Sök
Linus Söderström om sin comeback för HV71 i kväll.
SHL

Efter lyckade återkomsten – nu berättar han om rehabtiden i USA: ”Kände mig hjälplös”

Han har inte spelat sedan fyra månader tillbaka. Men nu, efter en lång rehabiliteringstid i New York och USA var Linus Söderström tillbaka i HV71:s kross mot Luleå på tisdagskvällen. Nu berättar han om den tuffa tiden efter sin skada och om en egenformad skridsko han fått för sin häl.  
— Det var i två, tre veckor som jag trodde att säsongen var över, säger målvakten till hockeysverige.se. 

JÖNKÖPING (HOCKEYSVERIGE.SE)
Linus Söderström var äntligen tillbaka när HV71 under tisdagen tog emot Luleå på hemmaplan. Den 21-årige målvakten har under de senaste månaderna tillbringat sin tid i New York, USA för att dels operera sin mage, dels för att få hjälp för den hälskada han plågats av under en tid.

I den första matchen kastades han också direkt in i hetluften. Under matchens första period bombarderade gästerna från Norrbotten målvakten med hela 21 skott. Nu berättar Söderström för hockeysverige.se om hur det var att motstå det tryck som Luleå faktiskt satte i början på den här tillställningen.
— I den första perioden trodde jag att vi skulle torska mot dem, men sedan går vi ut och är ett helt annat lag i den andra perioden. Vi måste vara ärliga mot oss själva och ta bort våra brister.

”JAG ÄR INTE RIKTIGT DÄR I 60 MINUTER”

Ja, för när den andra perioden hade räknats så var hemmalaget plötsligt i en övertygande ledning. Först gjorde Mattias Tedenby 1-0, sedan satte Bill Sweatt 2-0 bara fyra sekunder efter. Sedan gick HV i från till en förkrossande 7-1-seger.

Hur var det för din egen del att komma in i det här?
— Teknikmässigt kändes det så där, man kommer in i matchen med instinkter och motivationen. Spelmässigt och fysiskt känner jag väl att jag inte riktigt är där i 60 minuter. Men det är som sagt första matchen och det är bara att komma i morgon igen och försöka bli bättre.

Och det var en ganska jobbig förstaperiod, 21 skott från Luleå?
— Ja, jag älskar det. Jag har inte spelat på fyra månader och det bästa är att få känna på pucken på en gång, så det var härligt.

Det knepiga och angenäma situationen som dock råder för HV71 just nu är att de har hela fyra målvakter tillgodo. Söderström ackompanjeras med Felix Sandström, Fredrik Pettersson-Wentzel och Adam Åhman i detta läge.
— Ja, det är jättetufft. Det spelar ingen roll vem vi sätter in, alla kommer ge oss en chans att vinna hockeymatcher. Personligen känner jag bara att det är kul att få komma tillbaka hit och få spela för HV. Det känns bra att vi har ett bra djup på målvaktssidan och det kan nog bära oss långt i ett slutspel.

”DET HAR VARIT EN BERG- OCH DALBANA”

Söderström har alltså som bekant gjort sin rehabiliteringsperiod i New York. Hans rättigheter ägs av NHL-klubben New York Islanders och de ville ha dit honom för att göra operationen och hjälpa honom att komma tillbaka så fort som möjligt. För hockeysverige.se berättar han om hur tiden var på andra sidan Atlanten.
— Det var himla upp och ned. Jag åkte och gjorde min bråckoperation, och stor anledning till varför jag ville åka över till USA var för att jag ville ha en andra åsikt om vad jag skulle göra med min häl, som jag haft problem med sedan slutspelet förra året. Det slutade väl egentligen med att jag hade blivit tvungen till operera mig och då missa resten av säsongen. Det var i två, tre veckor då jag väntade på ett läkarbesök i Green Bay när jag trodde att säsongen skulle vara över.
— Men då säger han att det här kan vi fixa på något annat sätt. Vi hittade en lösning och det har varit en berg- och dalbana, men nu är jag här.

Varför skulle du vara just i New York? Ville Islanders ha koll på dig under rehabtiden?
— Ja, det är klart. Jag har bra fysioterapeuter här, men jag har varit väldigt skadeskjuten den här säsongen. Det började egentligen med att USA ligger långt före i bråckoperationer och är skickligare på det sättet. I både rehabsättet och hur de utför operationen så är de bättre. Sedan fick jag även en operationstid som var tre veckor tidigare än vad jag skulle fått här i Göteborg. Då kände jag på en gång att ”fan, jag åker och får det gjort.”
— Det gick jättebra, och sedan fick jag åka hem 5 januari. Men sedan blev det väldigt utdraget.

 Linus Söderström gjorde 29 räddningar i sin comeback för HV71. Foto: Bildbyrån/Stefan Lantz

FICK EGENFORMADE SKRIDSKOR FÖR ATT UNDERLÄTTA FÖR HÄLEN

Det var givetvis en tuff period för en målvakt som hade en guldsäsong bakom sig. Han hade inför säsongen gått in med höga krav på sig själv, något som han plågades av att tänka på i USA.
— Det var jättetufft när man hade jättehöga målsättningar inför säsongen och nästan trodde att säsongen var över. Det är därför man känner en tacksamhet att vara tillbaka. Man är en tävlingsmänniska och det är kul att vara tillbaka med laget och fansen är uppskattade med tanke på den berg- och dalbana som det varit för mig.
— Det var många tuffa dagar på hotellrummen när man kollade på matcherna då man kände sig hjälplös.

Du var på någon roadtrip med Islanders till Montréal, kan du berätta lite om det?
— Det handlade mest om att jag hade haft problem med min utrustning tidigare. Bauer hade sitt huvudkontor där och därför åkte jag med dit. På matchdagen fick jag ett par egen-utformade skridskor med tanke på min häl, den passade bättre.
— Sedan var jag där för att kolla på matchen innan de fixade skridskorna.

Så du använde de där skridskorna idag?
— Ja.

Hur funkade dem?
— Jättebra. Jag har kört stockskridskor innan som är gjorda för alla nästan. Det blev en otroligt stor skillnad. Jag har bara bra saker att säga om Islanders, de hjälpte mig bra där.

OKLART MED NHL-SPEL NÄSTA SÄSONG

Vad som händer efter den här säsongen är slut, vill Söderström inte ge några besked kring. Han menar att, efter tiden i USA, så handlade allt bara om att försöka ta sig tillbaka till HV så snabbt som möjligt.

Hur ser det ut nästa säsong, ska du tillbaka till Islanders då eller?
— Ingen aning. Det är en puck i taget, en dag i taget.

Söderström är den här säsongen utlånad till HV71 från New York Islanders, och därför är det mer eller mindre NHL-klubben som bestämmer var den tidigare JVM-målvakten återfinns nästa säsong.
— Det är så klart att det framtida målet är att få spela där, men vägen dit är lång och det en längre process för oss målvakter att utvecklas. Jag är här den här säsongen och jag ska försöka gnugga på, sedan får vi se vad som händer.

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten