Kevin Lindskoug.
Nyheter

Tidigare Röglemålvakten fortsätter sitt utlandsäventyr – flyttar till Polen

ANNONS

För några år sedan var Kevin Lindskoug en av Hockeyallsvenskans hetaste målvakter. De senaste säsongerna har den tidigare Rögle- och Björklövenkeepern spelat ute i Europa. Det kommer han att göra nästa säsong också. Nu i polska ligan.

För två år sedan flyttade han till Vitryssland och spelade för Shakter Soligorsk. I fjol hamnade han i Danmark och Rungsted Seier Capital. Kommande säsong kommer Kevin Lindskoug att representera Katowice i den polska ligan.

25-åringen, med allsvenska meriter från Rögle och Björklöven, har skrivit ett ettårskontrakt med den polska klubben. I Katowice blir han lagkamrat med tre finska spelare, bland annat backen Eetu Heikkinen som spelade i Asplöven i Hockeyettan för två år sedan.

BLEV BRONSMEDALJÖR I DANMARK

Lindskoug kommer från en säsong i Danmark där han hade en räddningsprocent på 90,2 över 33 matcher. I slutspelet stoppade han 91,5 procent av skotten på 14 matcher när Rungsted gick till semifinal och slutligen tog hem bronset i danska ligan.

Katowice gick till final i polska ligan förra säsongen, men föll där mot Tychy.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
onsdag 19 juni
02:00 Florida Panthers - Edmonton Oilers NHL