Oskar Drugge.
Västerviks IK

Efter stora genombrottet i Västervik – nu får han SHL-kontrakt

ANNONS

Västervik hade en tung säsong i Hockeyallsvenskan, men lagets back Oskar Drugge passade på att få ett genombrott. Nu leder det till ett SHL-kontrakt med Timrå.
– Det ska bli väldigt spännande att se hans vidareutveckling i SHL nästa säsong, säger sportchefen Kent Norberg.

Oskar Drugge hade ett struligt fjolår där han vantrivdes i Vita Hästen efter övergången från Västervik dit. Han återvände till Västervik mitt under säsongen och stannade på tolv poäng på 49 matcher under sin första säsong i Hockeyallsvenskan.

Den här säsongen gick det desto bättre för 25-åringen från Luleå. Han slog till med 26 poäng (5+21) på 50 matcher och slutade på tredje plats i backarnas poängliga i allsvenskan. I kvalserien hade han ytterligare sju poäng (4+3) på nio matcher.

”TIMRÅ KÄNNS SOM EN OPTIMAL PLATS”

Det är en utdelning som tar honom hela vägen till SHL. Nu meddelar Timrå att de tecknat ett tvåårskontrakt med backen.
– Oskar är en spelskicklig back med ett bra skott, vilket han har visat under säsongen som var med sin poängskörd. Det ska bli väldigt spännande att se hans vidareutveckling i SHL nästa säsong, säger sportchefen Kent Norberg om nyförvrävet.

Drugge har under karriären mestadels spelat i Hockeyettan. Nu känner han sig mogen för ännu ett kliv uppåt.
– Det ska bli grymt roligt att vara del av Timrå IK och deras resa i SHL. Timrå känns som en optimal plats för mig att fortsätta utvecklas som spelare och människa, säger Oskar Drugge.
– Jag ser fram emot att komma upp och bekanta mig med min nya hemstad.

Den här artikeln handlar om: