RALEIGH, NC – MARCH 13: Boston Bruins Right Wing Brian Gionta (12) skates in a timeout during a game between the Carolina Hurricanes and the Boston Bruins at the PNC Arena in Raleigh, NC on March 13, 2018. Boston defeated Carolina 6-4. (Photo by Greg Thompson/Icon Sportswire) NHL Eishockey Herren USA MAR 13 Bruins at Hurricanes PUBLICATIONxINxGERxSUIxAUTxHUNxRUSxSWExNORxDENxONLY Icon18313057 …
OS 2018

Han var lagkapten i OS – veteranen får inte förlängt i NHL

ANNONS

Han har spelat i NHL sedan 2001. Men frågan är om det blir något mer i NHL nu för 39-årige Brian Gionta. Han får i varje fall inte förlängt med Boston.

Brian Gionta väntade länge med att skriva på för en NHL-klubb efter det att kontraktet med Buffalo gick ut förra året. Anledningen var att han då fick möjligheten att spela OS-hockey för USA i februari. NHL-spelare tilläts ju inte där som bekant.

ÅKTE UT I KVARTSFINAL

I OS var 39-åringen lagkapten för USA som rök redan i kvartsfinal och direkt efter turneringen kritade han på ett kontrakt med Boston i NHL. På 20 grundseriematcher blev det sju poäng och några mer ser det inte ut att bli. GM Don Sweeney berättar nämligen i en lång intervju på klubbens hemsida att Brian Gionta är en av de som inte kommer erbjudas nytt kontrakt av klubben.

Brian Gionta draftades av New Jersey Devils 1998 och tre år senare klev han in i ligan. Sedan dess har det blivit 1026 NHL-matcher och 595 poäng för högerforwarden som förutom Bruins och Devils även representerat Montreal och Buffalo i NHL. För de båda var han lagkapten under flertalet år. 2003 vann han Stanley Cup med New Jersey.

Tre VM, två OS och två JVM har amerikanen också hunnit med under karriären.

 

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
torsdag 23 maj
02:00 New York Rangers - Florida Panthers NHL
16:20 Kanada - Slovakien VM
16:20 Schweiz - Tyskland VM
20:20 USA - Tjeckien VM
20:20 Sverige - Finland VM
fredag 24 maj
02:30 Dallas Stars - Edmonton Oilers NHL
lördag 25 maj
02:00 New York Rangers - Florida Panthers NHL
söndag 26 maj
02:00 Dallas Stars - Edmonton Oilers NHL
21:00 Florida Panthers - New York Rangers NHL
tisdag 28 maj
02:30 Edmonton Oilers - Dallas Stars NHL
onsdag 29 maj
02:00 Florida Panthers - New York Rangers NHL
torsdag 30 maj
02:30 Edmonton Oilers - Dallas Stars NHL