Andreas Engqvist
SHL

Han blir ny lagkapten i Djurgården: ‘Ska fortsätta vara mig själv’

ANNONS

Djurgården har hittat en ny lagkapten efter Calle Ridderwall. Det blir storstjärnan Andreas Engqvist som leder styrkorna.

Andreas Engqvist var en av SHL:s bästa spelare förra säsongen men hade också stora skadeproblem, främst med en hjärnskakning. Engqvist själv har dock hela tiden varit inställd på att komma tillbaka och förlänga karriären.

Nu blir han lagkapten för Djurgården, skriver de på sin hemsida.
– Jag har haft många bra (kaptener). Som Jimmie Ölvestad, Marcus Ragnarsson, Nichlas Falk och Kristofer Ottosson. Jag hopps att jag lärt mig av dem men så så har vi Challe Berglund som är den typiska lagkaptenen. Den som sticker ut även om jag inte hade honom själv, säger han.

Till sin hjälp får han prestigevärvningen Jacob Josefson samt Henrik Eriksson och Niclas Bergfors som  kommer att spela med ett ”A” på sina tröjor.
– Jag ska inte ändra på så mycket utan fortsätta vara mig själv. Jag har inget problem att snacka inför en grupp och och när vi kör varv på isen försöker jag att alltid ligga först och tävla, säger grabben som kommer spela med ett ”C” på sin tröja.

Den här artikeln handlar om: