FÅR KONKURRENS? Chicago Blackhawks uppges titta på en ny reserv i stället för Anton Forsberg. Cam Ward och Jonathan Bernier har förknippats med Blackhawks.
Nyheter

Svensken kan få konkurrens i Chicago – tittar på målvaktsförstärkningar

ANNONS

Anton Forsberg spelade 35 NHL-matcher för Chicago Blackhawks förra säsongen. Nu kan han får konkurrens av en veteran. Enligt Scott Powers på The Athletic tittar klubben närmare på möjligheten att skriva kontrakt med Cam Ward.

Chicago Blackhawks drabbades av ett tungt avbräck förra säsongen. Förstamålvakten Corey Crawford var strålande under säsongsinledningen innan hans säsong förstördes av skador. I samma veva började det också gå utför för laget som i slutändan missade slutspel för första gången på tio år.

Den som fick axla en hel del av bördan i Crawfords frånvaro var Anton Forsberg. Han kom till Blackhawks från Columbus Blue Jackets i Artemij Panarin-trejden förra sommaren och spelade 35 NHL-matcher och hade en räddningsprocent på 90,8.

CONN SMYTHE-VINNARE 2006

Nu kan han få konkurrens om platsen som backup till Crawford. Enligt Scott Powers på The Athletic har Blackhawks fört samtal med veteranmålvakten Cam Ward, som tillbringat hela sin karriär med Carolina Hurricanes. 34-åringen, som ledde Hurricanes till Stanley Cup och vann Conn Smythe Trophy 2006, är unrestricted free agent och ser ut att lämna Raleigh.

Skulle det inte funka med Ward kan Jonathan Bernier, senast i Colorado Avalanche, vara ett annat alternativ för Blackhawks. Bernier hade hoppats få bli kvar i Colorado, men efter trejden som tog Philipp Grubauer från Washington Capitals till Denver förefaller det som att han får testa sin vingar på free agent-marknaden som öppnar på söndag.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
lördag 27 maj
13:20 Kanada - Lettland VM
17:20 USA - Tyskland VM
söndag 28 maj
02:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
14:30 USA - Lettland VM
19:30 Tyskland - Kanada VM
tisdag 30 maj
02:00 Dallas Stars - Vegas Golden Knights NHL