Sök
LYSER MED SIN FRÅNVARO. Rasmus Dahlin, Erik Brännström, Timothy Liljegren och Rasmus Sandin saknas när Juniorkronorna samlas för första gången den här säsongen.
Vegas

Stjärnbackarna saknas när resan mot JVM inleds: ”Dahlin hade jag inte en tanke på”

När Juniorkronorna inleder förberedelserna inför säsongen gör man det utan fyra av sina backstjärnor. Rasmus Dahlin, Erik Brännström, Timothy Liljegren och Rasmus Sandin lyser med sin frånvaro i den stundande turneringen i Kamloops.
– Dahlin hade jag inte en tanke på att ta ut, säger förbundskapten Tomas Montén till hockeysverige.se.

Under söndagen samlas Juniorkronorna på Arlanda för att smygstarta säsongen och tillika uppladdningen inför JVM i Vancouver och Victoria efter jul. Truppen som förbundskapten Tomas Montén har tagit ut till World Junior Summer Showcase, som spelas i Kamloops, Kanada i stället för Michigan som tidigare, innehåller en del välkända namn. Men framför allt saknar den fyra profilstarka backar som av olika anledningar inte finns med.

Det mest uppenbara namnet som lyser med sin frånvaro är Rasmus Dahlin. Draftettan förväntas ta en ordinarie plats i Buffalo Sabres redan till hösten och möjligheterna att få loss honom till JVM är givetvis extremt små. För att inte säga obefintliga.
– Dahlin hade jag inte en tanke på att ta ut, erkänner Tomas Montén när hockeysverige.se får en pratstund med honom.

Lite mer hopp lär det finnas för Erik Brännström och Timothy Liljegren, två andra backar som spelade framträdande roller i fjolårets JVM. Här har Montén valt att ställa över dem. I Brännströms fall för att ge honom chansen att lägga mer tid på träning inför NHL-campen med Vegas Golden Knights och i Liljegrens för att jobba med fysen efter en lång säsong med Toronto Marlies, som blev Calder Cup-mästare i AHL förra månaden.
– Timothy spelade ända till 15 juni så han behöver tiden för att träna och förbereda sig för Torontos camp, konstaterar Montén.
– Erik hade jag en kort dialog med. Han behöver också förbereda sig på den säsong som kommer. Men är han tillgänglig i december vill jag såklart ha med honom.

I deras fall handlar det till stor del om huruvida de spelar i NHL eller AHL när tiden för JVM är mogen. Återfinns duon i respektive farmarlag är det legio att NHL-klubbarna lånar ut dem till JVM.

LÄRDE SIG AV LIAS ANDERSSONS TUFFA HÖST

Den fjärde backen som inte kommer att spela i Kamloops är Rasmus Sandin, som fanns med i den ursprungliga truppen. 18-åringen, som valdes av Toronto Maple Leafs i första rundan av draften förra månaden, hade i likhet med Liljegren en lång säsong då hans juniorlag i Sault Ste. Marie Greyhounds gick till OHL-final. Han skrev nyligen NHL-kontrakt med Maple Leafs och förväntas infinna sig på lagets camp i september.
– Rasmus Sandin tog jag ut lite på chans. Jag visste att han hade haft en lång säsong men visste inte riktigt vad hans status var, förklarar Montén.
– När han kom hem efter combine hade vi en diskussion. Han hade inte kommit så långt i sin förberedelse så vi tyckte båda det var bättre att han stannar hemma och förbereder sig och tar beslut om var han ska spela, om det nu blir i Rögle eller borta i Toronto.

Han har också lärt sig av tidigare erfarenheter att det gäller att ge de unga spelarna möjligheten till återhämtning. I fjol tog han ut Lias Andersson till sommarturnering. Det gav en tung belastning på den blivande JVM-kaptenen, som hade en späckad sommar med combine, draft och NHL-camper i både juli och september innan han lånades ut till Frölunda.
– Han hade en tuff höst efter allt resande och spelande under sommaren, vilket gjorde honom sliten. Det bidrog till att jag inte tog ut honom till turneringen vi spelade i november. Känslan efteråt var att jag kanske skulle ha skitit i att ha med Lias vid den här tiden i fjol och haft med honom i november. Men det är lätt att vara efterklok också.


Filip Johansson. Foto: Kajsa Kalméus

FILIP JOHANSSON FÅR CHANSEN

Montén hoppas givetvis att Liljegren, Brännström och Sandin blir tillgängliga till JVM, men säger att det i slutändan inte i första hand är upp till honom.
– I alla tre fallen är det ju Vegas och Toronto som bestämmer hur det blir. Spelar de där borta får jag ta en kontakt klubbarna och se hur de ställer sig när det blir aktuellt. Vi fick Alex Nylander från Buffalo i fjol, en bonus som jag inte alls räknat med. Så man vet aldrig. Skulle nån av de här killarna vara tillgängliga till JVM är det klart att vi är intresserade

I och med att Sandin lämnade återbud får Montén chansen att lufta en annan spännande back som gick i första rundan av draften i Dallas. Det handlar om Leksands Filip Johansson, draftad av Minnesota Wild i första rundan förra månaden. En fullgod ersättare, minst sagt.
– Filip gjorde en jättebra säsong med Leksand, inte minst kvalserien och sedan på U18–VM. Att han inte var med från början… Ja du… Det är skitsvårt att förklara varför vissa inte kommer med när man har en sådan här konkurrenssituation. Det är magkänslan just för tillfället som avgör, säger Montén.

Att Johansson inte kom med i den ursprungliga truppen – trots att Dahlin, Brännström och Liljegren saknades där – säger en hel del om den där konkurrenssituationen Montén talar om.
– Det är väl där vi dragit de största växlarna. Det är fyra 00:or som är underåriga i den här truppen och det finns ett koppel till med backar till också. Samma vecka som vi kommer hem efter turneringen i Kanada ska vi testa några nya till turneringen i Örnsköldsvik i slutet av augusti. Det finns en enorm konkurrens och skicklighet på backsidan. Det är otroligt kul.

World Junior Summer Showcase spelas i Kamloops, British Columbia, mellan 28 juli och 5 augusti.

TRUPPEN TILL WORLD JUNIOR SUMMER SHOWCASE

MÅLVAKTER
  1. Adam Åhman, IK Oskarshamn
30. Samuel Ersson, Västerås IK
35. Olle Eriksson Ek, BIK Karlskoga

BACKAR
2. Adam Ginning, Linköping HC
3. Adam Boqvist, London Knights (OHL)
4. Tom Hedberg, Modo Hockey
5. Sebastian Walfridsson, Modo Hockey
6. Simon Johansson, Djurgårdens IF
7. Nils Lundkvist, Luleå HF
8. Filip Johansson, Leksands IF
16. Filip Westerlund, Frölunda HC

FORWARDS
11. Emil Bemström, Djurgårdens IF
12. Jonatan Berggren, Skellefteå AIK
15. Oskar Bäck, BIK Karlskoga
18. Jacob Olofsson, Timrå IK
19. Lucas Elevenes, Rögle BK
20. Olle Lycksell, Linköping HC
21. Isak Lundeström, Luleå HF
22. Erik Aterius, Leksands IF
23. Filip Hållander, Timrå IK
25. Linus Karlsson, Karlskrona HK
27. Rickard Hugg, Kitchener Rangers (OHL)
27. David Gustafsson, HV71
28. Fabian Zetterlund, Färjestad BK
29. Marcus Sylvegård, Malmö Redhawks

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till XXXOm du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via XXXPå Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via XXX

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten