Erik Nyström.
Nyheter

Forwarden fortsätter sin resa – klar för nygammal klubb i allsvenskan

ANNONS

Erik Nyström fortsätter att byta klubbar på löpande band. Efter att ha representerat både TPS Åbo och AIK den gångna säsongen återvänder han nu till IK Pantern.

Erik Nyström har hunnit med en hel del klubbyten sedan han lämnade Modos juniorverksamhet 2013. Den nu 24-årige forwarden har bland annat spelat i Kroatien med Medvescak Zagreb, gjort en avstickare till Finland och hunnit med spel i fem olika allsvenska klubbar plus kort sejourer i Djurgården och Frölunda.

Efter att ha avslutat den gångna säsongen i AIK står det nu klart att stockholmaren återvänder till en av sina tidigare klubbar i Hockeyallsvenskan. Det är Pantern som plockar upp Nyström.
– Erik Nyström är en skicklig forward med en stor verktygslåda när det kommer till offensiven. En lite avig spelare som kan bryta mönster, göra det där lilla extra och därmed förändra matchbilden. Han har bra händer, en bra blick för spelet och han har näsa för målet. Erik kommer bli en viktig del i laget och en tillgång i powerplay, säger Viktor Stråhle, Panterns nya sportchef, i ett pressmeddelande.

TVÅ SEJOURER I PANTERN TIDIGARE

Erik Nyström spelade för Pantern under säsongen 2015/16, då det blev 37 poäng på 48 matcher. Säsongen därpå skrev han på för Frölunda innan han lånades ut till Pantern och gjorde 19 poäng (5+14) på 33 matcher.

Den här säsongen fick han lämna TPS Åbo i början av december. Då hade han svarat för elva poäng på 18 matcher i den finska ligan. I AIK stod han för 17 poäng (4+13) på 27 allsvenska matcher.

Den här artikeln handlar om: