161015 Karlskronas Kristoffer Söder jublar efter 1-2 under ishockeymatchen i SHL mellan Karlskrona och Skellefteå den 15 oktober 2016 i Karlskrona. …
Nyheter

Karlskrona vann ”Slaget om Blekinge”

ANNONS

Det var uppdukat för fest under fredagskvällen när Karlskrona tog emot länsrivalen Kallinge/Ronneby i NKT Arena för ett stekhett försäsongsderby. Hemmalaget drog det längsta strået och kunde ta en kassaskåpssäker 5–1-seger.

Karlskrona inledde målskyttet genom den finske backen Mikael Kurki, som spelade i Hockeyettan med just Kallinge/Ronneby så sent som i fjol, i spel i numerärt överläge. Johan Schreiber utökade hemmalagets ledning innan Stefan Söder kunde pricka in en reduceringspuck för gästerna i spel i fem mot fyra.

Drew Paris, ny från Cardiff, utökade hemmalagets ledning till 3-1 i inledningen av den andra perioden och efter det orkade inte Hockeyettan-laget svara upp.

Justin Crandall och Joseph Jonsson fastställde sedan slutresultatet till 5-1.

Närmast väntar ett tufft test för Karlskrona, som ställs mot finska Liiga-laget KalPa på onsdag. För Kallinge/Ronneby står Tingsryd för dörren, en match som spelas på tisdag.

 

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
fredag 14 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL
söndag 16 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL