KVALSUGEN. Emil Bejmo vill återuppleva fjolårets kvaltriumf – oavsett om Leksand eller Oskarshamn står för motståndet.
SHL

Räds varken Leksand eller Oskarshamn: ”Det är mycket som talar för oss”

Medan Leksand och Oskarshamn stångar sig blodiga mot varandra sitter Mora och inväntar sin motståndare i SHL-kvalet. Oavsett vem som vinner gillar Emil Bejmo gillar sitt lags möjligheter att rädda kontraktet.
– När vi spelat på topp den här säsongen har vi varit riktigt bra. Gör vi så kommer det bli riktigt svårt för det laget som vi kommer möta, säger Bejmo till hockeysverige.se.

I kväll inleds jakten på en plats i direktkvalet till SHL då Leksand och Oskarshamn möts. Vinnaren av den duellen får möta Mora om en plats i SHL nästa säsong. Givetvis följer Mora matchserien med stort intresse.

Men när hockeysverige.se når lagets assisterande lagkapten, Emil Bejmo, är det något helt annat som pockar på uppmärksamheten. Beskedet har nämligen just kommit att Mora utnämnt Mats Lusth till ny huvudtränare.
– Jag hoppas såklart han kan göra oss bättre. Mats är från Mora-trakten och det blir perfekt att ta in ytterligare en med stort hjärta för klubben, säger Bejmo som är i Oslo under en för laget ledig dag.
– Nu är jag lite chockad själv över beskedet, så jag har inte hunnit tänka så mycket, men jag är säker på att det kommer gå bra. Han gjorde ett väldigt bra jobb med Malmö när de gick upp i SHL för några år sedan. Det känns bra.

Mora har annars haft en säsong med både höga toppar och låga dalar, vilket gjort att de som nykomlingar slutade näst sist i SHL-tabellen.
– Säsongen har varit upp och ner och väldigt lärorik. Vi gjorde det grymt bra förra säsongen och det var många av oss som följde med för första gången upp i SHL.
– Vi startade den här säsongen riktigt bra. Sedan har det kommit naturligt en liten dipp. Jag tycker att då vi varit bra har vi varit riktigt bra, men vi har inte hittat den här jämnheten som man behöver ha i SHL. Det är vad vi kunde ha gjort lite bättre.

”JAG GILLAR KARLIN”

Vad har fattats för att ni ska ha undvikit kvalet och fått den här jämnheten i spelet?
– Det är svårt att sätta fingret på exakt vad vi har saknat. Vi hade givetvis behövt göra mera mål och sådana saker, men vi kanske behöver lära oss när vi möter bra lag, att hålla tillbaka lite grann och inte gå bort oss.
– Alla lag är bra i den här ligan så det gäller att ge dom så lite som möjligt. Vi har bjudit på lite för mycket och inte riktigt klarat av att göra speciellt många mål. I januari eller när det var förlorade vi många matcher med 2–1. Hade vi fått med oss lite poäng där hade säsongen kanske varit slut nu eller rent av något ännu bättre.

Blev det en stor kontrast att byta förra säsongens tränare, Jeremy Colliton, mot Mattias Karlin?
– Ja, givetvis. Jag hade Colliton i tre säsonger så jag kom honom väldigt nära. Jag gillar Karlin och tycker att han gjorde ett kanonbra jobb, men tyvärr fick vi inte med oss resultaten och så här fungerar det i den här branschen. Det är snabba svängar.

Trots turbulens kring tränarbytet – framför allt medialt – tycker inte Bejmo att gruppen påverkades nämnvärt negativt.
– Jag tycker vi skötte det ganska bra. Klart att det blev en del nytt, nya röster när (Johan) Rosén och (Daniel) Hermansson klev in. Alla i laget har varit med ganska länge, även om många av oss är unga, så vet vi att det här är sådant som händer även om man inte vill att det ska hända. Men nu är det som det är.


Foto: Bildbyrån

IMPONERAS AV OSKARSHAMN

Nu väntar en duell i bäst av tre matcher mellan Leksand och Oskarshamn, hur ser du på att det är just de två lagen som gör upp om en plats i Direktkvalet mot er?
– Båda lagen har gjort riktigt bra säsonger. Nu har dessutom Oskarshamn gjort en kanon-slutspelsserie och ser riktigt heta ut. Jag har kollat på ett par av deras matcher och dom ser vassa ut.
– Leksand mötte vi förra säsongen och vi vet vad som väntar om det blir dom.
– Vi vet inte vilka det blir och vi kan inte heller påverka det. För oss gäller det att vara så förberedda som möjligt.

Det kan bli Leksand igen, vilka känslor kommer fram hos dig när du tänker på Direktkvalet förra säsongen?
– Det kan bli Leksand eller det kan bli Oskarshamn. Vi får se. Jag förstår att ni vill att jag ska säga att jag helst vill möta det ena eller andra laget, men vi kan inte påverka det. Det blir som det blir och vi ska se till att vara redo den 26:e (mars).
– Men känslor… Hela förra säsongen, det började egentligen redan efter jul, kände jag att det verkligen kunde bli något speciellt. Vi hade en fantastisk grupp hela vägen och alla kände sig delaktiga. Alla hade roller och alla gjorde sitt.
– Samtidigt vet vi att det lag vi kommer att få möta kommer ha samma känsla som vi hade. Det gäller att få bort den känslan ur det lag vi möter för man är svårslagen när nästan allt går sin väg. Det kommer att bli tufft och det är vi fullt medvetna om.

Vilken erfarenhet tar du med dig från förra kvalserien?
– Man går in i en bubbla. Det gör att man inte kommer ihåg allting, vilket är lite synd. Jag kommer ihåg att jag sa till (dåvarande assisterande tränaren Tomas) Mitell inför en tek i egen zon i slutet av sista matchen – alla stod upp i Smidjegrav – och då sa jag till honom ”försök komma ihåg det här”.
– Det var en fantastisk stämning runt om i Mora och i laget. Många i Hockeysverige pratade om oss. Även om jag inte kollade så mycket på tv eller läste i tidningarna så märkte jag att det just var Mora mot Leksand såklart.
– Samtidigt vet vi att det kommer att bli tufft och varje match är superviktig. Det är först till fyra matcher och det är kul med slutspel.

Vad talar för att Mora spelar i SHL nästa säsong?
– Jag tycker att det är mycket som talar för oss. När vi spelat på topp den här säsongen har vi varit riktigt bra. Gör vi så kommer det bli riktigt svårt för det laget som vi kommer möta. Det gäller att få fram den här slutspelsmentaliteten i allihopa. Samtidigt har vi många rutinerade rävar som kommer att kliva fram så det kommer bli bra det här. 

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten