Nu kommer filmen om Grant Fuhr. Målvakten som enligt Wayne Gretzky är den bäste genom alla tider.
Nyheter

Nu kommer dokumentären om femfaldige Stanley Cup-vinnaren: ”Bästa målvakten i NHL:s historia”

ANNONS

När man pratar om Edmonton Oilers framgångar på 80-taler så handlar det mesta om de offensiva stjärnorna Wayne Gretzky, Mark Messier och Jari Kurri. Men man vinner inga titlar utan en bra målvakt och längst bak stod Grant Fuhr och hindrade målet från påhälsning. Nu kommer filmen om hans karriär – både framgångarna och motgångarna.

Det är Sportsnet som i samarbete med Score Productions har gett sig i kast med att fånga målvakten Grant Fuhrs karriär på film, Making Coco: The Grant Fuhr Story. Nu har man släppt en trailer på filmen som har premiär den 11 september i Kanada.

FÖRSTE SVARTA SPELAREN I HALL OF FAME

Grant Fuhr blev den förste svarta spelaren att väljas in i Hall of Fame och han fick under karriären kämpa en hel del. Bland annat trodde inte ens klubbens dåvarande tränare och GM Glen Sather på honom.
— Jag såg honom spela och…han var inte särskilt bra. Jag sa ”jag draftar inte den här killen”, berättar Sather i dokumentären.

Men draftad skulle han bli och till sist blev det totalt fem Stanley Cup-titlar. Samtliga i Edmonton.
— Jag tycker han är den bästa målvakten i NHL:s historia, säger Wayne Gretzky.

FICK KÄMPA

Grant Fuhr spelade även för Toronto, Buffalo, Los Angeles, St.Louis och Calgary innan karriären tog slut år 2000. Under tiden i Edmonton blev han avstängd av NHL, misstänkt för att ha använt droger och detta är något som tas upp. Men det finns även andra saker Grant Fuhr kämpade med.
— Du är 20 någonting och spelar i NHL. Du ska inte ha bröstsmärtor och panik, men…en hård tid, berättar Fuhr.

SE TRAILERN FÖR ”MAKING COCO” HÄR:

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
lördag 27 maj
13:20 Kanada - Lettland VM
17:20 USA - Tyskland VM
söndag 28 maj
02:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
14:30 USA - Lettland VM
19:30 Tyskland - Kanada VM