Simon Fernholm stannar – Erik Nyström lämnar.
Nyheter

Båda draftades 2012 – en stannar och en lämnar AIK

ANNONS

Han fick stora delar av säsongen spolierad på grund av en skada. Men AIK ser potential i Simon Fernholm och nu är det klart att han spelar för Solnaklubben även nästa säsong. Däremot lämnar forwarden Erik Nyström klubben.

2012 draftades den defensive backen Simon Fernholm av Nashville i den sjätte rundan. Samma sommar bytte han Huddinge till Frölundas juniorverksamhet. Utöver fem SHL-matcher säsongen 2012/2013 har det blivit spel i Hockeyettan och Hockeyallsvenskan för Troja, Timrå och nu AIK som han kom till 2016.

SKADAD

Den säsong som nyss avslutats förstördes till stora delar på grund av en skada för 24-åringen.
— Det var tufft att åka på den skadan och att vara borta en längre tid från hockeyn men nu blickar jag bara framåt. Jag är otroligt revanschsugen inför kommande säsong, säger Simon Fernholm till AIK:s hemsida.

Sportchefen Anders Gozzi ser stor potential i sin nykontrakterade back som ni alltså stannar ytterligare en säsong.
— Simon tog jättekliv innan skadan som dessvärre förstörde stora delar av hans säsong. Men vi tror att Simon kommer, med hjälp av mer styrka, ta ytterligare kliv nästa säsong och bli en riktigt bra allsvensk back.

Simon Fernholm spelade under säsongen 22 matcher i grundserien och gjorde åtta poäng. I kvalet följde han sedan upp med tre poäng på fem matcher.

NYSTRÖM LÄMNAR

I samband med Fernholms kontraktsförlängning meddelar också AIK att Erik Nyström lämnar. Ytterforwarden, som draftades av Montreal 2012, anslöt till AIK mitt under säsongen från TPS Åbo.

Nyström har, förutom en säsong i AHL med Montreals farmarlag, även spelat för Medvescak Zagreb i KHL.

Nyström gjorde 17 poäng på sina 27 matcher för AIK.

Den här artikeln handlar om: