Anna Borgqvist ser ram mot Leksand.
SDHL

Tröttnat på situationen runt landslaget: ”Så jäkla dåliga förutsättningar och jag tänker inte gå med på det längre”

Hon har spelat flertalet VM- och OS-turneringar. Men som läget är just nu tänker inte Anna Borgqvist vara med längre. Hon har tröttnat på de dåliga förutsättningarna runt Damkronorna.
— Jag gråter nästan över att vissa går back för att man är med och spelar i OS, berättar 25-åringen för hockeysverige.se.

GÄVLE (HOCKEYSVERIGE.SE)
Småländskan Anna Borgqvist var en av lagets ledande spelare när Sverige misslyckades i OS och slutade först på en sjunde plats. Borgqvist debuterade i Damkronorna redan 2007 och har sedan flera år tillbaka varit ett givet inslag i Damkronorna, men nu blir det antagligen inget mer spel för landslaget.
– Klart att det var hur häftigt som helst att fått vara på ett OS och jag måste försöka se det positiva. Men resten… nej, nej nej…, säger Anna Borgqvist och skakar på huvudet när vi ses för en intervju på Högskolan i Gävle.
– Vi fick inte till det överhuvudtaget. Vi kom sjua i OS och det är verkligen inget att hänga i julgranen. Jag tycker inte heller att någon var på topp när det väl gällde utan det var väldigt tamt.

Det kändes som att ni inte riktigt vågade släppa loss, var det din känsla också eller hur upplevde du det?
– Det var många som var duktiga här hemma, men när dom sedan kom till landslaget blev det inte alls samma effekt. Med facit i hand, det är då man kan vara experten, så hade vi kunnat göra mycket annorlunda. Det är ändå ”Leffe” (Leif Boork) som sitter på besluten och så är det bara.
– Sedan är det påfrestande att ha honom under en månads tid (skratt). Han är väldigt speciell, men det positiva han har gjort för damhockeyn är att få upp den på kartan här i Sverige. Det ska han ha ”cred” för. Däremot tror jag det behövs en modernare hockey i nuläget. Jag tycker att man skulle utnyttjat Jarred (Cipparone, assisterande förbundskapten) mer än vad man gjorde för han kan verkligen.

Leif Boork. Foto: Bildbyrån/Peter Skaugvold

Påverkade den här ”omoderna” hockeyn resultatet?
– Jag tror det eftersom många spelare vart låsta i sitt spel. Det var så mycket förhållningsregler eller vad man ska säga. ”Leffe” ville att vi skulle släppa loss, men det var svårt.
– I klubblagen har dom flesta ganska fria roller eftersom man tillhör dom bättre i lagen. Sedan kom vi till landslaget då det var uppstyrt… Det här fungerade inte för oss. Det var jättetråkigt. Alla ville hur mycket som helst, men vi fick inte ut det överhuvudtaget.

Har inte ni spelare också ett stort ansvar i att ni inte blev bättre än sjua?
– Klart att vi har ett stort ansvar i det. Vi hade behövt mer verktyg för att kunna lyckas. När det inte fungerar och låser sig kan jag tycka att man måste göra förändringar, ändra om i femmor. Min tanke som spelare är när det inte funkar ”okej, sätt mig med någon annan”, allt för att det ska hända någonting. Det kunde jag sakna.

VM LOCKAR INTE

Framåt vårkanten 2019 spelas VM i Finland, men i dagsläget ingenting talar för att Anna Borgqvist kommer att vara med.
– Nej, det lockar mig inte. Jag har i princip tackat helt nej till landslaget och jag har pratat med Ylva (Martinsen) om det. Hon frågade om hon fick ringa mig igen i augusti och det får hon, men hon kommer förmodligen få samma svar.
– Det har varit så mycket press och vi spelare får inte mycket för det. Man måste ta ledigt från jobbet och så vidare. Det här fungerar inte i det långa loppet. Då väljer jag hellre att kliva åt sidan.

Anna Borgqvist. Foto: Ronnie Rönnkvist

Bytet av förbundskapten är inte heller någonting som påverkar Anna Borgqvist beslut.
– Nej, eftersom det är så jäkla dåliga förutsättningar och jag tänker inte gå med på det längre. Det är inte så att jag inte vill spela i landslaget, men det är inte värt att må så dåligt i vardagen för att kunna spela landskamper. Det får vara nog och jag har redan gjort två OS och fem VM under dom förutsättningar som är och har varit.

Vad krävs det vid sidan av för att du ska komma tillbaka till landslaget?
– Jag hade velat kunna leva på min hockey på ett sätt som är sunt, vara heltidsproffs och inte behöver ha den här stressen i vardagen för det är den jag inte kan hantera. Jag vill kunna ta hand om min kropp, vara ute på isen, gå till gymmet och göra det fullt ut.

Är inte dom ekonomiska bitarna klubbarnas ansvar?
– Jo, men jag tycker att klubbarna och förbundet måste samarbeta i den frågan. Klubbarna kan inte ta allt, förbundet kan inte ta allt, men vad kan dom göra tillsammans för att hitta en lösning just nu åt oss som är lite äldre. I framtiden vill självklart jag att det här ansvaret ska gå över till klubblagen, men vi är inte där ännu.

Vore det realistiskt att få en ersättning för att vara med i landslaget tillsvidare?
– Absolut. Jag gråter nästan över att vissa går back för att man är med och spelar i OS.

RÖRIGT I BRYNÄS

Anna Borgqvist har spelat i Brynäs sedan säsongen 2011/12. Dit kom hon då från Leksand, men nu väljer hon att bryta upp från gävleklubben och flytta tillbaka till Leksand.
– Jag tyckte inte Brynäs hade grepp om situationen. Jag vet att (Johan) Carling och (Michael) Campese vill mycket. Samtidigt hade Campese inte riktigt klivit in i bilden ännu och det var fortfarande Åke (Lilljebjörn) som hade ansvaret. Jag kände bara ”nej” eftersom det var så mycket som var osäkert. Då valde jag att flytta istället.

Brynäsforwarden svarade för åtta mål och totalt 23 poäng på 35 matcher under en säsong som var väldigt tung för laget.
– När jag ser tillbaka på det så var det en fruktansvärd säsong. Dels var det väldigt många nya och det hade varit kaos redan säsongen innan. Vi fick ihop ett lag och en tränare, men det blev aldrig något bra utav det. Det var svårt att börja om på det sättet.
– Vi förlorade väldigt mycket hela tiden. Jag levererade inte som jag skulle. Samtidigt var det egentligen ingen av oss som gjorde det. Det var så mycket press på oss, framförallt på mig och (Sara) Grahn. Det funkade bara inte.

Sara Grahn och Anna Borgqvist. Foto: Ronnie Rönnkvist

Hur var sammanhållningen i gruppen?
– Den blev bättre då vi hade elva raka bortamatcher eftersom vi då fick umgås mycket. Jag tror att vi hade behövt mer tid utanför isen för att lära känna varandra bättre och bli en starkare grupp.
– Vi kaptener hade inte orken och vi hade behövt hjälp av ledningen där eftersom vi var så pass många nya som vi var.
– Sedan tycker jag att det var fel att ta in en helt ny person i damhockeybranschen. Det var inte lätt för Åke att rådda i damfrågorna uppe på kansliet. Då måste man vara insatt och han har sagt själv att han nästan inte visste någonting om damhockeyn. Han sa också att han hade mycket att lära, och ”ja det har du och du är inte rätt person för jobbet när du inte är insatt”. Det vart en liten flopp kan jag tycka.

BEHÖVER INGEN BIL I LEKSAND

Inför säsongen 2018/19 kommer alltså Anna Borgqvist representera Leksand igen.
– Jag fick en väldigt bra kontakt med Uffe (Hedberg) när han ringde och jag blev professionellt bemött. Leksand hjälpte mig att fixa det jag behövde.
– Dessutom har Leksand en spännande trupp. Leksand är bra, men det är inga som räknar med dom. Att sedan få ihop det bra både som hockeyspelare och privat är nyckeln för mig. Fungerar det bra privat kommer jag också kunna leverera.
– Allt vart ganska naturligt när Uffe ringde och det var faktiskt inte mycket att diskutera. Det kändes så himla bra direkt. Klart att jag hade många klubbar att välja på, men Leksand kändes naturligt.

Ulf Hedberg. Foto: Ronnie Rönnkvist

Givetvis blir inte Anna Borgqvist rik genom att spela i Leksand, men hon känner själv att förutsättningarna kommer passa henne bra där.
– Jag kommer klara mig även om jag inte blir miljonär (skratt). Förmodligen kommer jag vara student, men jag räknar med att klara mig bra ändå. Exempelvis behöver jag ingen bil i Leksand utan där räcker det med en cykel. Det blir så mycket mindre utgifter genom att bo där.

TYCKER DET SER BRA UT

Leksand, precis som Brynäs, bygger om en del i laget och Anna Borgqvist tycker att det ser ganska bra ut så här långt.
– Det ser bra ut så jag måste säga att ”Uffe” har gjort det bra. Truppen ser intressant och väldigt spännande ut. Sedan är det klart att det handlar om vilket papper du jämför med. Självklart ser Luleå bättre ut på pappret och så vidare.
– I alla fall känns det väldigt inspirerande och många i laget är precis under landslagsgränsen, så det är duktiga spelare. Hoppas jag kan vara ledaren som hjälper dom tjejerna att ta nästa steg i sin utveckling för jag sitter ändå på mycket rutin.
– Jag har varit assisterande kapten i både landslaget och Brynäs så jag är van att leda. Jag ska hjälpa yngre spelarna eftersom jag kan mycket smådetaljer samtidigt som jag vill att dom ska bli bättre så vi blir bättre som lag. Hoppas jag kan få och ta det ansvaret naturligt.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
fredag 24 mars
17:30 KooKoo - Tappara Liiga
17:30 Ässät - Ilves Liiga
17:30 IFK Helsingfors - Lukko Liiga
17:30 Pelicans - KalPa Liiga
19:00 Västervik - Tingsryd Hockeyallsvenskan
19:00 Skellefteå - Rögle SHL
19:00 Södertälje - Mora Hockeyallsvenskan
19:00 BIK Karlskoga - Djurgården Hockeyallsvenskan
19:00 Växjö - Luleå SHL
20:00 Zürich - Davos National League
00:00 Buffalo Sabres - New Jersey Devils NHL
00:00 Columbus Blue Jackets - New York Islanders NHL
lördag 25 mars
02:00 Colorado Avalanche - Arizona Coyotes NHL
15:15 Örebro - Timrå SHL
16:00 KalPa - Pelicans Liiga
18:00 Philadelphia Flyers - Detroit Red Wings NHL
18:00 Boston Bruins - Tampa Bay Lightning NHL
18:30 Björklöven - Västerås Hockeyallsvenskan
18:30 Modo - AIK Hockeyallsvenskan
19:00 Nashville Predators - Seattle Kraken NHL
19:00 Färjestad - Frölunda SHL
21:00 Los Angeles Kings - Winnipeg Jets NHL
21:00 Calgary Flames - San Jose Sharks NHL
22:00 Minnesota Wild - Chicago Blackhawks NHL
22:00 New York Islanders - Buffalo Sabres NHL
22:00 Florida Panthers - New York Rangers NHL
00:00 Carolina Hurricanes - Toronto Maple Leafs NHL
00:00 Montreal Canadiens - Columbus Blue Jackets NHL
00:00 New Jersey Devils - Ottawa Senators NHL
00:00 Dallas Stars - Vancouver Canucks NHL
söndag 26 mars
01:00 Pittsburgh Penguins - Washington Capitals NHL
05:00 Edmonton Oilers - Vegas Golden Knights NHL
05:30 Anaheim Ducks - St Louis Blues NHL
15:00 Luleå - Växjö SHL
15:00 Rögle - Skellefteå SHL
16:00 Ilves - Ässät Liiga
18:30 Mora - Södertälje Hockeyallsvenskan
21:00 Arizona Coyotes - Colorado Avalanche NHL
23:00 Carolina Hurricanes - Boston Bruins NHL
00:00 Nashville Predators - Toronto Maple Leafs NHL
00:00 Chicago Blackhawks - Vancouver Canucks NHL
måndag 27 mars
04:30 Los Angeles Kings - St Louis Blues NHL
15:00 Timrå - Örebro SHL
17:30 IFK Helsingfors - Lukko Liiga
19:00 Frölunda - Färjestad SHL
19:00 AIK - Modo Hockeyallsvenskan
01:00 Ottawa Senators - Florida Panthers NHL
01:00 Buffalo Sabres - Montreal Canadiens NHL
01:30 New York Islanders - New Jersey Devils NHL
tisdag 28 mars
02:00 Minnesota Wild - Seattle Kraken NHL
04:00 Anaheim Ducks - Colorado Avalanche NHL
04:00 Arizona Coyotes - Edmonton Oilers NHL
17:30 Pelicans - KalPa Liiga
19:00 Södertälje - Mora Hockeyallsvenskan
01:00 Detroit Red Wings - Pittsburgh Penguins NHL
01:00 Carolina Hurricanes - Tampa Bay Lightning NHL
01:00 Boston Bruins - Nashville Predators NHL
01:00 New York Rangers - Columbus Blue Jackets NHL
01:00 Philadelphia Flyers - Montreal Canadiens NHL
onsdag 29 mars
02:00 St Louis Blues - Vancouver Canucks NHL
02:30 Chicago Blackhawks - Dallas Stars NHL
03:00 Calgary Flames - Los Angeles Kings NHL
04:00 Vegas Golden Knights - Edmonton Oilers NHL
04:30 San Jose Sharks - Winnipeg Jets NHL
01:30 Toronto Maple Leafs - Florida Panthers NHL
01:30 Washington Capitals - New York Islanders NHL
torsdag 30 mars
04:00 Colorado Avalanche - Minnesota Wild NHL
01:00 New Jersey Devils - New York Rangers NHL
01:00 Boston Bruins - Columbus Blue Jackets NHL
01:00 Montreal Canadiens - Florida Panthers NHL
01:00 Ottawa Senators - Philadelphia Flyers NHL
01:00 Tampa Bay Lightning - Washington Capitals NHL
01:00 Pittsburgh Penguins - Nashville Predators NHL
01:30 Detroit Red Wings - Carolina Hurricanes NHL
fredag 31 mars
02:30 Chicago Blackhawks - St Louis Blues NHL
03:00 Edmonton Oilers - Los Angeles Kings NHL
04:00 Seattle Kraken - Anaheim Ducks NHL
04:30 San Jose Sharks - Vegas Golden Knights NHL
01:00 Buffalo Sabres - New York Rangers NHL
lördag 01 april
02:00 Winnipeg Jets - Detroit Red Wings NHL
04:00 Vancouver Canucks - Calgary Flames NHL
04:30 Arizona Coyotes - Dallas Stars NHL
19:00 Nashville Predators - St Louis Blues NHL
21:00 Pittsburgh Penguins - Boston Bruins NHL

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten