Bobby Orr gör ”The Goal” …
Toronto

Legenden om påstådda sprickan mellan Torontostjärnorna: ”Det är skitsnack”

ANNONS

Efter rapporter om en påstådd konflikt inom Toronto Maple Leafs mellan Auston Matthews och John Tavares om klubbens kaptensskap väljer nu spelaragenten – tillika NHL-legenden – Bobby Orr att ryta ifrån:
– Det är så otroligt fel, säger Orr i en video postad på TSN.

Bobby Orr är en av de absolut bästa NHL-spelarna genom alla tider. Den legendariske backen satte under karriären flera ”oslagbara” poängrekord och vann Norris Trophy åtta år i rad mellan 1968-75. Efter karriärens slut har han stannat inom ishockeyns värld, numera som spelaragent. Orr leder den agentbyrå som företräder Auston Matthews och det är i egenskap av detta han nu uttalar sig angående ärendet Matthews – John Tavares:
– Det är skitsnack. De [Toronto] är ett bra lag och de blir ännu bättre med John, det är allt Auston bryr sig om, säger Orr.

”HAN ÄR GLAD ATT JOHN KOMMER”

Enligt Orr finns det ingen som helst konflikt om kaptensskapet:
– Jag har pratat med Auston, han är väldigt nöjd att John numera spelar för laget. Hans [Matthews] mål är att vinna Stanley Cup och han vet att John kommer vara en enorm hjälp när det gäller det.

Orr menar på att rapporterna kring konflikten uppstått ur ingenting, precis som de rapporter som framkom efter slutspelet som envist påstod att det fanns en konflikt mellan Matthews och coach Mike Babcock.

Matthews har ett år kvar på sitt rookiekontrakt – ett kontrakt som betalar honom under en miljon dollar per säsong. Spekulationen är att han kommer skriva på en kontraktsförlängning med Toronto innan säsongen 18-19 är över.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
fredag 14 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL
söndag 16 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL