SHL

Elvenes ska lyfta ytterligare: ”Ska börja som jag slutade”

ANNONS

Rögle, Mora, Rögle, Oskarshamn och sedan Rögle igen. Efter två säsonger med utlåningar siktar en bättre och starkare Ludvig Elvenes nu på att ta en ordinarie tröja i Rögle. 
– Jag tyckte jag kom hem med ett riktigt bra självförtroende från Oskarshamn, som jag har mycket att tacka för, säger Elvenes till Hockeysverige.se

Ängelholm (Hockeysverige.se)

Hockeytemperaturen i Ängelholm är glödhet. På lagets ispremiär förra veckan kom drygt 2500 personer till Lindab Arena för att spana in truppen för säsongen 2018-19. Sportchef Chris Abbott har under våren och sommaren förstärkt truppen med en hel del nya, men också gamla eller nygamla namn. Ett av dem är Ludvig Elvenes som under sommaren kritade på ett nytt ettårskontrakt med sin moderklubb. Nu är han redo att jobba för att förra säsongens utvecklingskurva ska fortsätta stiga

– Jo, men det känns bra att ha kört igång säsongen. Kroppen känns bra och jag känner mig rätt stark ute på isen. Det kommer ju komma mer och mer ju längre säsongen går, säger Ludvig.

Elvenes gjorde succé i Oskarshamn

Ludvig Elvenes, 21, var länge en juniorstjärna i Rögle och öste in poäng i J18 och J20. Säsongen 2016-17 lånades han ut till Mora, för att sedan kallas tillbaka till Rögle mitt under säsongen. Ifjol lånades han ut igen, till IK Oskarshamn. En utlåning som föll mycket väl ut. På 49 matcher stod forwarden för 26 poäng och var en av smålandsklubbens främsta spelare i HockeyAllsvenskan tillsammans med lillebror Lucas. Och när Cam och Chris Abbott hämtade ”hem” honom till Rögle i slutet av säsongen fortsatte han på samma spår.

– Just nu ska jag börja den här säsongen som jag slutade förra, det är så jag vill göra. Jag tyckte jag kom hem med ett riktigt bra självförtroende från Oskarshamn, som jag har mycket att tacka för. Jag fick göra det bra här, och det är på den svängen jag vill starta, säger Elvenes.

”FINNS INGET TAK FÖR HONOM”

Att heta Elvenes i Ängelholm förpliktar. Under -90 och -00-talet var bröderna Roger Elvenes, Stefan Elvenes och Tord Elvenes stora namn i Rögle BK, och deras pappa Björn är en av de största profilerna i klubbens historia. Stefan Elvenes är pappa till sönerna Ludvig och lillebror Lucas, som ju är draftad av Vegas Golden Knights och mycket väl kan hamna i Nordamerika nästa säsong. Men det blir åtminstone en Elvenes i Rögle.

Stefan Elvenes jublar efter ett av många mål i Rögle.

– Det ska bli kul att se hur det går för honom när vi drar igång och spelar matcher sen, säger huvudtränaren Cam Abbott om Ludvig.

För Cam blev Ludvig ett nytt ansikte under de fem sista SHL-matcherna förra säsongen. Elvenes var inte på plats när han tog över i november och det dröjde alltså ett tag innan han fick upp ögonen för 21-åringens hockeykunnande.

– Han har jobbat stenhårt hela sommaren. Jag tror att han kan bli bättre och bättre. Jag ser inget tak för honom. Han kör väldigt hårt just nu. Jag gillar vad jag ser just nu, säger Cam Abbott.

”KOMMIT IGÅNG RIKTIGT BRA”

Rögle är inne i en intensiv träningsperiod, och åker snart till tyska Köln för ett träningsläger. Allt för att göra sig redo för seriestart i september. Laget har fått ett par nyförvärv, däribland Mattias Sjögren, Leon Bristedt och Christian Thomas och det är i mångt och mycket ett nytt utseende på den trupp som ska försvara lagets färger i vinter.

– Det känns bra, jag tycker vi kommit igång riktigt bra, alla trivs med varandra. De nya har kommit in i gruppen men sedan är vi en del gamla också, säger Elvenes.

Och han tar själv gärna en central del i laget under säsongen.

– Man börjar komma in i det här nu, men vi har ju varit på is lite grann under hela sommaren. Det börjar sitta mer och mer, avslutar Ludvig.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 16 april
19:30 Frölunda - Skellefteå SHL
01:00 Montreal Canadiens - Detroit Red Wings NHL
01:00 Boston Bruins - Ottawa Senators NHL
01:00 Philadelphia Flyers - Washington Capitals NHL
01:00 Columbus Blue Jackets - Carolina Hurricanes NHL
01:30 Florida Panthers - Toronto Maple Leafs NHL
onsdag 17 april
02:00 Winnipeg Jets - Seattle Kraken NHL
04:00 Vegas Golden Knights - Chicago Blackhawks NHL
04:00 Vancouver Canucks - Calgary Flames NHL
19:00 Brynäs - Djurgården Hockeyallsvenskan
01:00 New York Islanders - Pittsburgh Penguins NHL
01:00 Tampa Bay Lightning - Toronto Maple Leafs NHL
torsdag 18 april
03:30 Dallas Stars - St Louis Blues NHL
04:00 Arizona Coyotes - Edmonton Oilers NHL
17:30 Finland - Sverige Träningsmatch
19:30 Skellefteå - Frölunda SHL
01:00 Minnesota Wild - Seattle Kraken NHL
fredag 19 april
02:00 Winnipeg Jets - Vancouver Canucks NHL
03:00 Calgary Flames - San Jose Sharks NHL
03:30 Colorado Avalanche - Edmonton Oilers NHL
04:00 Vegas Golden Knights - Anaheim Ducks NHL
04:30 Los Angeles Kings - Chicago Blackhawks NHL
17:30 Kärpät - KalPa Liiga
17:30 Finland - Sverige Träningsmatch
19:00 Brynäs - Djurgården Hockeyallsvenskan
lördag 20 april
16:00 Tappara - Pelicans Liiga
20:00 Zürich - Lausanne National League
söndag 21 april
18:30 Djurgården - Brynäs Hockeyallsvenskan
måndag 22 april
17:30 Pelicans - Tappara Liiga
tisdag 23 april
18:00 Sverige - Finland Träningsmatch
19:30 Djurgården - Brynäs Hockeyallsvenskan
onsdag 24 april
17:30 Tappara - Pelicans Liiga
19:00 Sverige - Finland Träningsmatch