Nyheter

Förstörde hemkomsten för tidigare coachen – har poäng i 14 (!) raka matcher

ANNONS

Boston är bra just nu. Riktigt bra. I natt tog man poäng för fjortonde matchen i rad när man besegrade sin tidigare coach Claude Juliens Montréal med 4-1.
– Jag försökte hålla mina känslor på rätt nivå, säger Julien efter att ha hyllats av Bostons fans.

2011 var det Claude Julien som ledde det Bostonlag som skrällde sig till Stanley Cup-titeln. Den omåttligt populära coachen hade sedan rodret i Bruins fram till i februari förra året då han fick sparken efter tio år i klubben. En vecka senare anställdes han av rivalerna Montréal.

I natt var coachen tillbaka i sin tidigare hemmaarena TD Garden. Han hyllades med ett klipp på jumbotronen och fick stående ovationer från Bostonpubliken.
– Det var något jag bävade eftersom det blir lite känslosamt och du försöker hålla dina känslor på rätt nivå så du kan fortsätta coacha. Jag uppskattar vad de gjorde för mig och jag har ingenting negativt att säga om den här organisationen, säger han själv.

Men utöver hyllningen på jumbotronen gjorde Boston ingenting för att göra hemkomsten speciellt trevlig för Julien. Laget vann med hela 4-1 och har nu tagit poäng i 14 raka matcher. Montréal tog ledningen redan efter 31 sekunder genom Jakub Jerabek, men sen var det roliga slut. David Pastrnak gjorde 1-1, Ryan Spooner 2-1, Brad Marchand 3-1 och David Krejci 4-1.

Boston har vunnit tio av de 14 matcherna man plockat poäng i.
– Vi känns så bra i vårt eget spel, så vi vet att vi under 60 minuter kommer skapa våra chanser om vi jobbar hårt och håller oss till vår plan. Vi känner ett självförtroende i vårt system just nu, säger backen Torey Krug.

 

Den här artikeln handlar om: