Axelsson, nu i Djurgården, mot milstolpe …
Skellefteå AIK

Milstolpar inom räckhåll för flera SHL-spelare

ANNONS

Med bara några veckor kvar till SHL-premiären finns det all anledning att skruva upp förväntningarna, förhoppningarna och rent allmänt komma in i hockeyhetsen. Det enda vi vet om säsongen är egentligen att den kommer att spelas – och högst troligt kommer ett gäng milstolpar att nås. Här följer ett axplock av några milstolpar att hålla ett öga på under säsongen, inte minst under säsongsinledningen. 

Det är den tiden på året då listor, påpekanden och ”visste ni att”-artiklarna duggar tätt. Det finns säkert en uppsjö milstolpar som den här artikeln inte täcker, men här följer några spelare att hålla lite extra koll på när det gäller milstolpar i SHL-karriären.

TOMAS SKOGS, MORA

Tomas Skogs Foto: Bildbyrån


Så fort Skogs tar sina första skär under SHL-säsongen 2018-19 når han en i allra högsta grad åtråvärd milstolpe Skogs står nämligen noterad för 599 SHL-matcher inför säsongsstart. Under de senaste två åren har Skogs noterats för totalt 16 assistpoäng. Han behöver ytterligare tre för att nå 100 i SHL-karriären.

SIMON HJALMARSSON, FRÖLUNDA INDIANS

Hjalmarsson behöver 27 matcher för att nå 400 framträdanden i SHL, och om han får vara skadefri finns det med andra ord anledning att fira strax efter att grunserien nått halvtid. Forwarden, som även representerat Rögle, Luleå och Linköping i SHL har gjort 373 framträdanden i SHL. Målmässigt har det gått lite i stå för Hjalmarsson på sistone; Han har inte gjort tvåsiffrigt antal mål i SHL sedan säsongen 2013-14 då han hängde 27 mål för LHC. I CSKA Moskva blev det elva året därpå innan det bara kom tre mål på 28 matcher 2015-16. Med 13 mål på de senaste 102 matcherna i SHL mellan 2016 – 2018 talar väl historiken kanske inte för att han når 100 mål den här säsongen, men hur som helst har han 90 just nu.

OSCAR MÖLLER, SKELLEFTEÅ AIK

29-årige Möller är en kraftinjektion på isen och lär få anledning att fira två milstolpar under säsongen. Med 195 matcher är 200 inom räckhåll. Förra året gjorde Möller 42 poäng (18 mål och 24 assist). 2016-17 blev det bara 16 matcher i grundserien men han gjorde hela 13 poäng (10 mål och tre assist). 2013-14 gjorde han 27 mål och 18 assist. Totalt har Möller gjort 157 poäng i SHL – 200-gränsen är med andra ord inom räckhåll. Av dessa 157 poäng har 87 varit mål och således kan Möller kanske nå en tredje milstolpe i år: 100 mål.

DICK AXELSSON, DJURGÅRDENS IF

Under förutsättning att de skadekänningar som hållit Dick Axelsson borta från matcher under försäsongen inte sabbar alltför mycket bör 31-åringen nå 100 mål i SHL under året. Axelsson hade sin målmässigt bästa säsong förra året när han skickade in 21 kassar för Färjestad. För att nå den magiska gränsen krävs ytterligare sex mål, så helt omöjligt känns det väl inte?

DANIEL WIDING, DJURGÅRDENS IF

Daniel Widing Foto: Bildbyrån

Nyförvärvet Widing lär nå två milstolpar under säsongen. Med 479 SHL-matcher på sitt konto ser det onekligen ut som att 36-åringen når, och passerar, 500-strecket den här säsongen.  På dessa 479 framträdanden har Widing gjort 193 poäng – sju till ger alltså den runda, fina siffran 200.

LUKAS KILSTRÖM, BRYNÄS IF

Lukas Kilström kan mycket väl nå 100 SHL-poäng. 28-åringen har noterats för 90 poäng (17 mål och 73 assist) på de 404 matcher han spelat. Det ger ett totalt snitt på 0,22 poäng per match och spelar han samtliga 52 omgångar landar han på mellan elva och tolv poäng (11,44), vilket således puttar honom precis över
gränsen

EMIL SYLVEGÅRD, MALMÖ REDHAWKS

Sylvegård ligger en match ”bakom” lagkompisen Görtz i SHL. Kraftpaketet behöver således två matcher för att nå 200 framträdanden.
, når redan i säsongsinledningen 200 matchr om allt går som det ska. Görtz har 199 matcher på sitt konto medan Sylvegård står på 198.

MARTIN JOHANSSON, FÄRJESTADS BK

Johansson, som återvände till FBK inför förra säsongen, är en idog poängplockare och bör nå 200 poäng under säsongen. I skrivande stund har han 179 poäng, varav 84 stycken är mål. Hans målmässigt bästa säsong i SHL var 2014-15 då han gjorde 24 mål för Örebro. Johansson, som även representerat Brynäs, stod för elva fullträffar förra året. Han behöver fem assist för att nå 100.

BROC LITTLE, LINKÖPING HOCKEY CLUB

Broc Little har all anledning att le Foto: BIldbyrån

Den poäng-glade amerikanen är tilllbaka i SHL och Linköping efter en säsong i Schweiz. Little, vars sämsta poängsnitt i SHL är 0,81 poäng per match (35 poäng på 43 matcher 2015-16) har chans till en trippel: Han kan nå 100 mål (har 81 just nu), 100 assist (har 97) och 200 SHL-poäng (181) under kommande säsong. Hans målmässigt sämst säsong i SHL var 2012-13 då han gjorde 16 mål för AIK. I LHC har han som minst gjort 19 mål under de tre säsonger han varit i klubben – precis vad som behövs för att nå 100 alltså.

NICKLAS DANIELSSON, BRYNÄS IF

Återvändande Nicklas Danielsson står i dagsläget på 184 poäng i SHL-sammanhang. Forwarden har varvat målskyttet lite men stod för fina 25 mål och 25 assist under fjolåret. 16 poäng bör mäktas med och 200-poängsgränsen är klart inom räckhåll. Gör han 19 mål når han 100 fullträffar i SHL.

MAX GÖRTZ, MALMÖ REDHAWKS

Görtz når 200 matcher när han inleder SHL-säsongen och under året kan han även nå 100 poäng i SHL. Hanr har hittills gjort 78 poäng (42 mål och 36 assist) i karriären och noterades för fina 20 poäng på 38 matcher för Redhawks förra året.

CHRISTIAN ENGSTRAND, MORA IK

29-årige Engstrand kommer att nå 150 SHL-matcher den här säsongen. Engstrand, som fostrades i LHC, står i skrivande stund på 147 framträdanden.

OSCAR ALSENFELT, MALMÖ REDHAWKS

Alsenfeltn Foto: Bildbyrån

Malmös obeveklige förstekeeper når under året 200 SHL-matcher. Alsenfeldt, som även lirat i SHL för Leksand och Växjö, har gjort 197 matcher i SHL.

MATTIAS TEDENBY, HV71

HV-fostrade Tedenby når, även han en milstolpe direkt vid säsongsstart. Då gör han sin 300:e SHL-match – och han har spelat samtliga för HV71.

JOACHIM ROHDIN, BRYNÄS IF

Joakim Rohdin (Brynäs) kommer med största sannolikhet att nå 400 SHL-matcher då han i skrivande stund har spelat 384 stycken.

Det finns naturligtvis fler kommande milstolpar därute. Förhoppningsvis får vi se de här och många fler under de 52 omgångar som komma skall. Nu är det inte (jätte)långt kvar.


Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
fredag 14 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL
söndag 16 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL