Sök
STJÄRNSKOTT. Clayton Keller visade under rookiesäsongen att han är Arizona Coyotes nya fixstjärna.
Nyheter

ARIZONA: Hoppet om framgång vilar på unga axlar

En resultatmässig sett fruktansvärd höst förstörde fjolårssäsongen för Arizona Coyotes. Ska klubben undvika samma grymma öde under 2018/19 krävs det att det unga gardet visar sig moget att axla ett större ansvar, skriver Uffe Bodin.

Se hela NHL-säsongen inklusive Stanley Cup på Viaplay för 399 kronor månaden!

Från väst till öst, från söder till norr. Fram till NHL-premiären i oktober går Uffe Bodin, Hampus Duvefelt, Måns Karlsson och Peter Ekholm igenom de 31 lagen. Vi pekar ut styrkor, svagheter och vilka spelare som är värt att hålla ett litet extra öga på under säsongen. 

Idag tittar vi närmare på Arizona Coyotes.

Det dröjde 21 (!) matcher innan Arizona Coyotes vann sin första match efter full tid förra hösten. 17 november lyckades man besegra Montréal Canadiens med 5–4 och fick få stopp på en hemsk svit som gjorde att ökenklubbens slutspelschanser var borta en och en halv månad in på säsongen.

Slutet var var desto mer lovande. Coyotes vann matcher på löpande band under säsongens avslutande månader och lyckades klättra så pass mycket att man åtminstone hade både Ottawa Senators och Buffalo Sabres efter sig i tabellen när den 82 matcher långa grundserien var över. Det var givetvis en klen tröst i sammanhanget. Säsongen var tveklöst ett misslyckande efter en sommar av frenetisk aktivitet och en ny coach i båset i form av Rick Tocchet.

Inför säsongen 2018/19 står Coyotes på pappret starkare än tidigare. Oliver Ekman Larsson har skrivit på ett nytt långtidskontrakt medan Niklas Hjalmarsson och Christian Dvorak också kritat på nya avtal. Det i kombination med värvningarna av Alex Galchenyuk, Michael Grabner och Vinnie Hinostroza har gett klubben ett starkare fundament att bygga vidare på. Den unga kärnan med Clayton Keller i spetsen inger hopp.

Galchenyuk är den kanske mest spännande pusselbiten i sammanhanget. Den tidigare drafttrean, som trejdades mot Max Domi, har ett par motiga år i Montréal bakom sig. Det har varit både strul utanför isen och svårigheter att leva upp till hajpen som omgett honom. Klarar han av att axla en centerroll är förhoppningen att han ska finna kemi med Keller. De båda bär gemensamt nyckeln till Coyotes offensiva framgångar.

POÄNGKUNGEN
Clayton Keller
Att kliva in som 19-årig rookie och göra 65 poäng för ett offensivt förlamat lag är otroligt imponerande. Keller var Arizonas enda solstråle under den becksvarta säsongsinledningen i fjol. Han hade ett par svackor under säsongen, men var på det hela taget lagets främsta aktör och fick ett välförtjänt kvitto på det när han nominerades till Calder Trophy. Keller kommer att behöva ta en ännu mer framträdande roll för Coyotes den här säsongen.

MÅLVAKTEN
Antti Raanta
Omställningen till rollen som förstamålvakt blev tuff för Raanta. Efter ett par säsonger som backup till Henrik Lundqvist fick han en tuffare arbetsbörda – och blev omgående skadad. När han väl spelade var han strålande och avslutade säsongen med en räddningsprocent på fina 93,0. Det är starka papper som ger förhoppningar om en stark säsong. Men ska Raanta lyfta laget måste han spela fler än de 47 matcher han gjorde i fjol.

BACKEN
Oliver Ekman Larsson
66 miljoner dollar för åtta säsonger. Där har ni ett kontrakt som heter duga. Oliver Ekman Larssons nya avtal med Coyotes hade föregåtts av en hel del spekulationer om en trejd – trots att den svenske backen hela tiden hade varit ärlig med att hans intentioner var att stanna i klubben. Att han nu har sitt kontrakt ger arbetsro åt hela klubben. Det rimliga är att han inom kort blir utsedd till lagkapten och får ett ännu större ansvar i Coyotes. I takt med att laget blir bättre kommer också OEL att växa. Magkänslan säger att han inte har gjort sin bästa NHL-säsong ännu.

UNGTUPPEN
Dylan Strome
Vid det här laget är det mer eller mindre vedertaget att Strome aldrig kommer att bli den där stjärncentern som Coyotes hoppades på när de draftade honom som tredje spelare 2015. Skridskoåkningen är inte riktigt på den nivå den behöver vara. Men det innebär inte att han kommer att ha en dålig NHL-karriär. Efter att ha dominerat i AHL i fjol avslutade han säsongen starkt med Coyotes och ser ut att vara mogen spela som andra- eller tredjecenter den här säsongen. Hur stor roll som Strome är redo att axla kommer att påverka Coyotes bredd ordentligt. Ska laget gå till slutspel är storleken på hans offensiva bidrag i allra högsta grad av betydelse.

COACHEN
Rick Tocchet
Det måste ha varit en smärre chock för Tocchet att gå från Stanley Cup-mästaren Pittsburgh Penguins till Arizona Coyotes. Han tog över ett ungt och orutinerat lag som inte alls svarade på hans taktiska uppmaningar till en början. Spelsystemet han implementerade tog mer än en halv säsong att få på plats och då var laget redan uträknat. Ska den gamle storspelaren sätta sin prägel på laget den här säsongen måste han se till att de är redo från första nedsläpp. Varken Tocchet själv eller Coyotes har råd med en säsongsstart likt den i fjol.


Oliver Ekman Larsson. Foto: Bildbyrån/Joel Marklund

IN OCH UT

Nyförvärv: Jordan Oesterle, b, Chicago, Robbie Russo, b, Detroit, Ilja Liubusjkin, b, Lokomotiv Jaroslavl, David Ullström, fw, HV71, Hudson Fasching, fw, Buffalo, Alex Galchenyuk, fw, Montréal, Michael Grabner, fw, New Jersey, Vinnie Hinostroza, fw, Chicago.
Förluster: Luke Schenn, b, Anaheim, Andrew Campbell, b, Chicago, Marcus Krüger, fw, Chicago, Zac Rinaldo, fw, Nashville, Max Domi, fw, Montréal, Ryan MacInnis, fw, Columbus.   

PROGNOSEN
Pacific Division känns på förhand som den mest öppna divisionen i hela NHL. Efter Coyotes uppryckning och förstärkningarna som anlänt i sommar skulle man kunna påstå att sju av åtta lag i divisionen – sorry, Vancouver! – har möjligheten att kvalificera sig för slutspel. Ska Coyotes vara ett av dem finns det flera saker som måste falla på plats. Det startar mellan stolparna där Antti Raanta behöver vara minst lika bra som i fjol – och skadad i betydligt mindre utsträckning. Det förutsätter även att fler än Clayton Keller producerar framåt. Att Alex Galchenyuk, Michael Grabner och Vinnie Hinostroza anslutit till laget förbättrar chanserna för det. Men framför allt handlar det om att de unga spelarna tar ytterligare ett kliv och klarar av att ta mer ansvar. Framtiden ser ljus ut, men vi väntar allt jämt på soluppgången i öknen.

Arizona Coyotes trupp 2018/19 

MÅLVAKTER
32) Antti Raanta
35) Darcy Kuemper

BACKAR
4) Niklas Hjalmarsson ”A”
6) Jakob Chychrun
23) Oliver Ekman Larsson ”A”
33) Alex Goligoski ”A”
44) Kevin Connauton
55) Jason Demers
82) Jordan Oesterle

FORWARDS
9) Clayton Keller
11) Brendan Perlini
14) Richard Pánik
15) Brad Richardson
17) Alex Galchenyuk
18) Christian Dvorak
20) Dylan Strome
21) Derek Stepan ”A”
25) Nick Cousins
36) Christian Fischer
40) Michael Grabner
45) Josh Archibald
48) Vinnie Hinostroza
67) Lawson Crouse

Tränare: Rick Tocchet (Sedan 2017)

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten