Linus Persson, Lars Haugen (mitten) och Niklas Fogström (höger) är tre av de sju spelare som lämnar Färjestad.
SHL

Storstädning i Färjestad – sju spelare tackar för sig

ANNONS

Efter 2-4 i matcher mot Skellefteå i kvartsfinalen tog det slut för tabellfyran Färjestad. Och nu kommer en stor rensning ur truppen. Hela sju spelare lämnar Karlstadklubben. 

Det såg ut som att Färjestad var på väg mot att göra något historiskt. Efter femte kvartsfinalen hade man reducerat matchserien mot Skellefteå till 3-2 i matcher efter att det stått hela 3-0 i matcher till Skellefteå.

Men i match sex tog det stopp och säsongen var över. Nu skriver klubben på sin hemsida att det rensas kraftigt inför den nästkommande säsongen. Hela sju stycken spelare lämnar Färjestad.

BÅDA MÅLVAKTERNA STICKER

Spelarna som är helt klara för flytt är Lars Haugen, Stefan Steen, Linus Persson, Niklas Fogström, Morgan Ellis, Alexander Leandersson och Lucas Nordsäter.
– Det är ett vemod över hela grejen. Killar som man lärt sig tycka om och som man helst velat gett ett annat besked till, men jag har ett uppdrag och det är att se till Färjestad BK’s bästa och de beslut vi tagit anser vi vara just det. Alla grabba som får lämna är fantastiska människor och jag önskar allihop all lycka i nästa äventyr, säger han, säger sportchef Peter Jakobsson till hemsidan.

Noterbart är att båda målvakterna lämnar. Men klubben har sedan tidigare kritat på ett kontrakt med den förre Björklöven-målvakten Adam Werner.

Färjestad skriver vidare att det förs en dialog med spelare som Marcus Nilsson, Jesse Virtanen och Gustav Rydahl, men att de räknar bort Rasmus Asplund och Michael Lindqvist. Lindqvist, som enligt hockeysveriges uppgifter är nära NHL-kontrakt.

Dessutom berättar de att Dick Axelsson brutit avtalet, men fortfarande inte bestämt sig för var han ska spela.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
söndag 04 juni
02:00 Vegas Golden Knights - Florida Panthers NHL
tisdag 06 juni
02:00 Vegas Golden Knights - Florida Panthers NHL