Robin Johansson.
SHL

Fostrades i Leksand – nu går han i bräschen hos rivalen: ”Tog emot mig med öppna armar”

ANNONS

Han har gått en lång väg för att slutligen, vid 27 års ålder, kunna kalla sig SHL-spelare. Robin Johansson har hunnit fylla 28 år och leksingen ser fram mot sin andra raka SHL-säsong – i Mora.
— Vi ska klara av att vara ett stabilt SHL-lag, berättar han för hockeysverige.se.

LEKSAND (HOCKEYSVERIGE.SE)
Moras center Robin Johansson får sällan dom här riktigt stora rubrikerna. Trots det är han säsong efter säsong en av lagets viktigaste spelare. Han kliver sällan undan om det hettar till, är ytterst sällan på minus i plus/minus-statistiken och är omtalad för att alltid stå upp för laget. Med andra ord är 28-åringen lite av en tränares drömspelare.

VAR LAGKAPTEN NÄR GULDET BÄRGADES

Sin kanske största framgång, vid sidan av avancemanget med Mora till SHL, vann han 2010, inte med Mora utan med Leksand, då han var lagkapten för det J20-lag som vann Junior-SM guld i Globen efter att ha finalbesegrat Brynäs med en viss Jacob Markström i målet. Men han fick trots sina ledaregenskaper och skicklighet som hockeyspelare inte kliva upp i A-laget. Ny klubbadress blev istället Gislaved i Division 1.
– Jag fick en möjlighet att komma dit och spela seniorhockey där. Det kändes bra att gå den vägen helt enkelt, berättar Robin Johansson då vi ses i hans brors lägenhet i centrala Leksand när han är på genomresa på väg hem till Mora.

Robin Johansson och Joakim Lilliehöök jublar i kvalet mot Leksand. Foto: Daniel Eriksson / BILDBYRÅN

I dag är han alltså en SHL-spelare men under flera säsonger tillhörde han Division 1. Förutom Gislaved blev det spel i både Enköping och Tranås. Det blev även en sväng till norska Manglerud. Trots att han klev ner från yttersta eliten så fanns hela tiden drivet att bli bättre.
– Jag tycker att jag hade så mycket mer att ge inom sporten som jag inte fick chansen att visa efter juniortiden. Samtidigt var det bra för mig att komma ut i Division 1 för att spela mycket, få den utvecklingen och spela seniorhockey. I stället för att hamna i ett allsvenskt lag, spela få minuter och inte få den här utvecklingen.

Hade du möjlighet att gå till ett lag från Hockeyallsvenskan direkt efter Leksand?
– Nej, inte direkt. Det fanns några möjligheter som var öppna, men inget konkret.

Du var en av J20-lagets drivande spelare, lagkapten och så vidare. Vart det en stor besvikelse när Patrik Norén, Martin Karlsson, Erik Hanses, Martin Janolhs, Victor Rask, Filip Forsberg, Jon Knuts, Alen Bibic, Jonas Knutsson, Henric Andersén, Fredrik Händemark och så vidare fick chansen i A-laget men inte du?
– Ja, självklart vart jag besviken. Det var jag absolut…

Hur hanterade du det?
– Det fanns inte så mycket att göra. Hockeyn ser ut så här med tuff konkurrens samtidigt som alla inte kan gå upp i ett A-lag.
– Ledningen i Leksand valde ut spelarna dom ville satsa på. Då fick jag ta en annan väg för att nå målen jag har. Alla vägar ser olika ut för olika spelare. Kommer man inte upp direkt så är det långt ifrån kört. Jag var fortfarande ung och utvecklingsbar. Det gällde bara att komma till ett ställe där jag fick förtroende och kunde växa som individ och hockeyspelare. Då faller oftast det mesta på plats.

TVEKADE ALDRIG

Många i samma situation hade säkert börjat fundera på att sluta spela, men några sådana tankar har aldrig funnits hos Robin Johansson.
– Nej. Jag har ägnat hela mitt liv åt hockeyn, sedan jag var fem, sex år, och tränat varje dag. Jag tvekade aldrig att fortsätta på den här vägen oavsett vart den bar mig och nu vart det att jag startade i Gislaved.

Robin Johansson är uppväxt i Västanvik och fostrad i Leksands IF, men det fanns aldrig någon tvekan hos honom när chansen dök upp till spel i Mora.
– Det var givet att tacka ja. Jag fick chansen att kliva upp ett pinnhål och det var Mora som erbjöd mig den möjligheten. Mora tog emot mig med öppna armar och lät mig utvecklas där som hockeyspelare och person, vilket jag är glad för.

Är den här rivaliteten mellan Mora och Leksand något som supportrarna håller hårt på eller är det även en viss ”hatkärlek” mellan er spelare?
– Ja, jag tror det är mer mellan fansen. Visst finns det mycket rivalitet mellan spelarna när man möter polarna i Leksand under kvalet och så vidare. Det blir kul fighter på det sättet. Jag tror ändå att det är lite mer åt fans-hållet nuförtiden.

Ni har spelat två kvalserier mot Leksand efter varandra, hur upplevde du allt runt dom här matcherna?
– Inramningen har varit fantastisk och det har varit häftiga matcher att spela. Det blir ett jäkla drag och det har varit fullsatt i båda hallarna. Det är bara att njuta av den stunden samtidigt som det är en härlig utmaning, säger Robin Johansson som alltså spelat två direkt-kval efter varandra mot sina gamla polare.
– Lite snack blir det mellan varandra under matcherna. Alla vi vill vinna till vilket pris som helst och är otroligt fokuserade. Det blir någon tjuvsmäll på isen, men det är bara kul och vi är kompisar efteråt. Jag tycker det är kul att det har gått bra för dom killarna.

Många spelare pratar om att just njuta i stunden, men går det verkligen att njuta när man spelar under en sådan press i så pass viktiga matcher?
– Det är svårt. Man är så otroligt fokuserad på uppgiften och vad man ska göra. Det är först när man lyckats uppnå målet som allt släpper och det sjunker in allteftersom.

Var det samma känsla det här kvalet då ni kom från SHL jämfört med det säsongen innan då det var Leksand som kom från den högre serien?
– Det absolut blir en annan press. Nu blir det dessutom lite nya ekonomiska avtal i SHL till nästa säsong som gör det ännu viktigare så klubben får mer resurser och en ännu bättre chans att kunna etablera sig som ett SHL-lag.
– Första kvalet tänkte vi inte så mycket. Det var mycket entusiasm och unga killar. Vi gick bara in och spelade det spelet vi skulle göra och tro på det fullt ut. Jeremy (Colliton) printade verkligen in att kommer vi spela det spelet så kommer vi vinna över Leksand och ta steget upp. Det här var en bit han var otroligt duktig på. Han såg möjligheter hela tiden hos varje individ.
– I år, det blev lite som att vi hade något att försvara samtidigt som det skulle spelas om det. Däremot är känslan att vinna likadan. Den är otroligt skön, säger Moraspelaren med ett leende.

Jeremy Colliton. Foto: Ronnie Rönnkvist

Vad har Jeremy Colliton kommit att betyda för dig?
– Jag hade Patric Wener när jag kom till Mora och under några månader. Sedan tog Jeremy över och jag hade honom som coach totalt fyra säsonger. Han är absolut den som format mig till den hockeyspelare jag är idag.

Blev det en stor kontrast då Wener klev av och Colliton kom in?
– Jag var ny då och hade inte tagit en speciellt stor plats. Jag följde mest med allt som hände för att se och lära under första säsongen. Jag försökte etablera mig i Mora, hålla mig kvar där och få ett nytt kontrakt.
– Första säsongen tycker jag föll ganska väl ut och det gick bra. Sedan har det rullat på och Jeremy har fått jobba på med en stomme under flera år och kryddat den med spelare som har kommit in och unga spelare som fått en enorm skjuts i sina karriärer.
– Det har faktiskt varit en rolig och häftig resa att fått vara med om när jag varit så tätt intill den under så många år med samma tränare.

Har du kontakt med Jeremy Colliton fortfarande?
– Ja, jag pratade med honom några gånger i vintras. Vad jag har förstått har det gått bra för honom där borta.

TUFF SÄSONG

Säsongen 2017/18 var tuff för Mora. Tränarteamet Mattias Karlin och Mikael Johansson fick lämna över sitt jobb till Johan Rosén och Daniel Hermansson. Det slutade trots allt med kvalspel mot Leksand, men där visade laget klass och städade av den serien ganska lätt och vann med 4-1 i matcher.
– Jag tyckte att vi hade material för att få ihop det redan från början. Stundtals tycker jag att vi har spelat en bra ishockey, men vi har varit alldeles för ojämna i prestationerna. Jag tycker inte att vi varit ödmjuka nog i framförallt matchspelet. Det har funnits så mycket mer men vi har inte fått ut det.
– Polletten trillade inte ner i början då det handlade om vad krävdes för att vinna flera hockeymatcher i rad i SHL. Vi kunde vinna en match. Sedan gick det två, tre matcher innan vi vann igen.

Karlin och Johansson fick lämna, men hur stor roll hade ni spelare i det här?
– Jag tycker att det var en balansgång. Vi spelare hade ett jättestort ansvar också och det var absolut inte bara Karlin och Mickes fel. Som jag ser det hade dom bra idéer och så vidare.
– Vi var nya i ligan och många av oss hade inte spelat på den här nivån tidigare. Det tar tid att lära. Alla vill få fram resultat så himla snabbt, men det tar lite tid. Då gäller det att man är noggrann i arbetet och hela tiden lär för att bli framgångsrika i SHL.

Hur reagerade ni spelare när det känt att Mora skulle göra ett tränarbyte under säsongen?
– Jag kan bara prata för mig själv, hur jag reagerade. Vi fick in en ny röst, som man brukar kalla det, och det var lite andra direktiv på vad som gällde.

Blev det ett ”wake up call” för er spelare?
– Ja, så blev det. När det kommer in nya tänker man att dom nya inte kommer köra lika som Micke och Karlin. Då blir det, som du säger, ett ”wake up call” och man driver på lite extra automatiskt.

LUSTH KOM IN

Moras spel fortsatte svaja fram till kvalet. Då jagar klubbdirektören Peter Hermodsson rätt på Mats Lusth från grannbyn Orsa som då kliver in som headcoach för laget.
– Mats bidrog enormt mycket med disciplinen, hur vi skulle spela och vad han krävde av varje individ. Det var inga fingrar emellan där utan raka puckar. Det var bara rätta in sig och spela utefter vad han krävde, att jobba stenhårt, göra noggranna förberedelser och vara ödmjuk.

Mats Lusth. Foto: Ronnie Rönnkvist

Ni tycktes få tillbaka den här farten i spelet som ni haft under Jeremy Collitons ledning.
– Vi hade inte haft Mats i någon seriematch innan kvalet. Han printade in att det var dom är sju matcherna som gällde nu. Han hade tillsammans med övriga ledare satt upp en bra plan för dom här matcherna. Det här tycker jag Mats verkligen fick in i varje spelare.

TYCKER MAN SKA HA HÖGA FÖRVÄNTNINGAR

Nu blir Mats Lusth kvar i Mora och ska ha en plan för 52 omgångar, något som Robin Johansson tror kommer bli bra.
– Jag tycker det är kul att Mats blir kvar. Han känner mycket för Mora och har ett enormt engagemang på träningarna. Han driver på spelarna redan nu.
– I veckan var vi nere i Ronneby hos Jocke (Dettner) på STAC. Det är han vi jobbar med fysträningen tillsammans med. Mats och andra ledarna var med och han var hela tiden där och drev på. Det här tycker jag skickar bra signaler.

Vilka förväntningar ska vi ha på Mora nästa säsong och vilka krav har du på dig själv?
– Jag tycker att vi ska ha höga förväntningar på laget. Vi ska klara av att vara ett stabilt SHL-lag. Nu har vi inte satt upp några mål, men jag tror allt i föreningen från A-lagsverksamheten till junior och kansli ska skruvas till lite. Jag tycker att vi ska fortsätta sträva efter att bli ännu mer professionella.
– Personligen har det varit en bra säsong för mig. Jag fick mycket förtroende och fick spela i många olika situationer vilket gjorde att jag på det sättet kunde utveckla mitt offensiva spel. Jag har gjort en hel del bra saker som gett resultat. Nu handlar det om att fortsätta där, vara ödmjuk, inte ta något för givet och spela mitt spel, avslutar Robin Johansson samtidigt som regnet piskar ner på Leksandsbron utanför fönstret.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
fredag 31 mars
17:30 Pelicans - Ilves Liiga
17:30 Helsingfors IFK - Tappara Liiga
19:00 Växjö - Frölunda SHL
20:00 Servette - Zug National League
01:00 Buffalo Sabres - New York Rangers NHL
lördag 01 april
02:00 Winnipeg Jets - Detroit Red Wings NHL
04:00 Vancouver Canucks - Calgary Flames NHL
04:30 Arizona Coyotes - Dallas Stars NHL
15:15 Skellefteå - Örebro SHL
16:00 Helsingfors IFK - Tappara Liiga
16:00 Pelicans - Ilves Liiga
18:30 Modo - Mora Hockeyallsvenskan
19:00 Nashville Predators - St Louis Blues NHL
21:00 Pittsburgh Penguins - Boston Bruins NHL
01:00 Tampa Bay Lightning - New York Islanders NHL
01:00 Philadelphia Flyers - Buffalo Sabres NHL
01:00 Montreal Canadiens - Carolina Hurricanes NHL
01:00 Ottawa Senators - Toronto Maple Leafs NHL
01:00 Columbus Blue Jackets - Florida Panthers NHL
söndag 02 april
02:00 Chicago Blackhawks - New Jersey Devils NHL
03:00 Colorado Avalanche - Dallas Stars NHL
04:00 Vegas Golden Knights - Minnesota Wild NHL
04:00 Seattle Kraken - Los Angeles Kings NHL
04:00 Arizona Coyotes - San Jose Sharks NHL
04:00 Edmonton Oilers - Anaheim Ducks NHL
15:00 Frölunda - Växjö SHL
18:30 Björklöven - Djurgården Hockeyallsvenskan
19:00 Washington Capitals - New York Rangers NHL
21:30 St Louis Blues - Boston Bruins NHL
00:00 Columbus Blue Jackets - Ottawa Senators NHL
00:00 Carolina Hurricanes - New York Islanders NHL
00:00 Pittsburgh Penguins - Philadelphia Flyers NHL
01:00 Toronto Maple Leafs - Detroit Red Wings NHL
01:00 Winnipeg Jets - New Jersey Devils NHL
måndag 03 april
02:00 Vancouver Canucks - Los Angeles Kings NHL
02:00 Calgary Flames - Anaheim Ducks NHL
19:00 Örebro - Skellefteå SHL
19:00 Modo - Mora Hockeyallsvenskan
20:00 Biel - Zürich National League
tisdag 04 april
02:00 Minnesota Wild - Vegas Golden Knights NHL
02:30 Dallas Stars - Nashville Predators NHL
04:00 Seattle Kraken - Arizona Coyotes NHL
19:00 Björklöven - Djurgården Hockeyallsvenskan
19:00 Växjö - Frölunda SHL
01:00 Toronto Maple Leafs - Columbus Blue Jackets NHL
01:00 Florida Panthers - Buffalo Sabres NHL
01:00 Carolina Hurricanes - Ottawa Senators NHL
01:00 Montreal Canadiens - Detroit Red Wings NHL
01:00 New Jersey Devils - Pittsburgh Penguins NHL
onsdag 05 april
02:00 St Louis Blues - Philadelphia Flyers NHL
02:00 Nashville Predators - Vegas Golden Knights NHL
03:00 Calgary Flames - Chicago Blackhawks NHL
04:00 Vancouver Canucks - Seattle Kraken NHL
04:03 San Jose Sharks - Colorado Avalanche NHL
04:03 Los Angeles Kings - Edmonton Oilers NHL
17:30 Tappara - Helsingfors IFK Liiga
19:00 Mora - Modo Hockeyallsvenskan
19:00 Skellefteå - Örebro SHL
20:00 Zürich - Biel National League
01:30 New York Rangers - Tampa Bay Lightning NHL
01:30 Winnipeg Jets - Calgary Flames NHL
torsdag 06 april
04:00 Anaheim Ducks - Edmonton Oilers NHL
17:00 Tyskland - Sverige VM Damer
17:30 Ilves - Pelicans Liiga
19:00 Djurgården - Björklöven Hockeyallsvenskan
19:30 Frölunda - Växjö SHL
01:00 Florida Panthers - Ottawa Senators NHL
01:00 Montreal Canadiens - Washington Capitals NHL
01:00 Pittsburgh Penguins - Minnesota Wild NHL
01:00 New Jersey Devils - Columbus Blue Jackets NHL
01:00 Boston Bruins - Toronto Maple Leafs NHL
01:00 Detroit Red Wings - Buffalo Sabres NHL
01:30 New York Islanders - Tampa Bay Lightning NHL
fredag 07 april
02:00 Nashville Predators - Carolina Hurricanes NHL
02:00 St Louis Blues - New York Rangers NHL
02:30 Dallas Stars - Philadelphia Flyers NHL
04:00 Vegas Golden Knights - Los Angeles Kings NHL
04:00 Vancouver Canucks - Chicago Blackhawks NHL
04:30 Seattle Kraken - Arizona Coyotes NHL
04:30 San Jose Sharks - Colorado Avalanche NHL
16:00 Mora - Modo Hockeyallsvenskan
16:00 Tappara - Helsingfors IFK Liiga
19:30 Örebro - Skellefteå SHL

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten