Linnéa Johansson, Kim Martin Hasson och Pernilla Winberg
SDHL

NEDSLAG LHC: Tunga tapp – men nu ska klubben ta tillbaka tronen

Efter tre missade guld i rad är hungern efter ett SM-guld extremt stor i Linköping. Men tronen ska tas tillbaka utan flera av de tyngsta spelarna.
– Vi har ett jämnare lag, analyserar sportchefen Kim Martin Hasson för hockeysverige.se.

Linköping har varit en av dom ledande klubbarna i SDHL senaste säsongerna. Men tre säsonger i rad har man misslyckats med att ta hem guldet. I våras förlorade LHC finalen med 2-1 i matcher mot Luleå. Med ett par tunga tapp, som bland andra Denise Altmann, Florence Schelling och Anna Rydberg har nu sportchefen Kim Martin Hasson byggt ett lag som hon hoppas ska gå hela vägen den här säsongen.
– Det som skiljde lagen åt i finalen förra säsongen tror jag var dels att vi hade en tuff resa till finalen. Det blev många matcher för oss i slutspelet, säger Kim Martin Hasson och fortsätter:
– Sedan hade vi en tuff finalförlust i första matchen hemma. Jag tycker att vi gör vår bästa match för säsongen där, men vi föll på målsnöret. I andra matchen gör vi ändå tvärtom och vinner, men vi räckte inte riktigt till. Det var mycket mentalt. Framförallt att behöva åka upp till Luleå och vinna två matcher i rad. Det var ändå starkt av oss att vinna första matchen där uppe, men jag tror inte vi riktigt höll mentalt sista matchen.

Hur tänker du kring det mediala intresset som var kring finalerna jämfört med hur det var för bara fyra, fem säsonger sedan?
– Det är jättekul att det var så mycket mer media. Det här märks också genom att C more är intresserade av att sända betydligt fler matcher nästa säsong.
– Just nu händer det väldigt mycket kring damhockeyn och vi i Linköping ska försöka få till ett större intresse kring våra matcher. Bland annat kommer vi spela hälften av matcherna i Saab Arena. Spela in ett intro för tjejerna på samma sätt som för herrarna, ha kiosker, event och så vidare. Det ska bli jättekul att se om det kan skapa ett större intresse.

Hur ser du på intresset för damhockeyn i Linköping?
– Det är blandat. Då vi har stora jippon eller kommer till final märker vi att det är ett väldigt bra intresse. Nu är det så stor konkurrens med andra sporter som händer i Linköping så det är tufft att få samma intresse på alla våra matcher.
– Vi ska bjuda in mer skolor, göra mer aktiviteter och så vidare. Förhoppnings växer det då av sig själv till slut. Vi märkte då vi slog publikrekordet, då vi satsade på en match, att folk är intresserade.

Det publika problemet finns inte enbart i Linköping utan att få till en kontinuitet med välfyllda läktare är något som samtliga lag i SDHL jobbar med, men mest var för sig.
– Det är nog ingen som håller något hemligt och vi hjälps åt att flytta matcher hit och dit. Men jag skulle inte säga att vi jobbar nära varandra kring det här. Sedan är det inga problem att fråga andra lag hur dom jobbar, men jag skulle inte säga att vi ha ett nära samarbete.

Vad kan bli bättre då det gäller just den biten?
– Jag tror att egentligen alla klubbar få sköta sig själva. Sedan kan man absolut titta lite extra på vad andra lag gör, men det där är, tror jag, lite olika från stad till stad, intresset och vilka nivåer man ligger på.

Om vi tittar på det lag ni ställer på benen till den här säsongen, hur skiljer det sig mot förra säsongens lag?
– Dels är vi färre i truppen för att kunna låta våra juniorer komma upp. Vi har lämnat två platser för juniorer som ska få chansen att komma upp och spela med oss.
– Sedan skulle jag säga att det är jämnare den här säsongen. Vi har behållit stommen eftersom det inte har försvunnit så många, men vi har ett väldigt ungt lag. Dom tre som lagt skridskorna på hyllan (Denise Altmann, Florens Schelling och Anna Rydberg) är 80-talister och vi har inte tagit in några nya i samma ålder. Idag har vi bara två 80-talister i truppen. Istället fick vi in två stycken 02:or (Malou Berggren och Linnea Johansson). Annars skulle jag säga att säsongens trupp är ungefär jämlik med förra säsongens trupp. Det ska bli kul att se våra nya spelare. Jag har hört mycket gott om dom, men man är alltid intresserad av att se dom live.

Denise Altmann kliver tillsammans med Anna Rydberg in som assisterande tränare till Madelene Östling.
– Klart att det är tufft att tappa Denise eftersom hon alltid gjorde mycket poäng. Vi har väntat på att hon förr eller senare kommer lägga skridskorna på hyllan, men det är jättekul att vi får behålla henne i föreningen.
– Vi hoppas att (Kennedy) Marchment (Brorsbarn till Bryan Marchment) ska vara den som tar dom här poängen efter Denise.

Superstjärnan Denise Altmann kliver in i ledarstaben.

Målvakter i Linköping just nu: Lisa Nordlöf 19, Eveliina Suonpää 23 (Ny från Lukko Rauma)
– Lisa behåller vi från förra säsongen. Hon har varit här i tre säsonger och jag tycker att hon tar steg framåt hela tiden. Hon gör det bra som vår back-up. Evelina har mycket meriter från OS och VM, är meriterad och har varit med om stora mästerskap. Vi kände att vi behövde en duktig målvakt till och vi tror på henne.

Backar: Amalie Andersen 18, Malou Berggren 15 (Ny från Skellefteå), Anna Kjellbin 24, Sidney Morin 23 (Ny från Modo), Ingrid Morset 25, Emilia Ramboldt 29, Lena Tendenes 19.
– Backsidan är ganska ung. Nu får vi Morin som kommer in med väldigt mycket meriter och bra ledarskap. Hon har gjort mycket poäng samtidigt som vi aldrig haft en back som gör extremt mycket poäng och är väldigt offensiv.
– Sedan behåller vi egentligen dom flesta och får bara in en 02:a som ska gå på hockeygymnasiet och ser väldigt intressant ut, Malou Berggren. Jag tror att hon kommer ta stora steg i sin utveckling den här säsongen.

Lara Stalder leder styrkorna framåt.

Forwards: Matilda af Bjur 19, Madelen Haug Hansen 25, Emilie Kruse Johansen 18, Linnea Johansson 16 (Ny från HV71), Kennedy Marchment 21 (Ny från St. Lawrence University), Emma Murén 20, Lauren Spring 22 (ny från Ohio Spring University), Lara Stalder 24, Nicoline Söndergaard Jensen 25, Moa Wernblom 20, Pernilla Winberg 29. 
– Där tappar vi några spelare, men jag tycker att vi får in bra kvalitéer. Marchment hoppas vi på ska göra mycket poäng. Hon gjorde ändå 1.08 i snitt på college. Spring kommer vara lite mer en karaktärspelare som kommer ta ”Myggans” (Anna Rydberg) plats i en centerroll.
– Dessutom kommer Linnea Johansson in. Hon är en av Sveriges bästa juniorer. En jättetalang som vi hoppas utvecklas hos oss.

Ni har nio svenska spelare i truppen och elva från andra nationer, är det för många utländska spelare i SDHL?
– Det finns inte tillräckligt många svenska spelare. Speciellt inte om vi ska behålla den här kvalitén på ligan som vi har idag. Jag vet att det finns lag i SDHL som har väldigt få spelare på laguppställningen idag och har svårt att få ihop spelare. Tillexempel har Djurgården tagit några från Södertälje. Brynäs har väldigt få i truppen och så vidare. Vår ”prio” ett är att försöka få svenska spelare, men det är väldigt få som vill flytta på sig.
– Man kan se det från två olika sidor. Antingen har vi en liga som är väldigt bra med utländska spelare som gör att vi får en hård konkurrens så våra svenska tjejer måste höja sig. Eller så avgränsar vi till att ha ett visst antal, men då tror jag att ligan kommer tappa i kvalité. Det är lite vad vi vill få ut av det.
– Jag tycker att man istället ska fokusera på att göra Division 1 ännu bättre för det är ett väldigt stort gap upp till SDHL.

En Division 1-serie som är rikstäckande?
– Ja, det tycker jag absolut. Vi borde fokusera på det istället för att begränsa antalet utländska spelare.
 

Här kan du läsa våra tidigare nedslag:
Leksand – 8 augusti
HV71 – 11 augusti
Luleå – 13 augusti
SDE – 15 augusti
AIK — 17 augusti
Brynäs — 18 augusti

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
onsdag 17 augusti
18:00 Finland - Tyskland JVM
19:00 Tingsryd - Karlskrona Träningsmatch
19:00 Linköping - Örebro Träningsmatch
19:00 Skellefteå - Modo Träningsmatch
21:30 Sverige - Lettland JVM
01:00 Kanada - Schweiz JVM
torsdag 18 augusti
04:30 USA - Tjeckien JVM
18:00 Rögle - IFK Helsingfors Träningsmatch
18:00 Oskarshamn - Växjö Träningsmatch
19:00 Visby/Roma - Frölunda Träningsmatch
19:00 VIK Västerås - Vita Hästen Träningsmatch
19:00 BIK Karlskoga - AIK Träningsmatch
19:00 Färjestad - Leksand Träningsmatch
19:00 Malmö - HV 71 Träningsmatch
fredag 19 augusti
18:00 Tingsryd - Kristianstad Träningsmatch
19:00 Björklöven - Skellefteå Träningsmatch
19:00 Södertälje - Almtuna Träningsmatch
19:00 Visby/Roma - Djurgården Träningsmatch
lördag 20 augusti
15:00 Frölunda - Djurgården Träningsmatch
16:00 Kristianstad - IFK Helsingfors Träningsmatch
tisdag 23 augusti
18:00 HV 71 - Rögle Träningsmatch
18:00 Växjö - Linköping Träningsmatch
19:00 Leksand - Brynäs Träningsmatch
19:00 Luleå - Skellefteå Träningsmatch
onsdag 24 augusti
19:00 Brynäs - Leksand Träningsmatch

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten