Sök
Axelsson, nu i Djurgården, mot milstolpe …
Skellefteå AIK

Milstolpar inom räckhåll för flera SHL-spelare

Med bara några veckor kvar till SHL-premiären finns det all anledning att skruva upp förväntningarna, förhoppningarna och rent allmänt komma in i hockeyhetsen. Det enda vi vet om säsongen är egentligen att den kommer att spelas – och högst troligt kommer ett gäng milstolpar att nås. Här följer ett axplock av några milstolpar att hålla ett öga på under säsongen, inte minst under säsongsinledningen. 

Det är den tiden på året då listor, påpekanden och ”visste ni att”-artiklarna duggar tätt. Det finns säkert en uppsjö milstolpar som den här artikeln inte täcker, men här följer några spelare att hålla lite extra koll på när det gäller milstolpar i SHL-karriären.

TOMAS SKOGS, MORA

Tomas Skogs Foto: Bildbyrån


Så fort Skogs tar sina första skär under SHL-säsongen 2018-19 når han en i allra högsta grad åtråvärd milstolpe Skogs står nämligen noterad för 599 SHL-matcher inför säsongsstart. Under de senaste två åren har Skogs noterats för totalt 16 assistpoäng. Han behöver ytterligare tre för att nå 100 i SHL-karriären.

SIMON HJALMARSSON, FRÖLUNDA INDIANS

Hjalmarsson behöver 27 matcher för att nå 400 framträdanden i SHL, och om han får vara skadefri finns det med andra ord anledning att fira strax efter att grunserien nått halvtid. Forwarden, som även representerat Rögle, Luleå och Linköping i SHL har gjort 373 framträdanden i SHL. Målmässigt har det gått lite i stå för Hjalmarsson på sistone; Han har inte gjort tvåsiffrigt antal mål i SHL sedan säsongen 2013-14 då han hängde 27 mål för LHC. I CSKA Moskva blev det elva året därpå innan det bara kom tre mål på 28 matcher 2015-16. Med 13 mål på de senaste 102 matcherna i SHL mellan 2016 – 2018 talar väl historiken kanske inte för att han når 100 mål den här säsongen, men hur som helst har han 90 just nu.

OSCAR MÖLLER, SKELLEFTEÅ AIK

29-årige Möller är en kraftinjektion på isen och lär få anledning att fira två milstolpar under säsongen. Med 195 matcher är 200 inom räckhåll. Förra året gjorde Möller 42 poäng (18 mål och 24 assist). 2016-17 blev det bara 16 matcher i grundserien men han gjorde hela 13 poäng (10 mål och tre assist). 2013-14 gjorde han 27 mål och 18 assist. Totalt har Möller gjort 157 poäng i SHL – 200-gränsen är med andra ord inom räckhåll. Av dessa 157 poäng har 87 varit mål och således kan Möller kanske nå en tredje milstolpe i år: 100 mål.

DICK AXELSSON, DJURGÅRDENS IF

Under förutsättning att de skadekänningar som hållit Dick Axelsson borta från matcher under försäsongen inte sabbar alltför mycket bör 31-åringen nå 100 mål i SHL under året. Axelsson hade sin målmässigt bästa säsong förra året när han skickade in 21 kassar för Färjestad. För att nå den magiska gränsen krävs ytterligare sex mål, så helt omöjligt känns det väl inte?

DANIEL WIDING, DJURGÅRDENS IF

Daniel Widing Foto: Bildbyrån

Nyförvärvet Widing lär nå två milstolpar under säsongen. Med 479 SHL-matcher på sitt konto ser det onekligen ut som att 36-åringen når, och passerar, 500-strecket den här säsongen.  På dessa 479 framträdanden har Widing gjort 193 poäng – sju till ger alltså den runda, fina siffran 200.

LUKAS KILSTRÖM, BRYNÄS IF

Lukas Kilström kan mycket väl nå 100 SHL-poäng. 28-åringen har noterats för 90 poäng (17 mål och 73 assist) på de 404 matcher han spelat. Det ger ett totalt snitt på 0,22 poäng per match och spelar han samtliga 52 omgångar landar han på mellan elva och tolv poäng (11,44), vilket således puttar honom precis över
gränsen

EMIL SYLVEGÅRD, MALMÖ REDHAWKS

Sylvegård ligger en match ”bakom” lagkompisen Görtz i SHL. Kraftpaketet behöver således två matcher för att nå 200 framträdanden.
, når redan i säsongsinledningen 200 matchr om allt går som det ska. Görtz har 199 matcher på sitt konto medan Sylvegård står på 198.

MARTIN JOHANSSON, FÄRJESTADS BK

Johansson, som återvände till FBK inför förra säsongen, är en idog poängplockare och bör nå 200 poäng under säsongen. I skrivande stund har han 179 poäng, varav 84 stycken är mål. Hans målmässigt bästa säsong i SHL var 2014-15 då han gjorde 24 mål för Örebro. Johansson, som även representerat Brynäs, stod för elva fullträffar förra året. Han behöver fem assist för att nå 100.

BROC LITTLE, LINKÖPING HOCKEY CLUB

Broc Little har all anledning att le Foto: BIldbyrån

Den poäng-glade amerikanen är tilllbaka i SHL och Linköping efter en säsong i Schweiz. Little, vars sämsta poängsnitt i SHL är 0,81 poäng per match (35 poäng på 43 matcher 2015-16) har chans till en trippel: Han kan nå 100 mål (har 81 just nu), 100 assist (har 97) och 200 SHL-poäng (181) under kommande säsong. Hans målmässigt sämst säsong i SHL var 2012-13 då han gjorde 16 mål för AIK. I LHC har han som minst gjort 19 mål under de tre säsonger han varit i klubben – precis vad som behövs för att nå 100 alltså.

NICKLAS DANIELSSON, BRYNÄS IF

Återvändande Nicklas Danielsson står i dagsläget på 184 poäng i SHL-sammanhang. Forwarden har varvat målskyttet lite men stod för fina 25 mål och 25 assist under fjolåret. 16 poäng bör mäktas med och 200-poängsgränsen är klart inom räckhåll. Gör han 19 mål når han 100 fullträffar i SHL.

MAX GÖRTZ, MALMÖ REDHAWKS

Görtz når 200 matcher när han inleder SHL-säsongen och under året kan han även nå 100 poäng i SHL. Hanr har hittills gjort 78 poäng (42 mål och 36 assist) i karriären och noterades för fina 20 poäng på 38 matcher för Redhawks förra året.

CHRISTIAN ENGSTRAND, MORA IK

29-årige Engstrand kommer att nå 150 SHL-matcher den här säsongen. Engstrand, som fostrades i LHC, står i skrivande stund på 147 framträdanden.

OSCAR ALSENFELT, MALMÖ REDHAWKS

Alsenfeltn Foto: Bildbyrån

Malmös obeveklige förstekeeper når under året 200 SHL-matcher. Alsenfeldt, som även lirat i SHL för Leksand och Växjö, har gjort 197 matcher i SHL.

MATTIAS TEDENBY, HV71

HV-fostrade Tedenby når, även han en milstolpe direkt vid säsongsstart. Då gör han sin 300:e SHL-match – och han har spelat samtliga för HV71.

JOACHIM ROHDIN, BRYNÄS IF

Joakim Rohdin (Brynäs) kommer med största sannolikhet att nå 400 SHL-matcher då han i skrivande stund har spelat 384 stycken.

Det finns naturligtvis fler kommande milstolpar därute. Förhoppningsvis får vi se de här och många fler under de 52 omgångar som komma skall. Nu är det inte (jätte)långt kvar.


Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten