Sök
SDHL

Efter succén i JVM – nu är Aho sugen på ny final

Hon var en del av det lag som tog ett skrällsilver på U18-VM. Nästa säsong hoppas Selina på en ny final – men då med HV71. 
–  Självklart att vi ska komma så långt som möjligt och helst då spela final. Sedan hoppas jag att vi får ihop ett bra lag och får till en bra stämning i laget så vi kan prestera bra på isen, säger hon till hockeysverige.se.

Säsongen 2017/18 fick vi stifta bekantskap med ytterligare en från familjen Aho i högsta serien. Som bekant hittar vi numera Sebastian Aho i New York Islanders organisation. Dit gick han via succéspel i Skellefteå. Sedan ett par säsonger spelar hans syster Selma Aho i HV71. Det var också till HV71 som 17-åriga backen Selina Aho gick inför föra säsongen. Där har hon tagit en ordinarie plats och spelat 35 matcher. På det har hon svarat för tre assist.
– Under vinter-halvåret har jag inte hunnit kolla in Jönköping så mycket. Av det jag har hunnit se så tycker ag att det är trevligt här och jag trivs, berättar Selina Aho för hockeysverige.se och fortsätter:
– I bland har vi åkt till ett ställe som heter Utsikten. Därifrån kan man se ut över hela Jönköping, vilket är coolt. Annars gillar jag att bara gå runt på stan. Jag trivs verkligen jättebra här.

Förra säsongen, utan Selina Aho i laget, var HV71 i SM-final, men den här säsongen blev småländskorna utslagna redan i kvartsfinal, men HV71-backen tycker att klubben gör en bra satsning på damhockeyn och hon tror att det kommer bli ännu bättre på sikt.
– Klart att det alltid finns förbättringar att göra, men här försöker man verkligen och vill att vi ska få så bra förutsättningar som möjligt för att lyckas. Det märks.

Hur känner du med facit i hand att din flytt från Björklöven till HV71 har blivit?
– Det har blivit bra och jag är glad att jag att flyttade, säger Selina Aho som har sin syster på plats i Jönköping.
– Det har varit jätteskönt. Speciellt i början blev det som en trygghet när allt var nytt samtidigt som hon hade varit i HV71 en säsong tidigare. Vi bor också ihop och har gjort så hela säsongen. Vi har en ganska stor lägenhet så det går att gå undan om det man vill hålla lite avstånd (skratt), men det har fungerat bra.

Vem är bäst på att sköta hushållet av er?
– Vi försöker göra det tillsammans, säger Selina Aho med ett lätt skratt.

Selma och Selina Aho.

Selina Ahos första säsong i SDHL har varit mycket stark där hon bland annat fått spela en hel del med finska OS-backen Rosa Lindstedt.
– Jag har utvecklats väldigt mycket sedan jag kom hit jämfört med förra säsongen. Jag är nöjd med hur det har gått. Inte med hur det slutade för laget, men för mig under säsongen.
– Förra säsongen spelade jag i Division 1 och det är en väldigt stor skillnad på spelet och snabbheten i matcherna. Jag har också blivit snabbare i mitt spel.

Har det varit ett svårt steg att ta när det handlar om just tempot?
– I början var det så, men samtidigt gick det ganska snabbt att jag vande mig.

Om du ser till laget, vad fattades för att HV71 skulle gå längre i slutspelet?
– Vi har genom hela säsongen haft en ganska tunn trupp. Speciellt på träningar och det tror jag har haft en stor betydelse.

Foto: Ronnie Rönnkvist

Du har också varit utlånad till Troja under säsongen, har det här slitit på er som dubblerat?
– Tränarna har pratat med varandra om det där så det inte skulle bli för mycket. Det måste bli lagom så vi inte tröttar ut oss och det här tycker jag har fungerat bra.

Inför nästa säsong lägger klubbens mångåriga coach Ulf Johansson av. In kommer istället Lucas Frey som var assisterande coach förra säsongen.
– Det ska bli spännande att få lite nytt. Vi hade Luc som assisterande den här säsongen så vi känner honom. Det ska bara bli roligt att få se hur det blir. Egentligen har jag inte hunnit tänka på det där så mycket ännu eftersom det var nyligen vi bytte.

Selina Aho var även med i det juniorlandslag som tog ett sensationellt silver på VM, en resa hon sent kommer att glömma.
– Det var så coolt och det var så mycket att ta in när vi var där. Dessutom gick det så pass bra.

Ni hade inga riktiga stjärnor i laget förutom Maja Nylén-Persson, vad var det unika med den här gruppen som tog er till final?
– Jag tror att det var just det här att vi inte hade så många spelare som stack ut speciellt mycket. Däremot hade vi en stor bedd på laget och alla visste vad dom skulle göra och framförallt så gjorde alla sitt jobb som dom skulle göra.
– Starkaste minnet är när vi vann mot Ryssland. Det var riktigt coolt. Hela hallen var fylld av folk, men sedan hade var det även folk på torget utanför hallen som stod och kollade på TV.

Var det nervöst att spela eller var det bara kul?
– Jag tyckte att det var nervöst i början av turneringen, men ju längre den gick så var det bara kul. Då vart det i stället bara att njuta för det var verkligen en upplevelse att spela inför så många.

Nu är det en bit fram till nästa säsongsstart, men hur går dina tankar inför säsongen 2018/19?
– Självklart att vi ska komma så långt som möjligt och helst då spela final. Sedan hoppas jag att vi får ihop ett bra lag och får till en bra stämning i laget så vi kan prestera bra på isen.

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till XXXOm du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via XXXPå Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via XXX

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten