David Desharnais och Max Talbot.
KHL

Klubbens storsatsning: Värvar duo med drygt 1200 NHL-matcher

ANNONS

Här har ni en klubb som satsar på rutin. KHL-laget Avangard Omsk har plockat in två spelare med drygt 1200 matcher i NHL.

Häromdagen kom beskedet att David Desharnais kontrakt med Lokomotiv Jaroslavl hade brutits, innan spelaren ens gjort sin debut för klubben. Igår kom beskedet att Max Talbot lämnar samma lag. Han har dock spelat för klubben under två år.

Enligt J-F Chaumont på Journal de Montréal ska duon i stället spela för Avangard Omsk. Det skriver den kanadensiske journalisten på twitter. Där får de en annan kille med NHL-rutin, Bob Hartley, som sin coach. Chaumonts uppgifter bekräftades sedan av klubben själva.

Max Talbot spelade drygt 700 matcher i NHL innan han flyttade till Ryssland 2016. På 103 KHL-matcher har han gjort 55 poäng. David Desharnais har aldrig spelat sin hockey utanför Nordamerika och gjorde 28 poäng på 71 matcher för New York Rangers den gångna säsongen. Totalt har han gjort 524 framträdanden i NHL.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
lördag 27 maj
13:20 Kanada - Lettland VM
17:20 USA - Tyskland VM
söndag 28 maj
02:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
14:30 USA - Lettland VM
19:30 Tyskland - Kanada VM