UNGTUPPEN

Rasmus Dahlin
Fanns det någonsin ett annat alternativ till vem som skulle hamna här? 18-årige Dahlin har via sina insatser i SHL och i landslaget byggt en hype kring sig själv som saknar motstycke inom svensk ishockey det senaste årtiondet. Samtidigt finns det ingen som ställer högre krav på Rasmus Dahlin än han själv – något som kan tjäna honom väl, så länge han inte grämer sig över misstag eller misslyckanden. För dem lär komma. Det är inte för inte NHL gjort sig känd som världens bästa ishockeyliga.

COACHEN

Phil Housley
Sabres-profilen Phil Housley – åtta säsonger med klubben som spelare under 80-talet – tog över laget inför förra säsongen och fick en minst sagt tuff start. Någon ”Housley-effekt” var det inte tal om, i alla fall inte en positiv sådan. Efter att ha slutat på 31:a plats av 31 lag kan det bara vända uppåt för tränaren under hans andra säsong.


Foto:  Damon Tarver/CSM/REX

IN OCH UT

Nyförvärv: Jeff Skinner, fw, Carolina Hurricanes, Patrik Berglund, fw, St Louis Blues, Tage Thompson, fw, St Louis Blues, Vladimir Sobotka, fw, St Louis Blues, Conor Sheary, fw, Pittsburgh Penguins, Matt Hunwick, fw, Pittsburgh Penguins, Lawrence Pilut, b, HV71, Rasmus Dahlin, b, Frölunda, Carter Hutton, mv, St Louis Blues.
Förluster: Ryan O’Reilly, fw, St Louis Blues, Robin Lehner, mv, New York Islanders, Josh Gorges, b, slutat, Justin Falk, b, okänd, Hudson Fasching, fw, Arizona Coyotes, Viktor Antipin, b, Metallurg Magnitogorsk, Jordan Nolan, fw, St Louis Blues.

PROGNOSEN

Atlantic Division 2018-19, med kraftpaketen Tampa Bay Lightning, Toronto Maple Leafs och Boston Bruins, lär bli en redig utmaning för unga Sabres. En viss mängd poäng bör dock kunna inkasseras mot förväntade strykgäng som Montreal Canadiens, Detroit Red Wings och Ottawa Senators. I slutändan lär Buffalos chanser till slutspel avgöras vid wild card-strecket, inte som topp-3 i gruppen. Räcker det till ett sjunde eller åttonde seed i Eastern Conference? Klickar laget som en enhet har dem alla möjligheter.

Buffalo Sabres 2018/19 

MÅLVAKTER
?) Carter Hutton
35) Linus Ullmark

BACKAR
6) Marco Scandella
8) Casey Nelson
19) Jake McCabe
26) Rasmus Dahlin
47) Zach Bogosian
55) Rasmus Ristolainen
82) Nathan Beaulieau
?) Matt Hunwick
?) Lawrence Pilut

FORWARDS
9) Jack Eichel
10) Johan Larsson
20) Scott Wilson
21) Kyle Okposo
28) Zemgus Girgensons
29) Jason Pominville
37) Casey Mittelstadt
43) Conor Sheary
53) Jeff Skinner
71) Evan Rodrigues
72) Tage Thompson
?) Patrik Berglund
?) Vladimir Sobotka
?) Alexander Nylander

Tränare: Phil Housley (sedan 2017)

Idag 19:00
AIK - Almtuna IS
1 2.45
X 4.00
2 2.45
Idag 19:00
HC Vita Hästen - Tingsryds AIF
1 1.77
X 4.00
2 4.05
Idag 19:00
Karlskrona HK - Mora IK
1 2.35
X 4.05
2 2.55
Idag 19:00
Södertälje SK - Timrå IK
1 2.85
X 4.10
2 2.10
Idag 19:00
Västerås IK - Västerviks IK
1 1.65
X 4.45
2 4.40
Idag 19:00
Modo Hockey - IF Björklöven
1 2.35
X 4.15
2 2.50
Idag 19:00
Kristianstad IK - BIK Karlskoga
1 3.90
X 4.65
2 1.69
Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till XXXOm du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via XXXPå Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via XXX

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten