Matt Carey och kompani jublar.
Timrå IK

Leksands fina kväll – vann när flera av konkurrenterna tappade poäng

ANNONS

Leksand besegrade Vita Hästen med 2-0 hemma i Tegera Arena. Samtidigt tappade tre av de fyra lagen som jagar poäng.

Vilken kväll det var för Leksand! man vann, höll nollan, och spelade dessutom inför en fullsatt hemmaarena. Matt Carey och Martin Grönberg blev enda målskyttar i 2-0-vinsten mot Vita Hästen. Det var hans andra mål i Leksands tröja.

Och utöver Leksands vinst fick man se flera av toppkonkurrenterna tappa poäng. Almtuna fick, något oväntat, bara med sig en poäng från bortamötet med Västervik. Glödheta Almtuna, med sju vinster på sina åtta senaste, missade därmed chansen att gå upp på finalplats.

Uppsalalaget gjort det dock bra som ändå fick med sig en poäng, med tanke på att man låg under med 3-1 med halva slutperioden kvar att spela.

TIMRÅ STRAFFSLOG AIK

Toppmötet mellan Timrå och AIK då? Jodå, båda lagen tappade poäng där. Timrå vann med 3-2 efter förlängning och behåller därmed serieledningen på målskillnad. Johan Johnsson och Jonathan Dahlén sköt målen under ordinarie tid. Alexander Deilert och Anton Holm sköt AIK:s. Till sist avgjorde Filip Hållander för Timrå i straffläggningen.

Det som kanske drog ned Leksands lycka något var att Pantern, det femte laget som just nu gör upp om finalplatserna, avgjorde sent mot Karlskoga. Robin Dahse blev matchvinnare med bara ett par minuter kvar. Karlskoga ledde med 1-0 inför slutperioden, men föll på nytt.

Timrå toppar på 57 poäng. Leksand är tvåa på samma poäng. Almtuna har 55, IK Pantern 53 och AIK har 51.

Den här artikeln handlar om: