Namestnikov, McDonagh och Miller.
Tampa Bay

Superkedjan splittas – men Tampa plockar in stjärnduo

ANNONS

Deadline Days största trejd är här. Tampa Bay plockar in Rangers lagkapten – men tappar ett tunt namn och massor med framtid.

Vladislav Namestnikov har tillsammans med Steven Stamkos och Nikita Kutjerov bildat NHL:s bästa kedja under säsongen. Ryssen har noterat 44 poäng på 60 matcher. Men nu tvingas han byta klubb,

Han är nämligen en del av den stora trejd som New York Rangers och Tampa Bay genomförde precis vid deadline. Namestnikov flyttar till Rangers, medan Tampa plockar in två riktigt tunga namn från Rangers.

KAPTENEN FLYTTAR

Det rör sig om lagkaptenen Ryan McDonagh och nyckelspelaren J.T. Miller, som den här säsongen gjort 40 poäng på 63 matcher. Ungefär samma poänsnitt som Namestnikov, med andra ord.

McDonagh är förstås den största pjäsen i trejden. Han har varit det hetaste namnet inför dagen, vid sidan av Erik Karlsson, och kommer förstärka ett redan ruskigt starkt Tampa Bay. McDonagh har ett år kvar på sitt kontrakt värt ganska blygsamma 4,7 miljoner dollar. Tampa var favorit att sajna antingen honom eller Karlsson, och man lyckades alltså med en av dem.

TAPPAR LÖFTENA

Redan inför dagen var Steve Yzermans manskap den kanske allra största Stanley Cup-favoriten, och man lär inte direkt få högre odds nu. Backsidan var lagets enda lilla svaghet, men även det problemet får ses som mer eller mindre löst i och med McDonaghs ankomst.

Rangers får, förutom Namestnikov, även storlöftena Libor Hajek, Brett Howden, ett förstarundeval i draften och ett eventuellt andraval i draften 2019. Det blir dock ett förstaval om Tampa Bay skulle vinna Stanley Cup.

Den här artikeln handlar om: