Victor Aronsson lämnar KHK?
SHL

Modo värvar SHL-back: ”Ser jättestor potential i honom”

ANNONS

Modo Hockey tar nu ny sats mot att åstadkomma vad man inte lyckats med de senaste två säsongerna: att ta sig tillbaka till SHL. Som ett led i satsningen presenterar klubben nu backen Victor Aronsson som nyförvärv.
– Jag hoppas kunna bidra såväl offensivt som defensivt och vill vara en back som ska kunna spela och bidra i alla spelformer, säger Aronsson.

Det var en sorgens dag i Örnsköldsvik 1 april 2016 då det stod klart att Modo Hockey degraderats från SHL till HockeyAllsvenskan. Med SM-guldet från 2007 i relativt färskt minne var det nog få som förväntade sig att klubben skulle kunna falla så pass djupt, ändå var det precis vad som skedde. Omedelbart inleddes arbetet med att ta sig tillbaka till SHL – en resa som inte riktigt gått som man tänkt sig hittills.

Säsongen 2018-19 blir klubbens tredje försök att ta sig tillbaka och nu har också nyförvärven börjat trilla in.

”SER JÄTTESTOR POTENTIAL I HONOM”

Idag presenterades Victor Aronsson, närmast Karlskrona HK, som klubbens senaste nytillskott.
– Victor Aronsson är en kille som jag tog till Karlskrona och som jag känner väl sedan tiden där. Han har haft tufft med istid den senaste säsongen och inför debutsäsongen hade han otur och bröt foten. Det har varken blivit hackat eller malet med kontinuitet i istid sedan dess men jag ser jättestor potential i honom både offensivt och defensivt, säger Modos sportchef Micke Sundlöv till klubbens hemsida.

Victor Aronsson gjorde säsongen 2017-18 39 matcher för Karlskrona och noterades för två assist. Kontraktet med Modo Hockey sträcker sig över två säsonger.

Den här artikeln handlar om: