Sök
KHK:s UTMANING. Mattias Karlsson och hans lagkamrater får en formstark Jonathan Dahlén på halsen i kvalet.
Timrå IK

Ska stoppa Jonathan Dahlén: ”Tycker inte att han satts på prov ordentligt”

Timrå blir Karlskronas motståndare i SHL-kvalet. För KHK:s back Mattias Karlsson innebär det inte bara en batalj med sin tidigare klubb – utan även med sin forne tränare Ulf Dahléns son Jonathan Dahlén.
– Han pratar precis som sin far också och jag måste säga att jag ser en liten Ulf i Jonathan, skrattar Mattias Karlsson i en intervju med hockeysverige.se.

Karlskrona slutade som bekant sist i SHL och tvingas kvala för att hålla sig kvar i högsta serien. I går blev det också klart vilket lag Karlskrona får möta i kvalet.

Det blev Timrå efter att medelpadingarna kört över Leksand och vunnit i tre raka matcher.
– Jag såg inte den första matchen. Vi flög till Skellefteå då så vi landade inte förrän matchen nästan var slut. Jag såg bara förlängningen, men jag har sett de två andra matcherna, säger Karlskronas Mattias Karlsson till hockeysverige.se och fortsätter:
– Jag tycker att Timrå var bra och Leksand mindre bra. Det kändes inte som Leksand kom upp i rätt nivå. Sedan såg jag också att Leksand hade haft lite krångligt schema innan finalen, men det är sådant alla lag måste klara av.

Hur ser du på Timrås prestation och att ni får möta dom i direktkval till SHL?
– Jag tänker väl inget speciellt. Det är bra gjort av Timrå att vinna serien och sedan ta Leksand i tre matcher. Att vi sedan ska möta Timrå… Om vi ska möta de eller Leksand spelar ingen större roll. Det är långa resor oavsett och vi får flyga i vilket fall.
– Det hade varit skillnad om vi hade fått välja ett lag som låg nära Karlskrona. Då hade jag kanske sett en fördel i det, men nu tycker jag inte att det spelar någon roll alls.

”SPELAR INGEN ROLL VILKET LAG NÅN TYCKER ÄR FAVORIT”

En spelare i Timrå som Mattias Karlsson känner till lite extra väl är lagets irrationelle poängmaskin, Jonathan Dahlén.
– Det är kul att se honom. Jag minns när hans pappa (Ulf Dahlén) var tränare för mig i HV71. Då var inte Jonathan så gammal, men det har hänt mycket med den pojken kan man väl säga, skrattar Mattias Karlsson. 
– Han pratar precis som sin far också och jag måste säga att jag ser en liten Ulf i Jonathan. Det han har gjort är helt fantastiskt och han är jätteduktig. Samtidigt tycker jag inte att han satts på prov ordentligt så det är upp till oss att göra det.

Jonathan Dahlén som liten i Dallas Stars tröja.

Trots att Timrå kommer från Hockeyallsvenskan är det flera som nu ser laget som favoriter i kvalet mot Karlskrona, men sådana spekulationer lägger inte Karlskrona-backen någon energi på.
– Det spelar ingen roll vilket lag någon tycker är favorit. Om dom eller vi är favoriter är sak samma. Det handlar om att komma först till fyra segrar. Sedan är det slut.

Mattias Karlsson spelade själv i Timrå mellan åren 2009 och 2011 och har en alldeles speciell match som ett bra minne därifrån.
– Första säsongen. Vi låg taskigt till när det var runt tio matcher kvar. På något sätt började vi hitta en väg till att vinna matcher. När vi kommer fram till sista matchen har vi Luleå borta. Vi var tvungna att vinna eftersom Luleå låg åtta och vi nia. Vi slog Luleå med 1-0 och gick till kvartsfinal.
– Hade det varit normala förutsättningar hade vi inte gått till kvartsfinal eftersom vi låg för långt efter med tio matcher kvar, men vi lyckades komma in i någon andra andning.

TONAR NED TURBULENSEN I KHK

Den 25 mars spelas den första matchen mellan Karlskrona och Timrå. För Karlskrona innebär det två veckors matchuppehåll innan det drar igång igen.
– Det är ganska naturligt att det bli två veckors uppehåll i och med att det är ett så himla krångligt kvalsystem. Det tar tid att få fram det andra laget.
– Om vi leker med tanken att allsvenska finalen skulle gått till fem matcher. Då hade Timrå och Leksand spelar fram till och med lördag. I så fall hade Timrå haft en vecka på sig innan kvalet till SHL. Jag tycker att man ska få tid på sig att återhämta sig så att det blir en ”fair” final.

Du känner ingen oro över att ni kanske tappar fart?
– Så kan det vara när vi börjar den här serien, att det kan synas att vi inte spelat på ett tag. Samtidigt kan vi inte göra någonting åt det eftersom det är så här systemet är uppbyggt. Det är likadant för Mora, dom får också en längre vila.

Det har varit en turbulent säsong för Karlskrona där bland annat er vd, Charlotte Gustavsson, klev av sin post. Hur går snacket på stan och hur är stämningen i truppen idag?

– Jag vet ingenting om snacket på stan och har ingen koll alls på hur folk tycker och tänker. Det är inget jag lägger mig i heller. Det är inte heller riktigt det vi ska göra.
– Vi i laget har under hela säsongen varit på samma sida allihop och haft en bra stämning. Om det sedan blåst lite grann… Sakerna som kommit fram har inte varit några nyheter för oss. Utan det har varit saker som vi levt med dagligen och vi har klarat av att hantera grejerna som varit.
– Vi kan inte gå runt och tänka på vad alla andra tycker om hur vi spelar eller vad som händer i klubben. Om det fattas pengar eller någon som avgår så är inte det någonting vi kan påverka. Vi kan bara göra saker som vi kan påverka och det är att spela ishockey.

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten