Sök
Jimmie Ericsson (vänster). Joakim Lindström och Oskar Steen (höger).
Skellefteå AIK

Skellefteås tuffa uppgift – avgöra utan sin fixstjärna: ”Vi kan vinna även utan ‘Jocke'”

Skellefteå hade 3-0 i matcher mot FBK i kvartsfinalen. Sedan kom beskedet att Joakim Lindström blivit avstängd under resten av serien. Efter det har Skellefteå förlorat två raka matcher. Slump?
– Vi kan vinna mot Färjestad även utan ”Jocke”, säger Jimmie Ericsson till hockeysverige.se.

KARLSTAD (HOCKEYSVERIGE.SE)
Det svänger i hockey. Inte minst i kvartsfinalserien mellan Skellefteå AIK och Färjestad BK. SAIK gick först upp till en ledning med 3–0 i matcher. Många trodde att serien i princip var avgjord.

Men då förändrades förutsättningarna. Joakim Lindström, framröstad till SHL:s mest värdefulla spelare den här säsongen, blev avstängd. Det var efter en tackling på Oskar Steen i match nummer tre som 33-åringen fick en avstängning motsvarande fem matcher. Navet i Skellefteås så framgångsrika förstakedja får alltså inte spela mer i kvartsfinalen.

Och två matcher senare står det i stället 3–2 i matchserien. FBK har tagit två raka segrar. Inget lag i historien har tappat 3–0 till förlust 3–4. Så hur ska Skellefteå vända på den negativa trenden?
– Vi behöver inte vända på någonting, konstaterar Skellefteås rutinerade forward Jimmie Ericsson.
– Vi leder fortfarande med 3–2 i matcher. Det kanske inte var så många som trodde att vi skulle ”svepa” Färjestad i kvartsfinalen. De har ändå kommit några mål före oss i tabellen. Att det skulle bli jämt var det ganska många som var övertygade om att det skulle bli. Och nu är det jämt. Vi tog de tre första och de har nu tagit två.


Joakim (vänster) och Jimmie.
Foto: Ola Westerberg/Bildbyrån

”HAN ÄR FRAMRÖSTAD TILL LIGANS BÄSTA”

Joakim Lindström har som sagt inte kunnat spela de två senaste. Vad har det haft för betydelse?
– Vi har haft några spelare borta. Absolut. Inte bara ”Jocke”. Men det är som det är. Vi har bra spelare i övrigt och vi får spela med det vi har och vinna med det vi har helt enkelt. Det är klart att Jocke är en bra spelare. Han är framröstad till ligans bästa. Så det är en bra spelare som vi har blivit av med, men vi är ett bra lag ändå. Jag tror och hoppas att vi kan knipa nästa seger.

Men resultaten talar som sagt sitt tydliga språk. Utan Lindström har det som sagt blivit två raka förluster.
– Ja, men då kan jag räkna upp två andra matcher mot Färjestad när han inte var med som vi har vunnit. Vi kan vinna mot Färjestad även utan ”Jocke”.

Jimmie Ericsson, med två SM-guld på meritlistan, får helt enkelt ladda om inför kvällens match. Och kvartsfinal nummer sex spelas i Skellefteå Kraft Arena.
– Jag ser verkligen fram emot att få komma hem igen och få försöka avgöra hemma inför en skön publik. Även om publiken här (i Karlstad) var skön, så är vår publik ännu skönare. Jag gissar på att det blir fullt drag. Bjuder vi på energi så kommer vi att få många gånger den energin tillbaka av North Power och alla i arenan.

BORTDÖMDA MÅLET: ”ANTAR ATT DE TAR RÄTT BESLUT”

Jimmie Ericsson ger även sin syn på Pär Lindholms bortdömda 2–2-mål i kvartsfinal fem. Ett mål som dömdes bort på grund av Ericssons förarbete.
– Pucken ligger fri framför målvakten och då försöker jag att i andraläget trycka pucken mot det andra benskyddet så att den ska studsa in i mål. Sedan får jag två killar på mig och försöker egentligen bara vara stark så att jag inte ramlar över keepern. Jag drar med mig dem och tydligen så har jag haft pucken under min skridsko hela tiden. Den trillar ut till (Oscar) Möller som passar över och Lindholm lägger in den i tomt mål.
– Det blir videogranskning och då är förklaringen att någon gång under tiden så har jag sparkat loss den (pucken) från blockering. Så någon gång har den varit blockerad. Jag vet inte riktigt vad som gäller, och det vet kanske inte så många andra heller. Men vi har ändå ett gäng heltidsanställda, både domare och de som sitter i videorum och diverse. Så jag antar att de tar rätt beslut.


Färjestads Michael Lindqvist.
Foto: Fredrik Karlsson/Bildbyrån

”JAG TROR ATT DE SAKNAR SIN BÄSTA SPELARE”

Skellefteå har alltså förlorat förlorat Joakim Lindström för resten av kvartsfinalen. Färjestad har å sin sida fått tillbaka en av sina bästa spelare. Michael Lindqvist, lagets skyttekung i grundserien var tillbaka i kvartsfinal fem. Och efter nästan nio veckors frånvaro gjorde han både mål och assist igen.
– Jag tror att de saknar sin bästa spelare, så det är bara positivt för oss, säger Lindqvist om Lindströms frånvaro hos motståndarna.

Och han tror sig såklart veta varför FBK kvitterar matchserien till 3–3.
– Vi har en positiv trend och har spelat bättre och bättre. Senaste gjorde vi vår bästa match i den här serien, även om jag tycker att matchen innan det också var väldigt bra.

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till XXXOm du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via XXXPå Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via XXX

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten