Veckans Lag …
Veckans Lag

Veckans lag #18

ANNONS

Ännu en händelserik SHL-vecka har passerat med allt vad det innebär. Nu börjar det dessutom dra ihop sig rejält när serien ska till att avslutas veckan som nyss börjat. Men först ska vi såklart gå igenom det som nyligen flytt.

Viktor Fasth, Växjö (2)
Det var svårt att välja en målvakt den här veckan, för det är många som gjort det bra. Fasth kommer med dels för att han bara släppte ett mål på de två matcher han stod i veckan, men också för att han är den perfekta sista utposten i ett väldigt, väldigt bra lag. Han var inte förstemålvakt i OS för intet.

Morgan Ellis, Färjestad
Värvades in till Färjestad från Skellefteå för nästan en månad sedan och verkar ha hittat helt rätt i Karlstad. I onsdags gjorde han två mål och en assist i storsegern mot HV71 och i lördags blev det ytterligare ett mål från 25-åringens klubba mot Örebro. Där ser man vad ett klubbyte kan göra.

Erik Brännström, HV71
Var mållös under säsongen fram till onsdagens storförlust mot Färjestad. Men i den matchen spräckte 18-åringen sin egen målnolla. Alltid en tröst. I segermatchen mot Skellefteå i torsdags följde han upp med en assist innan han i lördags mot Frölunda gjorde både mål och assist. Fyra poäng på tre matcher är inte illa.

Jan Mursak, Frölunda
Snacka om succéförvärv. Han var högst delaktig i Frölundas vinst mot Brynäs i torsdags med ett mål och en assist. I lördags slog slovenen till med tre mål och en assist och kan göra bokslut för veckan med sex ytterligare poäng.

Emil Larsson, Luleå
Laget har haft en bra vecka och det har sannerligen Larsson också haft. I onsdags gjorde 24-åringen tre mål och i torsdags två till. Det spelar liksom ingen roll då att han blev mållös i lördags. Gör man fem mål på en vecka så ska man med här.

Elias Pettersson, Växjö (7)
Har som vanligt haft en produktiv vecka och gjort poäng i samtliga tre matcher han spelat. Totalt har det blivit fem poäng och nu är han nära att slå poängrekord för juniorer genom alla tider i elitserien/SHL.

Veckans

…omkörning Elias Pettersson gick i torsdags om självaste Peter Forsberg i antal poäng för en junior under en säsong. Men det finns en som är värre än båda ”Foppa” och Elias. Nämligen Kenta Nilsson som säsongen 1975/1976 gjorde 54 poäng som fjunig junior. Pettersson har i skrivande stund 51 poäng och har alltså tre poäng upp för att tangera ”Magic Man”. Det är tre omgångar kvar. Lyckas han?

…huvudlösaste Förmodligen en slump och vi tar ingen ställning i skuldfrågan här. Men på bara tre dagar lyckades Brynäs få två backar avstängda för våld mot en motspelares huvud. Först Jörgen Sundqvist som delade ut en huvudtackling på Mats Rosseli Olsen och sedan Lucas Carlsson som crosscheckade Emil Djuse i nacken. Båda två fick avstängning på fem matcher vardera och båda två har en lagkamrat som heter Daniel Paille som fortfarande inte kommit tillbaka efter den brutala tackling han utsattes för av Thomas Larkin i CHL-mötet mot Mannheim i november.

…glädjebesked Frölundas Ryan Lasch tvingades utgå i onsdags med vad som verkade vara en fotskada. Och det såg rejält illa ut när han lämnade Scandinaviums is. Men sen kom det lite positivare besked. Amerikanen kommer spela mer den här säsongen, dock oklart när. Men det beskedet från coachen Roger Rönnberg om sin offensive stjärna fick nog hela Göteborg med kranskommuner att dra en lättnadens suck.

 

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
måndag 22 april
17:30 Pelicans - Tappara Liiga
19:30 Skellefteå - Rögle SHL
01:00 Boston Bruins - Toronto Maple Leafs NHL
01:30 Carolina Hurricanes - New York Islanders NHL
tisdag 23 april
03:30 Dallas Stars - Vegas Golden Knights NHL
04:00 Edmonton Oilers - Los Angeles Kings NHL
18:00 Sverige - Finland Träningsmatch
19:30 Djurgården - Brynäs Hockeyallsvenskan
20:00 Lausanne - Zürich National League
01:00 New York Rangers - Washington Capitals NHL
01:30 Florida Panthers - Tampa Bay Lightning NHL
onsdag 24 april
03:30 Winnipeg Jets - Colorado Avalanche NHL
04:00 Vancouver Canucks - Nashville Predators NHL
17:30 Tappara - Pelicans Liiga
19:00 Sverige - Finland Träningsmatch
01:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
torsdag 25 april
03:30 Dallas Stars - Vegas Golden Knights NHL
04:00 Edmonton Oilers - Los Angeles Kings NHL
19:30 Rögle - Skellefteå SHL
20:00 Zürich - Lausanne National League
01:00 Tampa Bay Lightning - Florida Panthers NHL
01:30 New York Islanders - Colorado Avalanche NHL
fredag 26 april
17:30 Pelicans - Tappara Liiga
01:00 Washington Capitals - New York Rangers NHL
01:30 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
lördag 27 april
04:00 Colorado Avalanche - Winnipeg Jets NHL
04:30 Los Angeles Kings - Edmonton Oilers NHL
15:15 Rögle - Skellefteå SHL
20:00 New York Islanders - Carolina Hurricanes NHL
23:00 Tampa Bay Lightning - Florida Panthers NHL
söndag 28 april
02:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
04:30 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
14:00 Sverige - Tjeckien U18-VM
20:30 Colorado Avalanche - Winnipeg Jets NHL
23:00 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
måndag 29 april
02:00 Washington Capitals - New York Rangers NHL
04:30 Los Angeles Kings - Edmonton Oilers NHL
19:30 Skellefteå - Rögle SHL
22:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL